Zelfontwikkeling is cruciaal voor zzp’ers

Facilitair, Efficiënter en Wendbaarder worden / 20 March 2020

Als zzp’er sta je er alleen voor. Dat is aan de ene kant fijn want het geeft veel flexibiliteit, jij bepaalt waneer je werkt en je kan een kijkje in de keuken nemen bij verschillende opdrachtgevers. Kortom, je bent je eigen baas. Maar er zijn ook nadelen. Een zzp’er heeft vaak te maken met last minute-opdrachten waar veel druk achter zit. Je moet soms vervelende klussen aannemen want er moet nou eenmaal brood op de plank. Nee zeggen is moeilijk want de concurrentie is groot en je verdwijnt zo van de go-to lijst. Mits je super gespecialiseerd bent heb je te maken met steeds meer concurrentie en dat drukt jouw uurtarief – je wordt tegenover elkaar uitgespeeld.

Terwijl je als zzp’er druk bezig bent met werken, met het zoeken naar nieuwe opdrachten en het verslaan van de concurrentie moet je één ding niet vergeten; zelfontwikkeling. Om je heen zijn alle bedrijven tegenwoordig bezig met ‘agility’ ofwel wendbaar en efficient werken. Deze ontwikkeling is nodig om het hoofd boven water te houden en mee te kunnen gaan met de veranderingen in de markt en maatschappij. Als zelfondernemer geldt dit ook voor jou. Misschien ben je vandaag de beste zzp’er in je sector maar morgen zijn er andere trends, technieken en maatschappelijke ontwikkelingen die andere vaardigheden van je eisen. Als zzp’er investeert er niemand in jouw ontwikkeling, dat moet je zelf doen. In onze vorige blog hebben we een aantal tips gegeven hoe je jezelf wendbaar kan maken en een toegevoegde waarde kan behouden in een veranderende markt en maatschappij. Je wil op tijd in kunnen inspelen op ontwikkelingen en je opdrachtgevers en concurrenten een stap voorblijven.

Efficiency Methode

Op 6 oktober 2020 organiseert het INVK het Landelijk Overleg voor zzp’ers. Op deze dag zal wendbaarheid en efficiënt werken centraal staan. Als deelnemer van dit Landelijk Overleg leer je samen met zzp’ers uit verschillende sectoren hoe je efficiënter kan zijn en de juiste mindset kan creëren om wendbaarder in je werk te zijn. Door middel van de INVK Efficiency Methode zal het onderwerp wendbaarheid vanuit verschillende invalshoeken worden benaderd met behulp van onze INVK consultant. Up to date kennis hebben van de ontwikkelingen in je sector spelen een rol maar ook zelfkennis van eigen sterkten/zwakten, mogelijkheden en belemmeringen zijn belangrijke aspecten om mee te nemen in het proces naar meer wendbaarheid. In een kleine groep van collega zzp’ers leer je hoe je de efficiency methode kan toepassen als eigen ondernemer. Tijdens deze informatieve dag leer je van de wetenschap maar ook van de ervaringen van de andere zzp’ers.

Programma

Het INVK Landelijk Overleg voor zzp’ers zal plaatsvinden in de middag van 6 oktober 2020 op de prachtige locatie Buitenplaats Huis Trompenburgh in ‘s Graveland. Dit is een prachtig gelegen locatie omgeven door bomen en water waar je naar afloop van het landelijk overleg nog kan van genieten tijdens de informele INVK borrel. Dit is een vrijblijvende en leuke kans om te netwerken en na te praten.

 We zien je graag op 6 oktober! Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden: Landelijk Kennisteam ZZP – Efficiënter en Wendbaarder worden

 

Evelien Marie Brinkerink

Evelien Marie Brinkerink

Blog schrijver

Deel dit artikel:

Gerelateerde blogs

3 tips om een inspirerend leider te worden

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

3 tips om een inspirerend leider te worden

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Van service manager IT naar invloedrijk leider

ICT, Invloedrijk leiderschap

Van service manager IT naar invloedrijk leider

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >