Wat moet ik doen om wendbaar te worden?

Bouw, Efficiënter en Wendbaarder worden / 5 February 2020

Wat kunnen we doen in de Civiele Techniek om efficiënter te werken en wendbaarder te worden? Wendbaarheid staat hoog op de agenda om lenig en snel in te kunnen spelen op de talloze veranderingen in duurzaamheidsdoelstellingen, de maatschappij, de techniek en natuurlijk de nieuwe wet-en regelgevingen die hieruit voortvloeien. We willen allemaal meer wendbaar worden want zo rapporteerde Yacht.nl al in 2014: “Er bestaat een duidelijke relatie tussen de wendbaarheid van een organisatie en de gezondheid van de bedrijfsvoering. De meest wendbare bedrijven hebben over het algemeen een betere orderportefeuille, een betere omzet- en winstontwikkeling doorgemaakt en zijn positiever over de toekomst. Wendbare bedrijven zullen, naar eigen zeggen, het meest profiteren van economische groei”. Hoewel wendbaarheid een streven is voor velen blijkt het in de praktijk een uitdaging. Hoe blijven we efficiënt als we constant moeten veranderen? Wat moet er allemaal gebeuren om wendbaar te zijn? Welke organisatie structuur past hierbij?

Efficiency Methode

Op 27 oktober 2020 organiseren we ons Landelijk Kennisteam Civiele Techniek. Een fantastische gelegenheid om antwoorden te krijgen op de bovengenoemde vragen. Het kennisteam zal worden begeleid door onze INVK consultant. Samen met andere deelnemers uit verschillende takken van de Civiele Techniek zal je leren via de INVK efficiency methode. Deze methode focust op manieren om een organisatie efficiënter maken en het creëren van de juiste mindset en cultuur voor een wendbaarder en flexibeler manier van ondernemen. In een kleine groep van vakgenoten leer je onder begeleiding van de INVK-consultant alles over de efficiency methode en je maakt een begin met het toepassen ervan in je eigen organisatie. Je leert van de wetenschap maar ook van de ervaringen van andere deelnemers.

Programma

Het Landelijk Kennisteam Civiele Techniek zal plaatsvinden in de middag van 27 oktober 2020 op de prachtige locatie Landgoed Trompenburgh in ‘s Graveland. Na het ontvangst van de deelnemers zal het thema worden geïntroduceerd. Het kennisteam zal zich dan gedurende twee opeenvolgende parallel sessies verdiepen in de efficiency methode en bijbehorende case studies. Aan het einde van de bijeenkomst zal er een evaluatie plaatsvinden en wordt het onderwerp voor het volgende kennisteam vastgesteld.

Ter afsluiting is er de mogelijkheid om de informele INVK borrel bij te wonen -een leuke kans om op deze prachtige lokatie na te praten en te netwerken en met vakgenoten.

We zien je graag op 27 oktober 2020! Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden: Het INVK Landelijk Kennisteam – Civiele Techniek

Evelien Marie Brinkerink

Evelien Marie Brinkerink

Blog schrijver

Landelijk Kennisteam Civiele Techniek

In het Landelijk Kennisteam Civiele Techniek komen managers, directeuren en leidinggevenden werkzaam in de civiele techniek samen om kennis te delen, hun managementvaardigheden te ontwikkelen en unieke oplossingen voor uitdagingen te vinden. Je aansluiten bij dit team geeft je de kans om, in een selecte groep vakgenoten, continu aan je kennis en vaardigheden als leidinggevende te werken. Dit, door middel van inspirerende trainingen, onder leiding van ervaren trainers.

Deel dit artikel:

Gerelateerde blogs

3 tips om een inspirerend leider te worden

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

3 tips om een inspirerend leider te worden

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Van service manager IT naar invloedrijk leider

ICT, Invloedrijk leiderschap

Van service manager IT naar invloedrijk leider

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >