Wat moet je kunnen om wendbaar te worden, en te blijven?

Zorg & Gezondheid, Efficiënter en Wendbaarder worden / 20 March 2020

In onze vorige blog zetten we een aantal sector trends op een rij die een grote mate van wendbaarheid vergen van de fysio en manuele therapeuten in Nederland. Om in het dynamische zorglandschap te overleven moeten ze zich constant kunnen aanpassen en tegelijkertijd efficiënt blijven. Ze behoeven de vaardigheid om zich te vernieuwen, snel te schakelen of aan te passen ten einde kansen te benutten en succesvol te blijven in een turbulente omgeving. Hoewel wendbaarheid een streven is voor veel organisaties blijkt het in de praktijk een uitdaging. Hoe word je een wendbare fysiopraktijk? Het kan dan wel een doel zijn van een onderneming maar geen wendbaarheid zonder wendbare mensen, en veel mensen vinden verandering nou eenmaal maar wat lastig. Dus hoe creëer je de juiste mentaliteit, vaardigheden en eigenschappen om wendbaar te opereren? Hoe krijg je je personeel aan boord om dit doel werkelijkheid te maken? Hoe formuleer je wendbaarheids doelen en hoe weet je of en wanneer ze geslaagd zijn? Hoe blijven we efficiënt als we constant moeten veranderen? Welke organisatie structuur is nodig om wendbaar te worden?

Efficiency methode:

Op 7 oktober 2020 organiseren we ons INVK Landelijk Kennisteam Fysio en Manuele Therapie met als thema ‘efficienter en wendbaarder worden’. Een fantastische gelegenheid om antwoorden te krijgen op de bovengenoemde vragen. Het overleg zal worden begeleid door onze INVK consultant. In een kleine groep van vakgenoten leer je via de INVK efficiency methode. Deze methode focust op manieren om een organisatie efficiënter maken en het creëren van de juiste mindset en cultuur voor een wendbaarder en flexibeler manier van ondernemen. Je leert van de wetenschap maar ook van de ervaringen van andere deelnemers en maakt een begin met het toepassen van de methode in je eigen organisatie.

Programma:

Het INVK Landelijk Kennisteam Fysio en Manuele Therapie zal plaatsvinden in de ochtend van 7 oktober 2020 op de prachtige locatie Landgoed Trompenburg in ‘s Graveland. Na het ontvangst van alle deelnemers die vanuit alle streken van Nederland komen zal het thema worden geïntroduceerd. De groep zal zich dan gedurende twee opeenvolgende parallel sessies verdiepen in de efficiency methode en bijbehorende case studies. Aan het einde van de bijeenkomst zal er een evaluatie plaatsvinden en wordt het onderwerp voor het volgende Landelijke Overleg vastgesteld.

Ter afsluiting is er de mogelijkheid om de informele INVK lunch bij te wonen -een leuke kans om na te praten en te netwerken en met vakgenoten op deze prachtige lokatie.

We zien je graag op 7 oktober 2020! Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden: Het INVK Landelijk Kennisteam Fysio en Manuele Therapie

Evelien Marie Brinkerink

Evelien Marie Brinkerink

Blog schrijver

Landelijk Kennisteam Fysio en Manuele Therapie

In het Landelijk Kennisteam Fysio en Manuele Therapie komen fysiotherapeuten en manueel therapeuten samen om kennis te delen, hun managementvaardigheden te ontwikkelen en unieke oplossingen voor gemeenschappelijke uitdagingen te vinden. Je aansluiten bij dit team geeft je de kans om, in een selecte groep vakgenoten, continu aan je kennis en managementvaardigheden te werken. Dit, door middel van inspirerende trainingen, onder leiding van ervaren trainers.

Deel dit artikel:

Gerelateerde blogs

3 tips om een inspirerend leider te worden

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

3 tips om een inspirerend leider te worden

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Van service manager IT naar invloedrijk leider

ICT, Invloedrijk leiderschap

Van service manager IT naar invloedrijk leider

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >