Zorgen voor meer efficiëntie en wendbaarheid in jouw team?

Communicatie & Marketing, Efficiënter en Wendbaarder worden / 12 May 2021

Het succes van een bedrijf valt of staat met de mate van efficiëntie en flexibiliteit. Wanneer teams in staat zijn de werkzaamheden zeer efficiënt uit te voeren en daarbij tegelijkertijd open staan voor veranderingen, is de kans op succes groot. Aan jou als leidinggevende dus de taak om een team te creëren waarin efficiëntie en wendbaarheid voldoende aandacht krijgen. Hoe kun je hier als manager nu voor zorgen? In deze blog vertellen wij je er meer over.

Zet jouw team voorop

Waar het in eerste instant misschien logisch lijkt om de werkzaamheden op de eerste plek te zetten, kun je beter eerst focussen op de medewerkers binnen jouw team. Wanneer deze namelijk gemotiveerd en gelukkig zijn in hun werk, is de kans op efficiëntie en wendbaarheid groter. Wanneer ze dit niet zijn, is het een stuk lastiger om te sturen op die twee zaken. Met een goede bedrijfscultuur en sfeer binnen het team, wordt het eenvoudiger om veranderingen door te voeren. Besteedt daarom aandacht aan de behoeftes van jouw team en zorg op die manier voor maximaal succes.

Hoe je dit precies doet? Begin met het vaststellen van de huidige stand van zaken. Hoe efficiënt wordt er nu gewerkt? En reageren de teamleden wendbaar in bepaalde situaties? Breng dit goed in kaart en betrek hier ook het team zelf bij. Zij weten immers goed hoe de verhoudingen liggen binnen het team en op welke punten er nog verbetering mogelijk is. Vraag de medewerkers die hier ideeën over hebben om hier aan mee te werken en creëer samen mogelijke verbeteringen. Op die manier stimuleer je de nieuwe manier van werken en zorg je voor meer succes van het team en daarmee ook van de organisatie.

Kennisevent voor communicatiemanagers

Lijkt het jou interessant om meer te leren over het creëren van een efficiënt en wendbaar team? Of wil je meer praktische tips over hoe je dit het beste kunt aanpakken?

Op 25 mei organiseert het INVK het Landelijk Kennisteam Communicatie. Met gebruik van beproefde theorie en de Wendbaarheid methode ga je samen met de INVK trainer dieper in op het thema ‘Efficiënter en wendbaarder worden’.

Tijdens het kennisevent kom je in contact met andere managers in communicatie. Je kunt met elkaar sparren over bepaalde problemen en ervaringen uitwisselen. Ook kom je in aanraking met nieuwe oplossingen en ideeën en leer je van zowel de wetenschap als jouw sectorcollega’s over efficiënter en wendbaarder worden als organisatie.

Wil jij je aanmelden voor dit kennisevent? Of liever eerst meer informatie ontvangen? Klik dan op de onderstaande link.

Landelijk Kennisteam Communicatie - Efficiënter en wendbaarder worden

Sophie Falkena

Sophie Falkena

Landelijk Kennisteam Communicatie

In het Landelijk Kennisteam Communicatie komen managers, directeuren en leidinggevenden werkzaam in de communicatie samen om kennis te delen, hun managementvaardigheden te ontwikkelen en unieke oplossingen voor uitdagingen te vinden. Je aansluiten bij dit team geeft je de kans om, in een selecte groep vakgenoten, continu aan je kennis en vaardigheden als leidinggevende te werken. Dit, door middel van inspirerende trainingen, onder leiding van ervaren trainers.

Deel dit artikel:

Gerelateerde blogs

3 tips om een inspirerend leider te worden

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

3 tips om een inspirerend leider te worden

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Van service manager IT naar invloedrijk leider

ICT, Invloedrijk leiderschap

Van service manager IT naar invloedrijk leider

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >