Recruitment – innovatie voor doeltreffende communicatie

HR, Innovatieve organisaties / 25 March 2020

Recruitment is altijd onderhevig geweest aan verandering. De markt (de vraag en het aanbod) verandert, motivaties van sollicitanten veranderen en de technologie verandert. Je zou zeggen dat alle nieuwe multimediale communicatiekanalen het makkelijker hebben gemaakt om de juiste kandidaat te vinden maar toch blijft het vinden van een goede match nog altijd een uitdaging. Recruitment is met de tijd mee ontwikkeld maar of het proces er nu makkelijker op is geworden is nog maar de vraag.

Innovaties in automatisering en data spelen een alsmaar grotere rol in werving en selectie. Slimme algoritmes zorgen voor een ogenschijnlijk goede match tussen vacature en kandidaat. Maar wie het juiste talent echt wil binden en boeien kan niet zonder ook een flinke dosis menselijk contact in het werving en selectie proces. Vooral in onze huidige markt van veel vraag en weinig aanbod moet je vechten om de aandacht van sollicitanten en dit vergt meer dan alleen slimme technologie. Het blijven innoveren in effectieve manieren om contact te maken met potentiële sollicitanten is daarom belangrijk. In onze vorige blog schenen we het licht op drie verschillende innovatieve trends in recruitment op verschillende vlakken: technologie, visie en marketing. Dit vertegenwoordigt echter maar een tipje van de sluier, er zijn tal van innovaties in ontwikkeling wanneer het gaat om recruitment.

Wil je meer leren over innovatief denken en werken en je bedrijf goed positioneren om de juiste medewerkers aan te trekken? Op 6 oktober 2020 kan dat tijdens het INVK Landelijk Kennisteam Recruiters. Op deze dag gaan we dieper in op innovatie in recruitment. Samen met jou en sector collega’s behandelen we vragen zoals: Wat kan je doen om innovatie te stimuleren? Hoe ontwikkel je een innovatieve mindset in je eigen team maar ook in de algehele bedrijfscultuur? Innoveren betekent anders denken en anders doen. Hoe kan ik efficiënt blijven werken en tegelijkertijd een cultuur te creëren waar out of the box denken wordt gestimuleerd?

Tijdens dit overleg gebruiken we de INVK Innovatie Methode die je in stappen kunt toepassen in eigen organisatie. De methode wordt in kleine kring behandeld, je leert van de wetenschap, van je tafelgenoten en van onze INVK Consultant die het overleg zal leiden met verschillende werkvormen en een afwisselend leerprogramma. Je zal leren hoe je een start kan maken met de toepassing van de innovatie methode in jouw organisatie. De INVK Innovatie Methode focust zich op:

  • Het creëren van vernieuwing en innovatie op verschillende vlakken in je organisatie
  • Het creëren van de juiste cultuur en mindset bij je collega's
  • Het sneller en beter innoveren binnen je organisatie

Na een welkomstwoord en een introductie tot het thema zal het programma gefocust zijn op twee parallelsessies die door de INVK consultant geleid worden. Na deze sessies is er een evaluatie en wordt het onderwerp voor het volgende overleg vastgesteld. Ter afsluiting is er de mogelijkheid om de informele INVK borrel bij te wonen, een leuke kans om te netwerken en met vakgenoten na te praten.

Klik op de onderstaande link om je op te geven voor dit INVK Landelijk Kennisteam of om meer informatie aan te vragen. We zien je graag op 6 oktober 2020!

Landelijk Kennisteam Recruiters – Innovatieve Organisaties

Evelien Marie Brinkerink

Evelien Marie Brinkerink

Blog schrijver

Landelijk Kennisteam Recruiters

In het Landelijk Kennisteam Recruiters delen professionals uit de recruitmentwereld hun kennis en ontwikkelen zij hun leiderschapsvaardigheden. Je aansluiten bij dit team geeft je de kans om, in een selecte groep vakgenoten, continu aan je kennis en managementvaardigheden te werken. Tijdens de trainingen staat kennisdeling centraal en werk je in deze kleine groep met vakgenoten, onder leiding van een ervaren trainer aan je succes.

Deel dit artikel:

Gerelateerde blogs

Invloedrijk leiderschap in de architecten- en ingenieursbranche

Bouw, Invloedrijk leiderschap

Invloedrijk leiderschap in de architecten- en ingenieursbranche

Vaak wordt architectuur gezien als richtinggevend, ondersteunend ...

lees meer >
Invloedrijk leiderschap in de vastgoed branche

Bouw, Invloedrijk leiderschap

Invloedrijk leiderschap in de vastgoed branche

Als vastgoed manager moet je  je eigen waarden en passie delen ...

lees meer >
Projectmedewerkers aansturen op een invloedrijke manier

Bouw, Invloedrijk leiderschap

Projectmedewerkers aansturen op een invloedrijke manier

Dat kan zeker! Als projectleider ben je niet alleen druk met je ...

lees meer >