Zo zorg je voor efficiëntie en flexibiliteit binnen jouw team

Zorg & Gezondheid, Efficiënter en Wendbaarder worden / 3 May 2021

Een succesvolle organisatie kenmerkt zich door succesvolle teams. Dit zijn vaak teams die zeer efficiënt werken en daarnaast een hoge wendbaarheid hebben met betrekking tot bepaalde problemen of uitdagingen. Voor het succes van het team en de organisatie, is het goed om aandacht te besteden aan de efficiënte en flexibiliteit van een team. Daarnaast is dit voor medewerkers natuurlijk ook een prettige manier van werken. Benieuwd hoe jij als leidinggevende ervoor kan zorgen dat jouw team efficiënter en wendbaarder wordt? Lees snel verder!

De behoeftes van medewerkers op de eerste plek

Waar veel leidinggevenden de neiging hebben om eerst de focus te leggen op de doelen en groei van de organisatie, is het minstens zo belangrijk om te focussen op de medewerkers. Wanneer de medewerkers binnen jouw team gemotiveerd zijn en plezier hebben in hun werk, wordt het namelijk een stuk eenvoudiger om de efficiëntie en wendbaarheid binnen het team te vergroten. Door de juiste sfeer en werkcultuur te creëren binnen jouw team en voldoende aandacht te besteden aan de behoeftes van de medewerkers, zal het succes voor de organisatie vanzelf volgen.

Praktisch gezien kun je starten met het in kaart brengen van de stand van zaken binnen jouw team. Hoe gaat het op dit moment met de efficiëntie en flexibiliteit binnen het team? Waar liggen kansen voor verbetering en op welke manieren kunnen we dat oplossen? Het is belangrijk om het team hierbij te betrekken en hen te vragen naar hun ideeën hierover. Op die manier creëer je oplossingen waar zij zich ook in kunnen vinden en die in lijn zijn met de zaken die binnen het team spelen. Vraag de teamleden die specifieke ideeën hebben om hier mee aan de slag te gaan. Zo stimuleer je efficiëntie binnen jouw team en zorg je ervoor dat de organisatie kan gaan groeien.

Kennisevent voor managers in de zorg

Lijkt het jou interessant om meer te leren over het creëren van een efficiënt en flexibel team? Of wil je meer praktische tips over hoe je dit het beste kunt aanpakken?

Op 7 juni organiseert het INVK het Landelijk Kennisteam Woonhuisvesting Zorg. Met gebruik van beproefde theorie en de Wendbaarheid methode ga je samen met de INVK trainer dieper in op het thema ‘Efficiënter en wendbaarder worden’.

Tijdens het kennisevent kom je in contact met andere managers in de woonhuisvesting van de zorg. Je kunt met elkaar sparren over bepaalde problemen en ervaringen uitwisselen. Ook kom je in aanraking met nieuwe oplossingen en ideeën en leer je van zowel de wetenschap als jouw sectorcollega’s over efficiënter en wendbaarder worden als organisatie.

Wil jij je aanmelden voor dit kennisevent? Of liever eerst meer informatie ontvangen? Klik dan op de onderstaande link.

Landelijk Kennisteam Woonhuisvesting Zorg - Efficiënter en wendbaarder worden

Sophie Falkena

Sophie Falkena

Landelijk Kennisteam Woonhuisvesting Zorg

In het Landelijk Kennisteam Woonhuisvesting Zorg komen leidinggevenden huisvesting van instellingen in de jeugdzorg, dagbesteding, ouderenzorg en gehandicaptenzorg samen. Kennis delen, je managementvaardigheden ontwikkelen en unieke oplossingen voor je uitdagingen vinden staan binnen dit kennisteam centraal. Je aansluiten bij dit team geeft je de kans om, in een selecte groep vakgenoten, continu aan je kennis en vaardigheden als manager huisvesting te werken.

Deel dit artikel:

Gerelateerde blogs

3 tips om een inspirerend leider te worden

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

3 tips om een inspirerend leider te worden

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Van service manager IT naar invloedrijk leider

ICT, Invloedrijk leiderschap

Van service manager IT naar invloedrijk leider

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >