Trainingstraject Overtuigen

Verandering is een noodzakelijk en essentieel onderdeel van de ontwikkeling van je organisatie. Als leidinggevende zul je vast wel herkennen dat het soms een uitdaging is om mensen te betrekken in het veranderproces of op een prettige manier daarin mee te krijgen. Tijdens dit trainingstraject leer je, stap voor stap, hoe je mensen overtuigd van en betrekt bij veranderprocessen.

Voor ondernemers, directeuren, managers en leidinggevenden

De specialisatie ‘Overtuigen’ is bedoeld voor ondernemers, directeuren, managers en leidinggevenden uit verschillende sectoren die;

 • vanuit hun leiderschapsrol regelmatig veranderingen doorvoeren in hun organisatie en daarbij ervaren dat het niet altijd even makkelijk is om mensen daarin mee te krijgen;
 • een manier zoeken om hun team stapsgewijs door een veranderproces te leiden en medewerkers beter om te laten gaan met veranderingen;
 • medewerkers actief willen betrekken bij veranderingen, om zo voor meer toewijding, enthousiasme en doorzettingsvermogen te zorgen in het team.

Trainingstraject Overtuigen

Kies een groep en kom meer te weten over je trainingsdata.

Data:

19-05-2021, 16-06-2021,

Tijd:

09:30 – 12:30

Locatie:

Landgoed Trompenburgh
Zuidereinde 43
1243 KK, ´s-Graveland

icon specialize

Inclusief de extra voordelen van ons Specialize Traject

 • Doe online een beroep op de expertise en ervaring van je kennisteam en trainer
 • Ontvangst van een certificaat na het doorlopen van het trainingstraject.

Prijs:

1995,00 euro

Wat leer je tijdens dit specialisatietraject?

Tijdens de 6 trainingssessies van dit traject, ga je verder dan alleen de theorie van de Convince Methode. Je gaat actief aan de slag met de implementatie van de methode in je organisatie.

 • Je ontdekt welke veranderingen nodig zijn voor de ontwikkeling van je organisatie naar een gezonde toekomst.
 • Je leert hoe je mensen op een prettige manier betrekt in veranderprocessen.
 • Je krijgt inzicht in de bekwaamheden die change-ready organisaties in huis hebben, komt erachter welke bekwaamheden al in je organisatie aanwezig zijn en welke niet.
 • Je leert om, eventueel samen met je team, een verandervisie vorm te geven, die inspeelt op de communicatiebehoeften binnen verschillende groepen.

Trainingsprogramma

Dit Specialize Traject bestaat uit 6 actieve trainingssessies op Landgoed Trompenburgh, van ieder 1 dagdeel. Trainingssessies in de ochtend worden afgesloten met een heerlijke lunch en na afloop van sessies in de middag geniet je samen met andere deelnemers van een hapje en een drankje.

Kick-off & introductie Convince Methode

 • Introductie Convince Methode.
 • Bespreken van doelen.
 • Identificeren van persoonlijke groei- uitdagingen m.b.t. overtuigen en het leiden van verandertrajecten.

Convince Methode Stap 1

 • Individuele veranderingsbereidheid: Ben je klaar voor verandering? Zijn je teamleden er klaar voor?

Convince Methode Stap 2

 • Team-veranderingsbekwaamheid.
 • Wat hebben we nodig om verandering succesvol te implementeren?
 • Hoe change-ready zijn we?

Convince Methode Stap 3

 • Wat is onze verandervisie?
 • Wat is ons einddoel?
 • Wat moeten we veranderen om dat te kunnen bereiken?

Convince Methode Stap 4

 • Het communiceren van ons verhaal van verandering.
 • Het model van Nancy Duarte.

Convince Methode Stap 5

 • De implementatie van Convince & Change.
 • Evaluatie van Convince Methode in je organisatie.

Overtuigen en Veranderen

Veranderingen zijn niet meer zijn weg te denken uit onze organisaties. De persoonlijke houding en overtuigingen met betrekking tot verandering van mensen hebben een grote invloed op het succes van veranderingstrajecten. De houding en overtuigingen van de leider hebben zelfs een nog groter effect op de weerstand of toewijding ten opzichte van de verandering. Hoe meer je je team betrekt in het vormgeven van verandering (bottom-up approach), hoe groter de toewijding van je team aan de verandering, hoe moeilijk die ook blijkt te zijn.

Aan de slag met de Convince Methode

De Convince Methode biedt je als manager of leidinggevende de mogelijkheid om je medewerkers stapsgewijs en overtuigend door een proces van verandering heen te leiden. Het draait erom als leider je mensen te kunnen overtuigen van het belang van de visie en de daarbij horende veranderingen. Daar hoort zelfreflectie bij, inventarisatie van bekwaamheden, verduidelijking van de visie, een communicatieplan en uiteindelijk de implementatie. De Convince Methode is ontwikkeld vanuit de overtuiging dat, wanneer je mensen betrekt in het proces, je meer toewijding, enthousiasme en doorzettingsvermogen opbouwt in je team.

De voordelen van onze trainingsaanpak

Kleinschalige groepen

Kleinschalige groepen

Kleine groepen

Je gaat aan de slag met je vaste kennisteam, welke uit gemiddeld 10 personen bestaat. Hierdoor ontstaat een vertrouwde sfeer met veel individuele aandacht. Je trainer kan je zo tijdens de trainingen gericht op weg helpen.

Kennisdeling zonder winstoogmerk

Kennisdeling zonder winstoogmerk

Kennisdeling zonder winstoogmerk

Wij zijn een stichting. Vanuit ideële gronden stimuleren wij kennisdeling en werken wij op een onpartijdige manier aan je ontwikkeling. Door samen kennis uit te wisselen, leer je van elkaar. We vinden het belangrijk dat jij veel uit ons kennisnetwerk haalt.

Praktijkgericht

Praktijkgericht

Praktijkgericht:

Tijdens onze trainingen leer je niet alleen nieuwe methodes kennen, je gaat er ook daadwerkelijk mee aan de slag. Onder leiding van onze trainer zet je de stappen om nieuwe kennis meteen in de praktijk te kunnen brengen.

Actieve werkvormen

Actieve werkvormen

Actieve werkvormen:

Gedurende de trainingen, worden er diverse actieve werkvormen gebruikt. Momenten van kennisoverdracht, uitwisseling van ervaringen en oefening met de toepassing van methodes worden met elkaar afgewisseld.

Groot kennisnetwerk

Groot kennisnetwerk

Groot kennisnetwerk:

Door je aan te sluiten bij een kennisteam, maak je meteen deel uit van ons Landelijke Kennisnetwerk. Dit zorgt ervoor dat je zowel kunt terugvallen op je teamgenoten als op ons gehele netwerk.

Unieke oplossingsrichtingen

Unieke oplossingsrichtingen

Unieke oplossingsrichtingen:

Onze trainers of je mededeelnemers weten nét even een ander licht op die ene uitdaging te schijnen. Je komt los van je gangbare zienswijze en ontdekt nieuwe, unieke oplossingen.

""Ik was zeer positief verrast over het kennisevent. De bijeenkomst was gericht op persoonlijke ervaringen, maar dan aan de hand van de methode die centraal stond. De methode was hierbij de leidraad en de uitwisseling van ervaringen en inzichten was hierdoor juist interessant.""

- Corneel Penninkhof, ParkBee B.V. -

Volg je liever 1 verkennende trainingssessie over dit thema met je vakgenoten?

Naast dit specialiserende trainingstraject, bieden we ook eenmalige, verkennende sessies met dit thema aan. Bekijk onze kennisevents en kom erachter wanneer jouw vakgenoten met dit thema aan de slag gaan.

 

Online artikelen over innovatie

Laat je inspireren door onze selectie online artikelen met dit thema. Mis niets door je aan te melden voor onze gratis maandelijkse kennisupdate.

3 tips om een inspirerend leider te worden

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

3 tips om een inspirerend leider te worden

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Van service manager IT naar invloedrijk leider

ICT, Invloedrijk leiderschap

Van service manager IT naar invloedrijk leider

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >