Kennisevent

Landelijk Kennisteam Zorg

‘Efficiënter en wendbaar'

Succesvolle organisaties kenmerken zich door een zeer hoge wendbaarheid en flexibiliteit. Dit heeft als resultaat dat zij gemakkelijk en snel kunnen inspelen op veranderingen.


Hoe creëer je als leidinggevende in de zorg zo'n succesvolle en efficiënte organisatie en cultuur? Een organisatie is nooit af. Want; het kan altijd beter, sneller, goedkoper of duurzamer. Wendbaarder worden gaat over de juiste mindset van de medewerkers en de juiste organisatiecultuur, maar hoe vraag je dat aan je medewerkers?


Leer hoe je je zorgafdeling of zorgorganisatie wendbaar maakt


Samen met je vakgenoten en onder begeleiding van onze trainers leer je hoe je: 

 • jezelf, je team en zorgorganisatie efficiënter en flexibeler maakt, waardoor je beter op veranderingen in je omgeving in kunt spelen;
 • een cultuur van continue verbetering creëert, waarbij medewerkers flexibel zijn en werken aan een zorgorganisatie die nooit af is;
 • door je afdeling en zorgorganisatie wendbaarder te maken, sneller, beter, duurzamer en/of goedkoper te werk kunt gaan en beter op de behoeftes van je klanten in kunt spelen.


Woonzorgcentrum Bosch en Duin - Respect Zorggroep  "Ik heb een hele leuke middag gehad en ik heb er veel uit kunnen halen waarmee ik aan de slag kan. Goed om te horen dat het bij anderen ook niet altijd goed gaat en je niet alleen maar hoort hoe geweldig alles gaat, je leert van elkaars successen en fouten. Heel erg inspirerend."

"Ik heb een hele leuke middag gehad en ik heb er veel uit kunnen halen waarmee ik aan de slag kan. Goed om te horen dat het bij anderen ook niet altijd goed gaat en je niet alleen maar hoort hoe geweldig alles gaat, je leert van elkaars successen en fouten. Heel erg inspirerend."

- Woonzorgcentrum Bosch en Duin - Respect Zorggroep -

Kennisevent Efficiënter en Wendbaarder worden

Landelijk Kennisteam Zorg

Datum:

17 may 2021
13:30 - 16:30

Locatie:

Landgoed Trompenburgh

Adres:

Zuidereinde 43
1243 KK `s-Graveland

Prijs:

395 euro

Wat kan je verwachten bij het INVK?


Van je vakgenoten krijg je andere inzichten mee en onze trainers geven je handvatten en inspiratie om tijdens actieve werkvormen kennis te delen.

Uiteraard krijg je tussendoor ook nog advies van je collega zorgdirecteuren of zorgmanagers die net als jij willen weten hoe je:

 • medewerkers flexibel kunt  aansturen;
 • voor de juiste cultuur binnen je team en organisatie zorgt;
 • de strategische koers van je organisatie wendbaar kunt maken; 
 • jouw organisatie klaar stoomt voor de toekomst;
 • een wendbare mindset kunt creëren;
 • de organisatie wendbaar en flexibel inricht om zo snel en efficiënt in te kunnen spelen op ontwikkelingen en veranderingen;
 • met vakgenoten en praktijkgerichte casussen kunt leren van elkaar en onze trainer.


Meld je hiernaast aan voor dit event. Maak je al deel uit van dit Kennisteam? Dan ontvang je vanzelf een uitnodiging.


Wil je meer weten over dit thema? Vraag hier de uitgebreide brochure aan.

De voordelen van onze trainingsaanpak

Kleinschalige groepen

Kleinschalige groepen

Kleine groepen

Je gaat aan de slag met je vaste kennisteam, welke uit gemiddeld 10 personen bestaat. Hierdoor ontstaat een vertrouwde sfeer met veel individuele aandacht. Je trainer kan je zo tijdens de trainingen gericht op weg helpen.

Kennisdeling zonder winstoogmerk

Kennisdeling zonder winstoogmerk

Kennisdeling zonder winstoogmerk

Wij zijn een stichting. Vanuit ideële gronden stimuleren wij kennisdeling en werken wij op een onpartijdige manier aan je ontwikkeling. Door samen kennis uit te wisselen, leer je van elkaar. We vinden het belangrijk dat jij veel uit ons kennisnetwerk haalt.

Praktijkgericht

Praktijkgericht

Praktijkgericht:

Tijdens onze trainingen leer je niet alleen nieuwe methodes kennen, je gaat er ook daadwerkelijk mee aan de slag. Onder leiding van onze trainer zet je de stappen om nieuwe kennis meteen in de praktijk te kunnen brengen.

Actieve werkvormen

Actieve werkvormen

Actieve werkvormen:

Gedurende de trainingen, worden er diverse actieve werkvormen gebruikt. Momenten van kennisoverdracht, uitwisseling van ervaringen en oefening met de toepassing van methodes worden met elkaar afgewisseld.

Groot kennisnetwerk

Groot kennisnetwerk

Groot kennisnetwerk:

Door je aan te sluiten bij een kennisteam, maak je meteen deel uit van ons Landelijke Kennisnetwerk. Dit zorgt ervoor dat je zowel kunt terugvallen op je teamgenoten als op ons gehele netwerk.

Unieke oplossingsrichtingen

Unieke oplossingsrichtingen

Unieke oplossingsrichtingen:

Onze trainers of je mededeelnemers weten nét even een ander licht op die ene uitdaging te schijnen. Je komt los van je gangbare zienswijze en ontdekt nieuwe, unieke oplossingen.

Landelijk Kennisteam Zorg

Kennis delen, je leiderschapsvaardigheden ontwikkelen en unieke oplossingen voor je uitdagingen vinden; dat staat binnen het Landelijk Kennisteam Zorg centraal. In dit kennisteam komen clustermanagers en managers zorg van verschillende organisaties samen om aan inspirerende en interactieve trainingen deel te nemen. Je aansluiten bij dit team geeft je de kans om, in een selecte groep vakgenoten, continu aan je kennis en vaardigheden als leidinggevende te werken.