Waarom vastgoedbeheer er de komende tijd niet makkelijker op wordt

Bouw, Efficiënter en Wendbaarder worden / 13 March 2020

Het afgelopen decennium zijn er flink wat ontwikkelingen geweest in de de Nederlandse vastgoedmarkt. De huurprijzen stegen, kapitaal kwam los en er werd flink meer geïnvesteerd. Ook in 2020 wordt verwacht dat het investeringsvolume bovengemiddeld is omdat het economisch erg goed lijkt te gaan. De waarde van vastgoed is enorm aan het stijgen met dank aan de lage rentes. Maar wat zijn dan de problemen waar we in de vastgoedwereld de komende tijd tegenaan gaan lopen?

Stikstofprobleem zorgt voor minder nieuwbouwprojecten

Niet genoeg geschikt aanbod en lage rentes zijn en blijven ook de komende tijd nog een probleem. Ook de regels rondom duurzaamheid lijken voor veel vastgoedbeheerders een probleem te worden. Vanaf 2023 moeten alle kantoorgebouwen in Nederland minimaal een energielabel C hebben. Of iedereen dat gaat halen is nog maar de vraag. Daarnaast is het stikstofprobleem en de wetgeving daaromtrent momenteel een grote bedreiging voor de vastgoedmarkt. Nieuwe regels zorgen ervoor dat het aantal nieuwbouwprojecten afneemt. En het ging al niet zo lekker met het aanbod. Er is sprake van een enorme schaarste wat het lastiger maakt om in vastgoed te investeren.

Anticiperen op nieuwe situaties

Al met al staan de ontwikkelingen in het vastgoedbeheer niet stil. Nu niet en de komende jaren niet. Al dat geduw en getrek met de wetgeving zorgt ervoor dat je als vastgoedhandelaar goed moet kunnen anticiperen op nieuwe situaties. Wendbaarheid en flexibiliteit zijn daarbij de keywoorden die je in de gaten moet houden. Maar hoe wordt je als bedrijf nou nog wendbaarder? Het INVK kan je daarbij helpen.

Praat mee met vakgenoten en verbreed je kennis over vastgoedbeheer

Door je aan te sluiten bij Landelijk Kennisteam Vastgoed kom je in contact met je vakgenoten die met dezelfde situaties als jij te maken krijgen. Hoe kijken zij tegen de nieuwe wetgeving aan? Hoe gaan zij om met de regels en hoe bereiden ze zich voor op nieuwe situaties? Door met elkaar te praten en te sparren kun je komen tot nieuwe inzichten en je horizon verbreden. Het delen van kennis is dan ook waar het INVK voor staat.

Meer weten? Kom naar het Landelijk Kennisteam Vastgoed

Tijdens het Landelijk Kennisteam Vastgoed op 11 september 2020, gaan we dieper in op hoe je als door het toepassen van de INVK Efficiency Methode jouw bedrijf efficiënter en wendbaarder kunt maken. Je leert mensen op een inspirerende manier in je visie en ideeën mee te krijgen, zodat er duurzame resultaten en win-win situaties ontstaan. Vul het formulier in als je meer wilt weten: Landelijk Kennisteam Vastgoed

Karin Leijen

Karin Leijen

Content producer /freelance tekstschrijver voor onder meer het INVK. Werkt locatie onafhankelijk en kan daardoor overal ter wereld zorgen voor interessante content voor bedrijven. 


Landelijk Kennisteam Vastgoed

Het Landelijk Kennisteam Vastgoed bestaat uit vastgoedmanagers en -directeuren. Samen leren zij over uiteenlopende managementthema´s en pakken ze gezamenlijke uitdagingen aan. Door je bij dit team aan te sluiten werk je dus niet alleen aan je eigen succes, maar breng je ook elkaars kennis naar een hoger niveau. Je levert een waardevolle bijdrage aan de kennisdeling binnen de vastgoedsector en helpt elkaar vooruit tijdens inspirerende en actieve trainingen.

Deel dit artikel:

Gerelateerde blogs

3 tips om een inspirerend leider te worden

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

3 tips om een inspirerend leider te worden

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Van service manager IT naar invloedrijk leider

ICT, Invloedrijk leiderschap

Van service manager IT naar invloedrijk leider

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >