Wil jij meer efficiëntie en flexibiliteit in jouw team?

Non Profit & Not for Profit, Efficiënter en Wendbaarder worden / 13 April 2021

Binnen de zorg zijn efficiënte teams ontzettend belangrijk. Ook de nodige flexibiliteit komt goed van pas in acute situaties. Als manager in de zorg wil je dan ook graag een zo efficiënt en flexibel mogelijk team creëren. Maar hoe kun je dit het beste aanpakken? In deze blog vertellen wij je er meer over en laten we zien hoe efficiëntie en wendbaarheid tot meer succes binnen jouw team en organisatie kan leiden.

Geef jouw medewerkers de aandacht die ze verdienen

Als manager heb je misschien de neiging om gefocust te zijn op de doelen van de organisatie waarvoor je werkt. Het functioneren van de organisatie komt op de eerste plek. De medewerkers van de organisatie zijn echter minstens zo belangrijk. Zij zijn immers de pilaren waar de organisatie op draait. Wanneer jouw medewerkers gelukkig zijn in hun werk en gemotiveerd zijn om hun taken uit te voeren, is de kans op een succesvolle organisatie veel groter. Leg de focus dus op de werknemer!

Door een prettige werkcultuur te creëren en aandacht besteden aan de behoeftes van het team, zal de organisatie vanzelf goed functioneren. Wanneer je werknemers tevreden zijn, wordt het ook eenvoudiger om de efficiëntie en wendbaarheid binnen het team te vergroten.

Maar hoe werkt dit dan precies in de praktijk? Je kunt beginnen met het in kaart brengen van de huidige situatie binnen het team wat betreft efficiëntie en wendbaarheid. Waar liggen kansen voor verbetering? En wat zijn mogelijke manieren waarop dat kan worden opgelost? Betrek de medewerkers hier ook vooral bij, zodat ze ook daadwerkelijk achter de nieuwe gang van zaken zullen staan. Vraag de medewerkers die hier specifieke ideeën over hebben en dit leuk vinden om in gang te zetten, om hiermee aan de slag te gaan. Op die manier stimuleer je de efficiëntie binnen het team.

Kennisevent voor managers in de zorg

Lijkt het jou interessant om meer te leren over het creëren van een efficiënt en flexibel team? Of wil je meer praktische tips over hoe je dit het beste kunt aanpakken?

Op 25 mei organiseert het INVK het Landelijk Kennisteam Management Zorg. Met gebruik van beproefde theorie en de Wendbaarheid methode ga je samen met de INVK trainer dieper in op het thema ‘Efficiënter en wendbaarder worden’.

Tijdens het kennisevent kom je in contact met andere managers in de zorg. Je kunt met elkaar sparren over bepaalde problemen en ervaringen uitwisselen. Ook kom je in aanraking met nieuwe oplossingen en ideeën en leer je van zowel de wetenschap als jouw sectorcollega’s over efficiënter en wendbaarder worden als organisatie.

Wil jij je aanmelden voor dit kennisevent? Of liever eerst meer informatie ontvangen? Klik dan op de onderstaande link.

Sophie Falkena

Sophie Falkena

Landelijk Kennisteam Management Zorg

Het Landelijk Kennisteam Management Zorg bestaat uit directeuren, managers, afdelingshoofden en leidinggevenden uit de zorg. Samen leren zij over uiteenlopende managementthema´s en pakken ze gezamenlijke uitdagingen aan. Door je bij dit team aan te sluiten werk je dus niet alleen aan je eigen succes, maar breng je ook elkaars kennis en expertise naar een hoger niveau. Je levert een waardevolle bijdrage aan de kennisdeling binnen zorgmanagement en helpt elkaar vooruit tijdens jullie eigen management trainingen.

Deel dit artikel:

Gerelateerde blogs

3 tips om een inspirerend leider te worden

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

3 tips om een inspirerend leider te worden

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Van service manager IT naar invloedrijk leider

ICT, Invloedrijk leiderschap

Van service manager IT naar invloedrijk leider

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >