Hoe begin je de transformatie naar meer wendbaarheid?

Non Profit & Not for Profit, Efficiënter en Wendbaarder worden / 6 March 2020

Leven op de balans van hoop en wanhoop. Heel herkenbaar voor de meeste non-profit organisaties. In de meeste gevallen komt namelijk nét wel of nét niet genoeg geld binnen. Dit heeft een enorm effect op de werkdruk én het salaris van werknemers. Maar het kan ook anders. Maar hoe? Door een meer wendbaar beleid te voeren kan het beter, veel beter! Door vastgeroeste gewoontes gedag te zeggen en de focus te leggen op het daadwerkelijke doel van de non-profit en het verhaal erachter. Het is uiterst belangrijk de kansen die er zijn in het bedrijfsleven en in de maatschappij aan te grijpen, om duurzaam meer geld te werven. In onze voorgaande blog hebben we het gehad over de financiële neerwaartse spiraal waarin veel non-profit organisaties zich bevinden, en hoe een andere focus én meer wendbaarheid kunnen zorgen voor duurzaam succes.

Wendbaar zijn klinkt allemaal veel belovend, maar hoe pakken we dit aan? Uiteraard willen we er allemaal wel de vruchten van plukken maar in de praktijk blijkt het voor de meeste een grote uitdaging. En hoe moet je je losweken van jarenlange werkwijzen en strategieën? Zal de nieuwe aanpak een succes zijn? Veranderingen gaan altijd gepaard met veel onzekerheid. Daarom is het van belang dat niet alleen de verandering, maar ook de onzekerheid die er bij komt kijken een goede begeleiding krijgt. Je rol als directeur of leidinggevende van een non-proft organisatie is dus meer dan alleen het introduceren van een strategie voor meer wendbaarheid. Het betekent ook het ontwikkelen van support van alle werknemers en teams om hierin mee te gaan. Het voeren van een wendbare organisatie betekent meer dan een eenmalige verandering. Iedereen in de organisatie zal zich voortdurend moeten kunnen aanpassen, het is een cultuurverandering. En iedereen zal daar in mee moeten gaan. Deze cultuur zal niet  van de een op ander dag staan. Een wendbare strategie met een daar bijbehorende interne cultuur heeft oefening en voortdurende (bij)sturing nodig.

Efficiency methode

Bovenstaande is reden genoeg voor het INVK om een speciale dag aan dit onderwerp te wijden. Namelijk tijdens het landelijke INVK kennisevent op 28 oktober 2020 voor directeuren en leidinggevenden uit de non-profit sector. We gaan het uitgebreid hebben over de manieren waarop én hoe we efficiënter en wendbaarder kunnen worden in deze sector. Dit doen we door middel van de INVK Efficiency Methode. Deze Efficiency Methode focust zich op het efficiënter maken van de organisatie, het creëren van de juiste mindset en cultuur en het wendbaarder en flexibeler maken van organisaties. Met deze stappen leer je hoe je succes kunt boeken op zowel de korte als lange termijn. Onze INVK trainer die het overleg zal leiden zal verschillende scenario’s aan de kaak stellen. Door ervaringen in kleine kring met elkaar te delen willen we niet alleen van elkaar leren maar elkaar ook inspireren.

Locatie:

Het INVK Landelijk Kennisteam directeuren vanuit de non-profit sector zal plaatsvinden in de middag van 28 oktober 2020 op de prachtige locatie Buitenplaats Huis Trompenburgh in ‘s Graveland. Dit is een prachtig gelegen locatie omgeven door bomen en water. Na afloop van het Landelijk Kennisteam kunt u hier van genieten tijdens de informele INVK borrel. Dit is een vrijblijvende en leuke kans om te netwerken en na te praten.

We zien je graag op 28 oktober! Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden:

Landelijk Kennisteam INVK Non Profit – Efficienter en Wenbaarder worden

Evelien Marie Brinkerink

Evelien Marie Brinkerink

Blog schrijver

Landelijk Kennisteam INVK Non Profit

In het Landelijk Kennisteam INVK Non-Profit komen leidinggevende professionals van verschillende organisaties in de non-profitsector bij elkaar om kennis te delen, hun leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen en unieke oplossingen voor hun uitdagingen te vinden. Samen nemen zij deel aan trainingen, waar zij onder leiding van een ervaren trainer, aan de slag gaan met verschillende managementthema´s en van elkaar leren. Je aansluiten bij dit team geeft je de kans om, in een kleine groep, continu aan je kennis en vaardigheden als leidinggevende te werken en een waardevolle bijdrage te leveren aan de kennisdeling in de non-profitsector.

Deel dit artikel:

Gerelateerde blogs

Invloedrijk leiderschap in de architecten- en ingenieursbranche

Bouw, Invloedrijk leiderschap

Invloedrijk leiderschap in de architecten- en ingenieursbranche

Vaak wordt architectuur gezien als richtinggevend, ondersteunend ...

lees meer >
Invloedrijk leiderschap in de vastgoed branche

Bouw, Invloedrijk leiderschap

Invloedrijk leiderschap in de vastgoed branche

Als vastgoed manager moet je  je eigen waarden en passie delen ...

lees meer >
Projectmedewerkers aansturen op een invloedrijke manier

Bouw, Invloedrijk leiderschap

Projectmedewerkers aansturen op een invloedrijke manier

Dat kan zeker! Als projectleider ben je niet alleen druk met je ...

lees meer >