Trainingstraject Succesvolle Teams

Een goede samenwerking binnen je team, een prettige onderlinge sfeer, meer werkplezier en samen met je teamleden succesvolle resultaten behalen; dat is waar je tijdens dit INVK- Specialize Traject in 6 trainingssessies naartoe werkt. Aan de hand van de Team Methode ga je actief aan de slag met het zorgen voor diversiteit en psychologische veiligheid in je team en ontwikkel je jezelf als leider van succesvolle teams.

Voor ondernemers, directeuren, managers en leidinggevenden

De specialisatie Succesvolle Teams is bedoeld voor ondernemers, directeuren, managers en leidinggevenden uit verschillende sectoren die;

 • graag in een intensief traject van 6 trainingssessies, onder begeleiding van onze trainer, stap voor stap en op een actieve manier aan de slag gaan met de Team Methode binnen hun eigen organisatie;
 • diversiteit in teams belangrijk vinden en willen leren hoe je dit kunt benutten in de opzet, samenstelling en implementatie van teams;
 • zichzelf in hun leiderschapsrol willen ontwikkelen en graag over de juiste handvatten en tools beschikken om een psychologisch veilige omgeving voor medewerkers te creëren;
 • veel waarde hechten aan het werkplezier van hun medewerkers en een effectieve manier zoeken om de motivatie en betrokkenheid van teamleden te vergroten.

Trainingstraject Succesvolle Teams

Kies een groep en kom meer te weten over je trainingsdata.

Data:

18-05-2021, 15-06-2021,

Tijd:

13:30 – 16:30

Locatie:

Landgoed Trompenburgh
Zuidereinde 43
1243 KK, ´s-Graveland

icon specialize

Inclusief de extra voordelen van ons Specialize Traject

 • Doe online een beroep op de expertise en ervaring van je kennisteam en trainer
 • Ontvangst van een certificaat na het doorlopen van het trainingstraject.

Prijs:

1995,00 euro

Wat leer je tijdens dit specialisatietraject?

Tijdens de 6 trainingssessies van dit traject, ga je verder dan alleen de theorie van de Team Methode. Je gaat actief aan de slag met het stap voor stap toepassen van de methode in je organisatie.

 • Je gaat aan de slag met de 3 pijlers van de Team Methode; diversiteit, psychologische veiligheid en de rol van de leider bij succesvolle teams.
 • Je ontdekt wat succesvolle teams doen en vragen van hun leider, om je hier vervolgens in te ontwikkelen.
 • Je leert en bereidt je voor om de Team Methode in je organisatie te implementeren. Dit doen we aan de hand van speelse trainingssessies, verdiepende oefeningen en groepsreflectie.
 • Na iedere trainingssessie ben je in staat om het geleerde in de praktijk toe te passen. Tijdens het traject kun je terugvallen op je trainer en mededeelnemers.
 • Na het doorlopen van het traject, ben je in staat om vol vertrouwen aan de verdere ontwikkeling van je team te werken, aan de hand van de methode en de bijbehorende 20 workshops.

Trainingsprogramma

Dit Specialize Traject bestaat uit 6 actieve trainingssessies op Landgoed Trompenburgh, van ieder 1 dagdeel. Trainingssessies in de ochtend worden afgesloten met een heerlijke lunch en na afloop van sessies in de middag geniet je samen met andere deelnemers van een hapje en een drankje.

Kick-off & samenstelling van je team

 • Wat is een succesvol team?
 • De grootte en samenstelling van je team.
 • Diversiteit als sleutel voor het succes van je team.

Werving nieuwe teamleden

 • Het aantrekken van diverse medewerkers.
 • Een wervingsproces zonder bias.
 • De unieke rol van ieder teamlid.

Psychologische veiligheid als basis voor succesvolle teams

 • Wat is psychologische veiligheid (leren van Google´s speurtocht)?
 • Hoe verhoog je psychologische veiligheid in je team – een praktisch stappenplan.

Een plan voor de leider voor het creëren van veiligheid

 • Een gereedschapskist voor de leider.
 • 1 e stap: De weg voorbereiden.
 • 2 e stap: Uitnodigen tot participatie.
 • 3 e stap: Productief reageren.

Je succesvolle team blijven beïnvloeden en inspireren

 • 6 Principes van invloed.
 • Ken je publiek.
 • Spreken met de plakfactor.

De rol van de leider in het managen van sterke teams

 • Leren van Google en Gallup Onderzoek.
 • Hoe staat het er met jou en je team voor? Een proces om zelf op onderzoek uit te gaan.
 • Een plan van aanpak voor de ontwikkeling van je ontwikkeling als leider

Succesvolle Teams

Welke manager is er nou niet op zoek naar een manier om teams goed te laten samenwerken, voor een prettige sfeer onderling te zorgen en medewerkers zich te laten ontwikkelen? Na uitgebreid onderzoek komt duidelijk naar voren dat succesvolle organisaties vaak bestaan uit uiterst succesvolle teams. Teams die resultaatgericht zijn, die veel plezier hebben in hun werk, elkaar helpen en die voor een gezamenlijk resultaat gaan. Tijdens dit specialiserende trainingstraject ga je onder leiding van onze ervaren trainer, in 6 trainingssessies aan de slag met de Team Methode.

Aan de slag met de Team Methode

De INVK - Team Methode focust zich op hoe je succesvolle teams samenstelt en opzet, hoe je deze teams kunt managen en hoe je de signalen kunt herkennen dat jouw team meer potentie heeft dan wat het op dit moment bereikt. Deze bewezen methode kun je in stappen toepassen in je organisatie. Tijdens de 6 trainingssessies behandelen we de methode in kleine kring. Je gaat actief aan de slag met het implementeren van de methode in je organisatie. Je leert bij het INVK van wetenschappelijk onderzoek, van je mededeelnemers en van onze ervaren trainer.

De voordelen van onze trainingsaanpak

Kleinschalige groepen

Kleinschalige groepen

Kleine groepen

Je gaat aan de slag met je vaste kennisteam, welke uit gemiddeld 10 personen bestaat. Hierdoor ontstaat een vertrouwde sfeer met veel individuele aandacht. Je trainer kan je zo tijdens de trainingen gericht op weg helpen.

Kennisdeling zonder winstoogmerk

Kennisdeling zonder winstoogmerk

Kennisdeling zonder winstoogmerk

Wij zijn een stichting. Vanuit ideële gronden stimuleren wij kennisdeling en werken wij op een onpartijdige manier aan je ontwikkeling. Door samen kennis uit te wisselen, leer je van elkaar. We vinden het belangrijk dat jij veel uit ons kennisnetwerk haalt.

Praktijkgericht

Praktijkgericht

Praktijkgericht:

Tijdens onze trainingen leer je niet alleen nieuwe methodes kennen, je gaat er ook daadwerkelijk mee aan de slag. Onder leiding van onze trainer zet je de stappen om nieuwe kennis meteen in de praktijk te kunnen brengen.

Actieve werkvormen

Actieve werkvormen

Actieve werkvormen:

Gedurende de trainingen, worden er diverse actieve werkvormen gebruikt. Momenten van kennisoverdracht, uitwisseling van ervaringen en oefening met de toepassing van methodes worden met elkaar afgewisseld.

Groot kennisnetwerk

Groot kennisnetwerk

Groot kennisnetwerk:

Door je aan te sluiten bij een kennisteam, maak je meteen deel uit van ons Landelijke Kennisnetwerk. Dit zorgt ervoor dat je zowel kunt terugvallen op je teamgenoten als op ons gehele netwerk.

Unieke oplossingsrichtingen

Unieke oplossingsrichtingen

Unieke oplossingsrichtingen:

Onze trainers of je mededeelnemers weten nét even een ander licht op die ene uitdaging te schijnen. Je komt los van je gangbare zienswijze en ontdekt nieuwe, unieke oplossingen.

""Ik was zeer positief verrast over het kennisevent. De bijeenkomst was gericht op persoonlijke ervaringen, maar dan aan de hand van de methode die centraal stond. De methode was hierbij de leidraad en de uitwisseling van ervaringen en inzichten was hierdoor juist interessant.""

- Corneel Penninkhof, ParkBee B.V. -

Volg je liever 1 verkennende trainingssessie over dit thema met je vakgenoten?

Naast dit specialiserende trainingstraject, bieden we ook eenmalige, verkennende sessies met dit thema aan. Bekijk onze kennisevents en kom erachter wanneer jouw vakgenoten met dit thema aan de slag gaan.

 

Online artikelen over innovatie

Laat je inspireren door onze selectie online artikelen met dit thema. Mis niets door je aan te melden voor onze gratis maandelijkse kennisupdate.

3 tips om een inspirerend leider te worden

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

3 tips om een inspirerend leider te worden

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Van service manager IT naar invloedrijk leider

ICT, Invloedrijk leiderschap

Van service manager IT naar invloedrijk leider

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >