Ga met de Sustain Methode aan de slag tijdens het Landelijk Kennisteam INVK Non Profit

Non Profit & Not for Profit, Sustainability / 23 December 2019

Voor bedrijven geldt dat zij, vanuit het idee van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, steeds vaker producten en diensten ontwikkelen met als doel om voor een positieve maatschappelijke impact te zorgen. De missie en activiteiten van non-profitorganisaties zijn daar vaak al primair op gericht. Hoe kunnen deze organisaties nog meer waarde genereren? En op welke manier zorgen zij niet alleen voor een duurzame missie, maar ook voor een implementatie van een sustainable beleid binnen alle onderdelen van de organisatie?

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een breed begrip. Een organisatie handelt op een duurzame manier wanneer zij haar activiteiten bewust richt op het toevoegen van waarde aan zowel people, planet als profit, daarin steeds opnieuw een balans zoekt, daarover op een actieve en transparante manier verantwoording aflegt en daarover met haar belanghebbenden een open dialoog voert.

Het Landelijk Kennisteam INVK Non Profit

Tijdens het Landelijk Kennisteam INVK Non Profit op 11 februari 2020 gaan we dieper in op het thema sustainability. Aan de hand van de Sustain Methode leer je hoe je de stappen zet om alle onderdelen van je non-profitorganisatie duurzaam te maken. In besloten kring ga je samen met onze INVK-consultant met de methode aan de slag. Je leert niet alleen over de methode, maar gaat ook echt van start met de toepassing van de Sustain Methode in je organisatie.

De Sustain Methode

De INVK Sustain Methode focust zich op het duurzaam maken van alle onderdelen van je afdeling of organisatie. De methode bestaat uit een aantal belangrijke stappen. De eerste stap legt uit hoe je met je medewerkers tot een duurzame organisatie komt. De stappen daarna richten zich op de uitvoering van zogenoemde stand-up-sessies, korte sessies waarin medewerkers of vrijwilligers meerdere malen bijeenkomen. De methode zorgt er onder andere voor dat je:

  • Duurzaamheid op een integrale manier binnen alle onderdelen van je organisaties kunt implementeren
  • Een zo groot mogelijke maatschappelijke waarde kunt creëren
  • Voor continuïteit van je maatschappelijke missie kunt zorgen
  • Zowel het management als je medewerkers of vrijwilligers betrekt bij je duurzaamheidsbeleid.

Wil je hier ook bij zijn? Klik op deze link voor meer informatie over het Landelijk Kennisteam INVK Non Profit

Kitty Doets

Kitty Doets

Waarom schrijven voor INVK zo leuk is? De managementthema's zijn interessant en ik hou ervan om me continu te verdiepen in wat er in verschillende branches speelt. Ik schrijf artikelen voor de blog van het INVK en denk mee over de content op INVK.nl, altijd vanuit het idee om kennisdeling, ook online, te stimuleren.

Landelijk Kennisteam INVK Non Profit

In het Landelijk Kennisteam INVK Non-Profit komen leidinggevende professionals van verschillende organisaties in de non-profitsector bij elkaar om kennis te delen, hun leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen en unieke oplossingen voor hun uitdagingen te vinden. Samen nemen zij deel aan trainingen, waar zij onder leiding van een ervaren trainer, aan de slag gaan met verschillende managementthema´s en van elkaar leren. Je aansluiten bij dit team geeft je de kans om, in een kleine groep, continu aan je kennis en vaardigheden als leidinggevende te werken en een waardevolle bijdrage te leveren aan de kennisdeling in de non-profitsector.

Deel dit artikel:

Gerelateerde blogs

Invloedrijk leiderschap in de architecten- en ingenieursbranche

Bouw, Invloedrijk leiderschap

Invloedrijk leiderschap in de architecten- en ingenieursbranche

Vaak wordt architectuur gezien als richtinggevend, ondersteunend ...

lees meer >
Invloedrijk leiderschap in de vastgoed branche

Bouw, Invloedrijk leiderschap

Invloedrijk leiderschap in de vastgoed branche

Als vastgoed manager moet je  je eigen waarden en passie delen ...

lees meer >
Projectmedewerkers aansturen op een invloedrijke manier

Bouw, Invloedrijk leiderschap

Projectmedewerkers aansturen op een invloedrijke manier

Dat kan zeker! Als projectleider ben je niet alleen druk met je ...

lees meer >