Samen goed en snel inspelen op veranderingen

HR, Efficiënter en Wendbaarder worden / 9 February 2021

Bedrijven staan steeds meer onder invloed van een storm aan ontwikkelingen in hun omgeving. Hoe goed staat jouw organisatie in verbinding met zijn omgeving? Wat zijn de gevolgen voor de kwaliteit van je organisatie?  En wat betekent dit voor de wensen en behoeften van de opdrachtgevers? Wij geven je een tipje van de sluier, en onthoudt: niet de sterkste, maar de meest wendbare organisaties overleven.

Strategie, een continu proces

Het ontwikkelen, valideren en bijsturen van de strategie is een constante activiteit, geen project dat je om de zoveel jaar gaat bekijken en eventueel aanpassen. Door continu als management vast te stellen wat de speerpunten en bijbehorende prioriteiten zijn kun je sneller bijsturen. Zorg dus voor een goede visie op zaken die op korte termijn van belang zijn, maar verlies lange termijn projecten niet uit het oog. Uiteraard vergt dit het nodige van de communicatie met de medewerkers en hun flexibiliteit.

Capaciteiten van medewerkers benutten

Als je inzet op de competenties en talenten van je mensen, heeft dit voordelen op zowel  maatschappelijk als op sociaal vlak. Het menselijk kapitaal is de grootste investering binnen een organisatie en maakt het grote verschil met andere organisaties. Het werken aan competenties en talent draagt zorg voor die investering en bouwt aan een duurzaam organisatiebeleid.

Agility

Wendbaarheid gaat om een voortdurende balans tussen flexibiliteit en stabiliteit. Iedereen merkt dat organisaties steeds meer impact ondervinden van een wereld die veel onzekerheden kent, helemaal nu. Om hiermee om te gaan wordt er een andere mindset van mensen en organisaties gevraagd. Zorg dat je zelfbewust bent en reflecteert. Je bewust te zijn van vanzelfsprekendheden, want de vanzelfsprekendheden van vandaag zijn morgen achterhaald. Wat zijn nu de kwaliteiten om succesvol te zijn in deze tijd?  Denk hierbij aan lerend vermogen, creativiteit zijn en nieuwsgierigheid. Het is dus van groot belang dat jouw medewerkers deze kwaliteiten kunnen ontwikkelen en versterken. Hierdoor vergroot de organisatie namelijk het verandervermogen en zijn wendbaarheid.

Leer hoe je organisaties wendbaar en flexibel maakt

Tijdens de training ‘Efficiënter en wendbaarder worden’ leer je onder andere hoe je;

  • de organisatie efficiënter en flexibeler maakt, waardoor deze beter op veranderingen in kan spelen;
  • voor de juiste flexibele mindset en cultuur binnen teams zorgt;
  • je zelf aan je flexibele mindset kunt werken;
  • beter op snel veranderende wensen van klanten in kunt spelen, door je wendbaarheid te vergroten.

INVK – Wendbaarheid Methode

De INVK Wendbaarheid Methode focust zich op het efficiënter maken van organisaties, het creëren van de juiste mindset en cultuur binnen teams en het wendbaarder en flexibeler maken van organisaties. De methode wordt in kleine kring behandeld. Je leert bij het INVK van de wetenschap, je tafelgenoten en de INVK-trainer. Je gaat een start maken met de toepassing van deze methode.

Maak kennis!
Ben je geïnteresseerd in deze bijeenkomst? Vul ons contactformulier in en we nemen telefonisch contact met je op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. In dit gesprek kom je meer te weten over onze werkwijze en kijken we welke uitdagingen jij hebt met betrekking tot dit thema.


Sanne Immerzeel

Sanne Immerzeel

Landelijk Kennisteam Detacheer- en Uitzendbureaus

In het Landelijk Kennisteam Detacheer- en Uitzendbureaus komen managers, directeuren en leidinggevenden werkzaam bij uitzendbureaus of in de detachering, samen om kennis te delen, hun managementvaardigheden te ontwikkelen en unieke oplossingen voor uitdagingen te vinden. Je aansluiten bij dit team geeft je de kans om, in een selecte groep vakgenoten, continu aan je kennis en vaardigheden als leidinggevende te werken. Dit, door middel van inspirerende trainingen, onder leiding van ervaren trainers.

Deel dit artikel:

Gerelateerde blogs

3 tips om een inspirerend leider te worden

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

3 tips om een inspirerend leider te worden

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Van service manager IT naar invloedrijk leider

ICT, Invloedrijk leiderschap

Van service manager IT naar invloedrijk leider

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >