Wat heb jij te leveren aan innovatie in de bouwsector?

Bouw, Innovatieve organisaties / 27 July 2020

Bouwen is altijd in beweging blijven
De bouw staat nooit stil. Er zijn altijd nieuwe ontwikkelingen op het gebied van bouwen. Het kan gaan om nieuwe technieken, materialen of zelfs nieuwe filosofieën over hoe, wat en waarmee we het beste kunnen bouwen. De keuzes zijn inmiddels eindeloos, ook op het gebied van de visie over bouwen. Wil je futuristisch of simpel en degelijk? Kies je voor goedkoop of juist duurzaam? Gebruik je de nieuwste technieken of blijf je bij oud en vertrouwd? En is het misschien mogelijk om dat allemaal te combineren? Kun je op een goedkope manier duurzaam bouwen en daarbij de met de nieuwste technieken tot een degelijk resultaat komen? 

Zet als leverancier de eerste stap
Natuurlijk kun je als toeleverancier voor de bouwsector een afwachtende houding aannemen. Je kunt er voor kiezen om simpelweg te leveren wat er gevraagd wordt. Innovatie kost tenslotte tijd, dus ook al wordt er veel ontwikkeld, voorlopig kun je best nog op de oude weg verder. Maar dat betekent wel dat je steeds meer achterloopt. Hoe kun je ervoor zorgen dat je als leverancier niet ineens achter de feiten aanholt?

Juist als leverancier kun je innovatie in de bouwsector stimuleren en mogelijk maken. Door te zorgen dat innovatieve materialen en methodes beschikbaar zijn, zullen ze uiteindelijk ook steeds meer gevraagd worden. Dat betekent misschien zelfs dat jouw rol als leverancier verandert.
Als je er bijvoorbeeld voor kiest om richting smart building te gaan, dan behelst jouw rol misschien wel meer dan alleen het leveren van wat sensoren, en zul je misschien ook de IT-structuur daarachter moeten faciliteren. Je kunt er ook voor kiezen om in circulair bouwen, en ook daar zul je misschien heel nieuwe wegen moeten bewandelen. Een mooi voorbeeld van een innoverende toeleverancier in de bouwsector is het bedrijf Bruil dat als een wereldprimeur had met het grootste 3d-beton print project.

Wat past bij jouw bedrijf?
Er zijn natuurlijk voldoende mooie ideeën te bedenken van innovatie in de bouw, maar wat past er bij jouw bedrijf? Hoe kun je ervoor zorgen dat je een innovatieve mindset creëert bij je medewerkers en dat je weet welke keuzes kans hebben op succes?

Het Landelijk Kennisteam Toeleveranciers Bouwsector komt op 12 november bij elkaar om daarover in gesprek te gaan. Bij deze bijeenkomst maak je kennis met de INVK Innovatie Methode, die erop gericht is bedrijven te helpen om een innoverende organisatie op te zetten en in stand te houden. Onze trainer zorgt voor een aantal actieve werkvormen waarmee je samen met andere toeleveranciers uit de bouwsector aan de slag gaat om te kijken hoe innovatie een (grotere) rol kan spelen in jouw team en bedrijf.

Maak kennis!
Ben je geïnteresseerd in deze bijeenkomst? Vul ons contactformulier in en we nemen telefonisch contact met je op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. In dit gesprek kom je meer te weten over onze werkwijze en kijken we welke uitdagingen jij hebt met betrekking tot dit thema. 

Marike Splinter

Marike Splinter

Landelijk Kennisteam Toeleveranciers Bouwsector

Kennis delen, je leiderschapsvaardigheden ontwikkelen en unieke oplossingen voor je uitdagingen vinden; dat staat binnen het Landelijk Kennisteam Toeleveranciers Bouwsector centraal. In dit kennisteam komen managers, directeuren en eigenaren van toeleveranciers in de bouw samen om aan inspirerende en interactieve trainingen deel te nemen. Je aansluiten bij dit team geeft je de kans om, in een selecte groep vakgenoten, continu aan je kennis en vaardigheden als leidinggevende te werken.

Deel dit artikel:

Gerelateerde blogs

Vertaal als leidinggevende logistiek je boodschap

Industrie, Logistiek & Transport, Invloedrijk leiderschap

Vertaal als leidinggevende logistiek je boodschap

Hopelijk is het snel weer mogelijk om gewoon teamsporten te spelen. ...

lees meer >
3 tips om een inspirerend leider te worden

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

3 tips om een inspirerend leider te worden

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Van service manager IT naar invloedrijk leider

ICT, Invloedrijk leiderschap

Van service manager IT naar invloedrijk leider

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >