De Scrum Master als katalysator voor meer innovatie

ICT, Innovatieve organisaties / 26 May 2020

Wat kan je als Scrum Master doen om innovatie in je scrum team te faciliteren en te promoten? Innovatie staat namelijk hoog op de agenda in bijna elke sector, het is simpelweg nodig om te overleven in een alsmaar meer concurrerende markt. Nieuwe producten en diensten moeten snel en efficiënt ontwikkeld worden om mee te kunnen blijven spelen. Werken via de agile Scrum methode helpt hierbij maar innovaties uitdenken en ontwikkelen die echt een concurrentievoordeel opleveren blijkt bij deze manier van werken vaak een lastige taak. In onze vorige blog bespraken we voor- en tegenargumenten met betrekking tot innoveren in een Scrum. Tijdens ons Landelijk Overleg Innovatieve Organisaties op 26 oktober 2020 gaan we onder leiding van onze INVK consultant verder in op jouw rol als Scrum Master in het aanwakkeren en faciliteren van meer betekenisvolle innovatie in het Scrum team.

Innovatie methode

We behandelen dit onderwerp tijdens het Landelijk Overleg met behulp van de INVK Innovatie Methode. Via deze methode leer je onder andere wat je in je rol als Scrum Master kan doen om innovatie te stimuleren. Je leert ook hoe je samen met je team meer draagvlak voor innovatie kan creëren binnen de gehele organisatie en hoe je bij kan dragen aan het ontwikkelen van een innovatieve mindset als deel van de cultuur binnen je team. Innoveren betekent namelijk anders denken en anders doen. Dit staat haaks op wat de meeste bedrijven vragen van hun medewerkers: focus op je taak of doel en laat je niet afleiden. Je moet als Scrum Master dus de vaardigheden hebben om je team efficiënt haar doel te laten bereiken terwijl je ook out of the box denken moet stimuleren en faciliteren. Als je dit succesvol weet te doen kan continue innovatie deel van je organisatiecultuur worden.

De INVK Innovatie methode wordt in kleine kring behandeld, je leert van de wetenschap, van je tafelgenoten en van onze INVK Consultant die met verschillende werkvormen een afwisselend leerprogramma maakt. De methode stelt je in staat meteen een start te maken met de toepassing ervan in jouw organisatie en scrum team.

Locatie

Alle bijeenkomsten van het INVK vinden plaats op Buitenplaats Huis Trompenburgh in ’s Gravenland. Dit is een prachtig gelegen locatie omgeven door bomen en water waar je na afloop van het landelijk overleg van kan genieten tijdens de informele INVK lunch. Dit is een vrijblijvende en leuke kans om te netwerken en met vakgenoten na te praten.

Klik op de onderstaande link om je op te geven voor dit INVK Landelijk Kennisteam voor Scrum Masters of om meer informatie aan te vragen. We zien je graag op 26 oktober 2020!

Landelijk Kennisteam Scrum Masters – Innovatieve Organisaties

Evelien Marie Brinkerink

Evelien Marie Brinkerink

Blog schrijver

Landelijk Kennisteam Scrum Masters

In het Landelijk Kennisteam Scrum Masters komen scrum masters van diverse organisaties samen. Kennis delen, je managementvaardigheden ontwikkelen en unieke oplossingen voor je uitdagingen vinden staan binnen dit kennisteam centraal. Je aansluiten bij dit team geeft je de kans om, in een selecte groep vakgenoten, continu aan je kennis en vaardigheden als leidinggevende te werken.

Deel dit artikel:

Gerelateerde blogs

3 tips om een inspirerend leider te worden

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

3 tips om een inspirerend leider te worden

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Van service manager IT naar invloedrijk leider

ICT, Invloedrijk leiderschap

Van service manager IT naar invloedrijk leider

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >