Trainingssessie Innovatieve organisaties Landelijk Kennisteam Procurement

Hoe kun je als procurement professional of inkoper innovatie in je inkoopteam stimuleren en bijdragen aan het innovatievermogen van je organisatie? Dat leer je tijdens deze trainingssessie, in een selecte groep van vakgenoten, onder leiding van een ervaren trainer. Na het volgen van deze training weet je hoe je met verschillende soorten innovatie aan de slag gaat, van productinnovatie tot procesinnovatie. Speciale aandacht gaat uit naar de manier waarop je als leidinggevende de juiste mindset bij je medewerkers creëert.

Voor Inkoopmanagers en Leidinggevenden Procurement

Deze trainingssessie is bedoeld voor procurement professionals, zoals:  • Procurementmanagers die altijd zien hoe het beter, sneller, duurzamer en vernieuwender kan en graag een essentiële rol spelen in het vergroten van de innovatiekracht van hun organisatie.
  • Directeuren procurement die een cultuur van continue vernieuwing binnen hun team willen creëren om zo uitdagingen beter aan te kunnen pakken en snel in te kunnen spelen op nieuwe ontwikkelingen.
  • Inkoopmanagers die graag leren hoe zij met verschillende soorten innovatie aan de slag gaan; van strategische innovatie tot de verbetering van inkoopprocessen door middel van procesinnovatie.    
  • Hoofden inkoop die dit alles graag in een kleine, vertrouwde setting leren, met veel persoonlijke aandacht van onze trainer. 


Meld je hiernaast aan voor dit event. Maak je al deel uit van dit Kennisteam? Dan ontvang je vanzelf een uitnodiging.

Innovatie in Inkoop en Procurement

Elkaar rap opvolgende veranderingen en (technologische) ontwikkelingen maken continue innovatie van levensbelang voor organisaties. Als inkoopmanager of leidinggevende in de procurement, speel je daarbij een belangrijke rol. Innovatie in inkoopprocessen, het inkopen van innovatieve producten en diensten, je leveranciers aanzetten tot innovatie en het vormgeven van een innovatieve inkoopstrategie; allemaal voorbeelden van hoe jij voor meer vernieuwing kunt zorgen. Het zorgen voor de juiste mindset bij jezelf en je team zijn hierbij essentieel. Die mindset wordt sterk beïnvloed door jou als leidinggevende. We gaan tijdens de trainingssessie in op wat je rol inhoudt en wat je als procurement - manager kunt doen om meer vooruitgang te boeken.


Trainingssessie Innovatieve organisaties

Landelijk Kennisteam Procurement

Datum:

16 jun 2020
09:30 - 12:30

Locatie:

Landgoed Trompenburgh

Adres:

Zuidereinde 43
1243 KK, ´s-Graveland

Prijs:

395 euro

- -

Leer hoe je voor continue innovatie in je team en organisatie zorgtTijdens deze trainingssessie krijg je alle handvatten mee om aan de slag te gaan met innovatie. Je leert onder andere hoe je;  • een cultuur van continue vernieuwing binnen je organisatie creëert; 
  • binnen verschillende onderdelen van je organisatie aan de slag gaat met vernieuwing;
  • vanuit je rol als leidinggevende voor de juiste mindset van continu, leren, verbeteren en vernieuwen, zorgt bij je medewerkers en teamleden;
  • meer vooruitgang boekt, door innovatie binnen verschillende onderdelen van je organisatie op een integrale manier in de praktijk te brengen;  

De Innovatie Methode

De INVK Innovatie Methode focust zich op het creëren van vernieuwing en innovatie op verschillende vlakken in je organisatie, het creëren van de juiste cultuur en mindset bij je collega's en het sneller en beter innoveren binnen je organisatie. Deze bewezen methode kun je in stappen toepassen in je organisatie. Tijdens de trainingssessie behandelen we de methode in kleine kring. Je gaat actief aan de slag en maakt een start met de toepassing ervan in jouw organisatie. Je leert bij het INVK van het wetenschappelijk onderzoek, van je vakgenoten en van onze ervaren trainer.

Programma

09:15 – 09:30 Inloop met koffie

09:30 – 09:45 Kick-start van de trainingssessie en introductie van het thema

09:45 – 11:00 Aan de slag met de methode, onder begeleiding van je trainer

11:00 – 11:15 Pauze en netwerkmoment met koffie

11:15 – 12:15 Praktijkoefeningen, onder begeleiding van je trainer

12:15 – 12:30 Eerste stappen voor toepassing in je organisatie & Evaluatie

12:30 INVK Lunch


* In aanloop naar het event toe, kunnen sommige programmaonderdelen nog enigszins veranderen 

Vanaf 1 juni gaan onze trainingen weer door!

Iedereen staat door de coronacrisis voor grote uitdagingen. Nog nooit was samen op zoek gaan naar oplossingen belangrijker dan nu. Gelukkig, kunnen we daar vanaf 1 juni weer mee aan de slag gaan tijdens onze trainingssessies. Jullie gezondheid en die van onze medewerkers staat daarbij natuurlijk voorop. Hoe we daarvoor zorgen lees je in ons coronaprotocol.

De voordelen van onze trainingsaanpak

Kleinschalige groepen

Kleine groepen

Je gaat aan de slag met je vaste kennisteam, welke uit gemiddeld 10 personen bestaat. Hierdoor ontstaat een vertrouwde sfeer met veel individuele aandacht. Je trainer kan je zo tijdens de trainingen gericht op weg helpen.

Kennisdeling zonder winstoogmerk

Kennisdeling zonder winstoogmerk

Wij zijn een stichting. Vanuit ideële gronden stimuleren wij kennisdeling en werken wij op een onpartijdige manier aan je ontwikkeling. Door samen kennis uit te wisselen, leer je van elkaar. We vinden het belangrijk dat jij veel uit ons kennisnetwerk haalt.

Praktijkgericht

Praktijkgericht:

Tijdens onze trainingen leer je niet alleen nieuwe methodes kennen, je gaat er ook daadwerkelijk mee aan de slag. Onder leiding van onze trainer zet je de stappen om nieuwe kennis meteen in de praktijk te kunnen brengen.

Actieve werkvormen

Actieve werkvormen:

Gedurende de trainingen, worden er diverse actieve werkvormen gebruikt. Momenten van kennisoverdracht, uitwisseling van ervaringen en oefening met de toepassing van methodes worden met elkaar afgewisseld.

Groot kennisnetwerk

Groot kennisnetwerk:

Door je aan te sluiten bij een kennisteam, maak je meteen deel uit van ons Landelijke Kennisnetwerk. Dit zorgt ervoor dat je zowel kunt terugvallen op je teamgenoten als op ons gehele netwerk.

Unieke oplossingsrichtingen

Unieke oplossingsrichtingen:

Onze trainers of je mededeelnemers weten nét even een ander licht op die ene uitdaging te schijnen. Je komt los van je gangbare zienswijze en ontdekt nieuwe, unieke oplossingen.

Landelijk Kennisteam Procurement

In het Landelijk Kennisteam Procurement komen managers, directeuren en leidinggevenden samen die binnen hun organisatie verantwoordelijk zijn voor de inkoop of procurement. Kennis delen, je managementvaardigheden ontwikkelen en unieke oplossingen voor je uitdagingen vinden staan binnen dit kennisteam centraal. Je aansluiten bij dit team geeft je de kans om, in een selecte groep vakgenoten, continu aan je kennis en vaardigheden als leidinggevende te werken.