Risicomanagement

Hoe transformeer jij risico's naar groei en stabiliteit?

Onzekerheid over de toekomst is onvermijdelijk. Vragen over hoe je risico’s kunt herkennen en vermijden komen veelvuldig voor in organisaties en onze dagelijkse werkzaamheden. Hoe ontdek je waar de risico’s liggen, maar krijg je ook beter zicht op kansen voor groei en stabiliteit?

Door een gestructureerd denkproces leer je de situatie te analyseren en doelen te stellen op basis van drie kerngebieden: producten & diensten, mensen en processen.

Sluit je aan bij onze kennissessie “Risicomanagement” en leer samen met vakgenoten:

  • Paradoxaal te denken met betrekking tot risico’s waardoor je meer toekomstbestendig wordt
  • Praktische modellen toe te passen op het gebied van preventie, actie, optimalisatie en innovatie
  • Een plan van aanpak te maken met de focus op: producten & diensten, mensen en processen


Na je deelname heb je een aantal handige tools tot je beschikking om situaties te analyseren en een strategisch plan van actie samen te stellen. Leer risico's te transformeren naar groei en stabiliteit.

Kennisverbinders

Vaak is het fijn om te kunnen sparren met iemand die in hetzelfde schuitje zit als jij. Om te kijken hoe hij of zij een probleem heeft opgelost of om te toetsen of je op de juiste weg zit. Twee mensen weten meer dan een. Of anders gezegd: ik weet iets voor jou en jij weet iets voor mij. 

Als leidinggevende is het niet altijd makkelijk om een sparringpartner te vinden en wij helpen je daar graag bij. Ga niet het wiel opnieuw uitvinden, bespreek het met vakgenoten en ontvang nieuwe inzichten van onze trainers. 

Meer weten over het INVK? Vraag vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan of kijk verder op onze website voor alle Kennisteams, kennissessies en blogs voor inspiratie en meer.