Succesvol een team leiden als coördinator in de zorg

Zorg & Gezondheid, Succesvolle Teams / 8 February 2021

In jouw werk als coördinator in de zorg is het belangrijk om goed samen te werken. In de zorgsector krijg je te maken met diverse situaties die niet altijd even makkelijk zijn. Het is hierbij van belang dat werknemers deze situaties als team aangaan en hun ervaringen kunnen delen. Door samen te werken ontstaat er kracht en vertrouwen. Als zorgcoördinator is het jouw taak om het werk van de teams in goede banen te leiden. Dit kan soms best een uitdaging zijn, want hoe zorg je dat jouw team plezier en motivatie blijft houden voor hun werk? Bij het INVK willen wij je hier graag meer over vertellen en je inspireren om het beste uit je team te halen.

Hoe creëer je een succesvol team?
Voor elke coördinator is het een droom om een team te creëren waarin iedereen tevreden is en doelen worden behaald. Om dit te bewerkstelligen zijn er een aantal factoren om rekening mee te houden. Het begint bij jouzelf als coördinator. Heb jij een duidelijke visie voor het team? En welke doelen wil je met jouw team behalen? Door dit duidelijk voor jezelf te formuleren, wordt het makkelijker om dit op de juiste manier over te brengen op het team.

Wanneer jouw enthousiasme en missie worden overgedragen op het team, zal er vertrouwen en draagvlak ontstaan. Dit zorgt er vervolgens voor dat de teamleden gemotiveerd blijven en plezier hebben in hun werk. Je creëert op die manier een succesvol team, wat weer zijn weerslag heeft op het succes van de organisatie.

Naast het belang van een duidelijke visie is ook transparantie een belangrijke pijler binnen het creëren en behouden van een succesvol team. Open en duidelijke communicatie zorgt voor een veilige omgeving waarbinnen respectvol met elkaar kan worden gecommuniceerd. Wees daarom duidelijk over de doelen en bijbehorende regels voor jouw team en sta hierbij ook open voor feedback vanuit hen. Zo zorg je ervoor dat iedereen gehoord kan worden en er een gezamenlijk doel ontstaat. Alle teamleden weten op die manier waar ze aan toe zijn en wat er van hen wordt verwacht.

Deelname aan het kennisevent van het INVK
Zou jij graag meer informatie krijgen over het creëren van succesvolle teams? Of lijkt het je fijn om te sparren met andere coördinatoren in de zorg over dit onderwerp? Op maandag 22 maart 2021 organiseert het INVK het Landelijk Kennisteam Coördinatoren Zorg. Tijdens dit kennisevent gaan we aan de hand van de INVK Team Methode aan de slag met verschillende onderwerpen binnen het thema ‘Succesvolle teams’. We gaan dieper in op het samenstellen van succesvolle teams, het managen ervan en het herkennen van signalen voor verbetering.

Tijdens de sessie kom je niet alleen in aanraking met nieuwe oplossingen en ideeën vanuit de trainer, maar is er ook ruimte voor het uitwisselen van ervaringen met andere coördinatoren binnen de zorg. Laat je inspireren en leer van zowel de wetenschap als jouw sectorcollega’s over succesvolle teams en jouw rol als leidinggevende in dit proces.

Wil jij je aanmelden voor dit kennisevent? Of liever eerst meer informatie ontvangen? Klik dan op de onderstaande link.

Landelijk Kennisteam Coördinatoren Zorg - Succesvolle teams

Sophie Falkena

Sophie Falkena

Landelijk Kennisteam Coördinatoren Zorg

Werk in een kleine groep collega coördinatoren continu aan je kennis en vaardigheden als leidinggevende.Deel samen kennis, ontwikkel je managementvaardigheden en vind unieke oplossingen voor uitdagingen. Uiteraard onder leiding van ervaren trainers.

Deel dit artikel:

Gerelateerde blogs

3 tips om een inspirerend leider te worden

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

3 tips om een inspirerend leider te worden

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Van service manager IT naar invloedrijk leider

ICT, Invloedrijk leiderschap

Van service manager IT naar invloedrijk leider

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >