Verbindende Communicatie

Waarom connecten en verbinden?

Communicatie kan lastig zijn wanneer gesprekspartners zoals medewerkers, teams, klanten, etc. verschillende verwachtingen hebben. Weerstand tegen verandering, angst voor kritiek, of verschil in mening maken mensen gesloten voor elkaar. Misverstanden en miscommunicatie komt dan veel vaker voor. 

Te vaak gaan we een gesprek in met alleen je eigen doel voor ogen, maar hoe kun je verbinding creëren in je gesprekken en mogelijk miscommunicatie voorkomen?

Sluit je aan bij onze kennissessie “Verbindende Communicatie” en leer samen met je vakgenoten:

  • Verschillende persoonlijkheidstypen en hun innerlijke motivaties te ontdekken
  • Verbinding en aansluiting te maken afgestemd op je gesprekspartner
  • Hoe je problemen, conflicten en grenzen op een juiste manier kunt communiceren
  • Weerstand te voorkomen in een gesprek

Na deze sessie zal je overtuigd zijn dat creëren van verbinding een randvoorwaarde is voor elk succesvol gesprek.Kennisverbinders

Vaak is het fijn om te kunnen sparren met iemand die in hetzelfde schuitje zit als jij. Om te kijken hoe hij of zij een probleem heeft opgelost of om te toetsen of je op de juiste weg zit. Twee mensen weten meer dan een. Of anders gezegd: ik weet iets voor jou en jij weet iets voor mij. 

Als leidinggevende is het niet altijd makkelijk om een sparringpartner te vinden en wij helpen je daar graag bij. Ga niet het wiel opnieuw uitvinden, bespreek het met vakgenoten en ontvang nieuwe inzichten van onze trainers. 

Meer weten over het INVK? Vraag vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan of kijk verder op onze website voor alle Kennisteams, kennissessies en blogs voor inspiratie en meer.