Dit maakt jou de ultieme risk manager

Financieel, Efficiënter en Wendbaarder worden / 9 March 2020

De ene risk manager is de andere niet. Dat is maar goed ook want zo kan elk bedrijf een risk manager aannemen die goed bij het bedrijf past. Een paar decennia geleden waren er nog niet veel risk managers en had je eigenlijk voldoende aan een goede opleiding om aangenomen te worden. Maar sinds de financiële crisis en al het nieuws rondom bonussen bij grote grote bedrijven heeft het vak risk manager een vogelvlucht genomen. Het is nu dus van belang om met kop en schouders boven de concurrentie uit te steken wil je worden aangenomen. De volgende zaken kunnen je helpen een nóg betere risk manager te worden.

Probeer je communicatieskills te verbeteren

Als risk managers moet je heel vaak dingen tegenhouden. Omdat jij risico’s ontdekt kunnen veel plannen waar mensen hard aan gewerkt hebben niet doorgaan. En jij bent degene die die vervelende boodschap moet doorgeven. Elke keer weer. Het is dus wel handig als je communicatief vaardig genoeg bent om slecht nieuws op een goede manier over te brengen. Ook moet je vaak mensen overtuigen. Niet alleen binnen je eigen werkkring maar ook daarbuiten. Zonder goede communicatieskills is het vrijwel onmogelijk om iemand anders te overtuigen van jouw gelijk.

Leer te denken in scenario’s

Alleen ja of nee is voor jou geen optie als het gaat om Risk Management. Jij gooit alle opties open. Je geeft niet zwart-wit antwoord op een vraagstuk maar denkt direct: ‘wat als…...?’ Door in verschillende scenario’s te denken wordt je als risk manager een stuk creatiever, iets wat gewaardeerd wordt door organisaties. De vraag naar out of the box denkende risk managers wordt dan ook steeds groter.

Probeer wendbaarder te worden

Als risk manager is het van groot belang dat je wenbaar bent zodat je je flexibel kunt bewegen in een organisatie. De INVK Efficiency Methode kan je helpen om je wendbaarder te maken dan je nu al bent.

INVK Efficiency Methode

Dankzij de de INVK Efficiency Methode kun je er wel voor zorgen dat zaken nét even wat soepeler lopen. Deze methode kun je in stappen toepassen in je eigen organisatie. De INVK Efficiency Methode focust zich op het efficiënter maken van de organisatie, het creëren van de juiste mindset en cultuur en het wendbaarder en flexibeler maken van organisaties, zodat je beter kunt anticiperen op problemen en obstakels.

De methode wordt in kleine kring behandeld, je leert bij het INVK van de wetenschap, van je tafelgenoten en van onze INVK trainer. Je gaat een start maken met de toepassing van deze methode in jouw organisatie. De handvatten die je krijgt aangereikt kun je direct toepassen in je bedrijfsvoering.

Blijf bij ons! Volg jullie speciale Linkedin Pagina want in de volgende post zullen wij je introduceren met onze unieke INVK Efficiency Methode Riskmananagers

Meer weten? Kom naar het Landelijk Kennisteam Riskmanagers

Tijdens het Landelijk Kennisteam Riskmanagers op 24 september 2020, gaan we dieper in op hoe je als door het toepassen van de INVK Efficiency Methode jouw bedrijf efficiënter en wendbaarder kunt maken. Je leert mensen op een inspirerende manier in je visie en ideeën mee te krijgen, zodat er duurzame resultaten en win-win situaties ontstaan. Vul het formulier in als je meer wilt weten: Landelijk Kennisteam Riskmanagers

Karin Leijen

Karin Leijen

Content producer /freelance tekstschrijver voor onder meer het INVK. Werkt locatie onafhankelijk en kan daardoor overal ter wereld zorgen voor interessante content voor bedrijven. 


Landelijk Kennisteam Riskmanagers

Kennis delen, je leiderschapsvaardigheden ontwikkelen en unieke oplossingen voor je uitdagingen vinden; dat staat binnen het Landelijk Kennisteam Riskmanagers centraal. In dit kennisteam komen risk managers van verschillende organisaties samen om aan inspirerende en interactieve trainingen deel te nemen. Je aansluiten bij dit team geeft je de kans om, in een selecte groep vakgenoten, continu aan je kennis en vaardigheden als facilitair leidinggevende te werken.

Deel dit artikel:

Gerelateerde blogs

Invloedrijk leiderschap in de architecten- en ingenieursbranche

Bouw, Invloedrijk leiderschap

Invloedrijk leiderschap in de architecten- en ingenieursbranche

Vaak wordt architectuur gezien als richtinggevend, ondersteunend ...

lees meer >
Invloedrijk leiderschap in de vastgoed branche

Bouw, Invloedrijk leiderschap

Invloedrijk leiderschap in de vastgoed branche

Als vastgoed manager moet je  je eigen waarden en passie delen ...

lees meer >
Projectmedewerkers aansturen op een invloedrijke manier

Bouw, Invloedrijk leiderschap

Projectmedewerkers aansturen op een invloedrijke manier

Dat kan zeker! Als projectleider ben je niet alleen druk met je ...

lees meer >