Is jouw bedrijf al aangepast aan de VUCA-wereld?

Business & Management, Efficiënter en Wendbaarder worden / 27 April 2020

Decennia-, zelfs eeuwenlang, hebben organisaties zich gericht op het vergroten van hun efficiëntie en behalen van schaalvoordelen (massaproductie), om zo het rendement van hun onderneming te vergroten. De manier waarop we ons organiseren, is daar nog steeds op gericht, maar we zien wel verschuivingen. Veranderingen volgen elkaar in rap tempo op. In hoeverre moet je je als organisatie aanpassen en ‘wendbaarder’ worden? Het VUCA-model geef je daar inzicht in.

Wendbaarheid

Onder invloed van de huidige dynamiek in de omgeving waarin bedrijven opereren, voelen bedrijven de noodzaak om ‘leniger’ of ‘wendbaarder’ te worden. Zo kunnen zij flexibeler inspelen op mogelijkheden en uitdagingen, die zich plots voordoen in hun omgeving. Wendbare organisaties kenmerken zich doordat zij niet meer focussen op het proberen te voorspellen van de toekomst, maar in plaats daarvan toekomstbestendig zijn georganiseerd.

Het VUCA-model

Maar hoe bepaal je als organisatie in hoeverre je wendbaar moet zijn? Voor het overgrote deel van de bedrijven is het verstandig om aan de eigen lenigheid te werken. De mate van omgevingsdynamiek bepaalt echter in hoeverre je als organisatie wendbaar moet willen zijn. Om een idee te krijgen van die dynamiek, kan onderscheid gemaakt worden tussen de 4 factoren uit het VUCA-model:

  • Volatility: Bewegelijkheid en de snelheid van veranderingen binnen organisaties.
  • Uncertainty: Onzekerheid en onvoorspelbaarheid van gebeurtenissen.
  • Complexity: Complexiteit door de enorme hoeveelheid informatie die we op hetzelfde moment op waarde moeten kunnen schatten, waardoor verwarring ontstaat.
  • Ambiguity: meerduidigheid, gebrek aan duidelijkheid en verwarring tussen oorzaak en gevolg.

Om met deze 4 factoren om te gaan, zullen vrijwel alle organisaties andere vaardigheden in huis moeten halen en oude patronen moeten doorbreken. Flexibiliteit, creativiteit, reflectievermogen, vermogen tot inleving en sociale vaardigheden zijn hier voorbeelden van. Ook vraagt dit een flexibele mindset van je medewerkers.

Training ‘wendbaarder en efficiënter worden’ van het Landelijk Kennisteam DGA

Speciaal voor directeur-grootaandeelhouders organiseert het INVK op 30 juni 2020 de training ‘wendbaarder en efficiënter worden’. Wil je meer weten over deze trainingssessie of jezelf hiervoor aanmelden? Klik dan op de link.

Bronnen

Derksen, R., Schroevers, R. (2019). ‘Toekomstbestendig organiseren’. Gepubliceerd op Managementimpact.nl. Geraadpleegd op 11-03-2020.

Horrel, C. (2019). ‘Hoe wendbaar ben jij?’. Gepubliceerd op Managementimpact.nl. Geraadpleegd op 11-03-2020.

Kitty Doets

Kitty Doets

Waarom schrijven voor INVK zo leuk is? De managementthema's zijn interessant en ik hou ervan om me continu te verdiepen in wat er in verschillende branches speelt. Ik schrijf artikelen voor de blog van het INVK en denk mee over de content op INVK.nl, altijd vanuit het idee om kennisdeling, ook online, te stimuleren.

Landelijk Kennisteam DGA

Het Nederlands DGA Netwerk is er voor directeur-grootaandeelhouders die hun kennis in vertrouwde kring willen delen en zich graag voortdurend in verschillende relevante managementthema´s verdiepen. Je aansluiten bij dit team geeft je de kans om, in een selecte groep collega-DGA´s, continu aan je kennis en vaardigheden als leidinggevende te werken. Dit gebeurt door middel van trainingen onder leiding van ervaren trainers, op de prachtige locatie Landgoed Trompenburgh.

Deel dit artikel:

Gerelateerde blogs

Wat heb jij te leveren aan innovatie in de bouwsector?

Bouw, Innovatieve organisaties

Wat heb jij te leveren aan innovatie in de bouwsector?

Bouwen is altijd in beweging blijvenDe bouw staat nooit stil. Er ...

lees meer >
Een klantcontact team dat het ijzer smeedt als het heet is

Communicatie & Marketing, Succesvolle Teams

Een klantcontact team dat het ijzer smeedt als het heet is

Koud ijzer buigt nietDe afdeling klantcontact wordt niet altijd ...

lees meer >
Hoe zorg je als operationeel manager ervoor dat je team zich goed voelt en succes heeft?

Industrie, Logistiek & Transport, Succesvolle Teams

Hoe zorg je als operationeel manager ervoor dat je team zich goed voelt en succes heeft?

Ga jij fluitend naar je werk?Of misschien nog belangrijker: gaat ...

lees meer >