Kennisevent

Landelijk Kennisteam Teamleiders Zorg

‘Succesvolle teams’

Wie als leidinggevende uit de zorg op zoek is naar manieren om werkprocessen beter te organiseren en resultaten te optimaliseren, doet er daarom goed aan om gebruik te maken van de kracht van sterke teams. Door continu te werken aan de ontwikkeling van je team(s), zorg je ervoor dat je medewerkers goed op elkaar ingespeeld zijn en op elkaar kunnen bouwen.

Tijdens dit kennisevent van het Kennisteam Teamleiders Zorg leer je onder leiding van een INVK trainer, samen met vakgenoten, hoe je sterke teams opzet, managet en succesvol houdt.


Als teamleider van een zorgorganisatie ben je continu bezig om werkprocessen binnen je organisatie beter te organiseren. Daarmee draag jij bij aan het verbeteren van de resultaten van je afdeling. Na uitgebreid onderzoek komt duidelijk naar voren dat succesvolle organisaties vaak bestaan uit uiterst succesvolle teams. Mensen die beter op elkaar ingespeeld zijn werken effectiever, zijn resultaatgericht en hebben meer plezier in hun werk.

Sterke zorgteams opzetten, managen en succesvol houden

Tijdens dit event krijg je alle handvatten mee voor het opzetten en managen van succesvolle teams. Je leert onder andere hoe je;

 •     succesvolle teams opzet en samenstelt, waarbinnen plezier in het werk, focus op het behalen van een gemeenschappelijk resultaat en 'elkaar helpen' centraal staan;
 •     de signalen herkent dat je team meer potentie heeft;
 •     teams goed managet en de motivatie en betrokkenheid van je teamleden vergroot;
 •     ervoor zorgt dat je team zich goed ontwikkelt en niet alleen succesvol is, maar ook blijft;
 •     jezelf, als teamleider van een zorgteam, optimaal ontwikkelt.


Woonzorgcentrum Bosch en Duin - Respect Zorggroep  "Ik heb een hele leuke middag gehad en ik heb er veel uit kunnen halen waarmee ik aan de slag kan. Goed om te horen dat het bij anderen ook niet altijd goed gaat en je niet alleen maar hoort hoe geweldig alles gaat, je leert van elkaars successen en fouten. Heel erg inspirerend."

"Ik heb een hele leuke middag gehad en ik heb er veel uit kunnen halen waarmee ik aan de slag kan. Goed om te horen dat het bij anderen ook niet altijd goed gaat en je niet alleen maar hoort hoe geweldig alles gaat, je leert van elkaars successen en fouten. Heel erg inspirerend."

- Woonzorgcentrum Bosch en Duin - Respect Zorggroep -

Wil je meer weten over dit kennisevent? Vraag dan nu de gratis brochure aan. Daarin vind je meer info over het thema en een inspirerende workshop. Daarmee kun je alvast aan de slag!

Kennisevent Succesvolle Teams

Landelijk Kennisteam Teamleiders Zorg

Datum:

12 jan 2021
09:30 - 12:30

Locatie:

Landgoed Trompenburgh

Adres:

Zuidereinde 43
1243 KK `s-Graveland

Prijs:

395 euro

Wat kan je verwachten bij het INVK?


Dit kennisevent is actief en je gaat zelf aan de slag! Je komt inspiratie opdoen, je zult praktische tools meekrijgen en andere inzichten van collega teamleiders uit de zorg horen. De trainers behandelen de theorie van het thema om je daarna met een werkvorm in kleinere groepen continu aan de slag te zetten. Uiteraard krijg je tussendoor ook nog advies van andere teamleiders zorg, die net als jij:

 • het potentieel van hun medewerkers en teams ten volle willen benutten;
 • meer willen weten over de kracht van teams en de manier waarop dit hun afdeling kan versterken.
 • niet alleen willen leren hoe zij sterke teams opzetten, maar ook hoe zij deze succesvol houden.
 • de betrokkenheid en het werkplezier van hun medewerkers willen vergroten en alles willen weten over de laatste inzichten, als het gaat om het leidinggeven aan succesvolle teams.
 • dit alles graag in een kleine, vertrouwde setting leren, met veel persoonlijke aandacht van onze trainer.

Meld je hiernaast aan voor dit event. Maak je al deel uit van dit Kennisteam? Dan ontvang je vanzelf een uitnodiging.


De voordelen van onze trainingsaanpak

Kleinschalige groepen

Kleinschalige groepen

Kleine groepen

Je gaat aan de slag met je vaste kennisteam, welke uit gemiddeld 10 personen bestaat. Hierdoor ontstaat een vertrouwde sfeer met veel individuele aandacht. Je trainer kan je zo tijdens de trainingen gericht op weg helpen.

Kennisdeling zonder winstoogmerk

Kennisdeling zonder winstoogmerk

Kennisdeling zonder winstoogmerk

Wij zijn een stichting. Vanuit ideële gronden stimuleren wij kennisdeling en werken wij op een onpartijdige manier aan je ontwikkeling. Door samen kennis uit te wisselen, leer je van elkaar. We vinden het belangrijk dat jij veel uit ons kennisnetwerk haalt.

Praktijkgericht

Praktijkgericht

Praktijkgericht:

Tijdens onze trainingen leer je niet alleen nieuwe methodes kennen, je gaat er ook daadwerkelijk mee aan de slag. Onder leiding van onze trainer zet je de stappen om nieuwe kennis meteen in de praktijk te kunnen brengen.

Actieve werkvormen

Actieve werkvormen

Actieve werkvormen:

Gedurende de trainingen, worden er diverse actieve werkvormen gebruikt. Momenten van kennisoverdracht, uitwisseling van ervaringen en oefening met de toepassing van methodes worden met elkaar afgewisseld.

Groot kennisnetwerk

Groot kennisnetwerk

Groot kennisnetwerk:

Door je aan te sluiten bij een kennisteam, maak je meteen deel uit van ons Landelijke Kennisnetwerk. Dit zorgt ervoor dat je zowel kunt terugvallen op je teamgenoten als op ons gehele netwerk.

Unieke oplossingsrichtingen

Unieke oplossingsrichtingen

Unieke oplossingsrichtingen:

Onze trainers of je mededeelnemers weten nét even een ander licht op die ene uitdaging te schijnen. Je komt los van je gangbare zienswijze en ontdekt nieuwe, unieke oplossingen.

Landelijk Kennisteam Teamleiders Zorg

Sluit je aan bij het Landelijk Kennisteam Teamleiders zorg om je kennis te delen, je leiderschapsvaardigheden naar een hoger niveau te brengen en unieke oplossingen voor je uitdagingen te vinden. In dit kennisteam komen teamleiders van diverse zorginstellingen samen om aan inspirerende en interactieve trainingen deel te nemen. Je aansluiten bij dit team geeft je de kans om, in een selecte groep vakgenoten, continu aan je kennis en vaardigheden als leidinggevende te werken.