Voor bedrijfsjuristen: Overtuigend communiceren met de Convince Methode

Juridisch, Overtuigend Communiceren / 20 December 2019

Als bedrijfsjurist ben je vaak oplossingsgericht bezig. Sterke communicatieve vaardigheden, adviezen goed kunnen beargumenteren en mensen begrijpelijk kunnen overtuigen van de noodzaak van bepaalde afspraken zijn daarvoor erg belangrijk. Daarbij gaat het er niet om dat je mensen simpelweg weet te overtuigen van je gelijk. Om in gesprekken tot duurzame uitkomsten te komen, is het nodig om overtuigend te communiceren, op een manier waarop dit door je gesprekspartner niet als opdringerig wordt ervaren. Speciaal hiervoor ontwikkelde het INVK de Convince Methode.

Het Landelijk Kennisteam Bedrijfsjuristen

Tijdens het Landelijk Kennisteam Bedrijfsjuristen op 6 februari 2020, gaan we dieper in op hoe je mensen op een fijne manier kunt overtuigen aan de hand van de Convince Methode. Je leert mensen op een inspirerende manier in je visie en ideeën mee te krijgen, zodat er duurzame resultaten ontstaan.

De Convince Methode

De door het INVK ontwikkelde Convince Methode biedt je de praktische handvatten om mensen op een effectieve manier te overtuigen. Eerlijke communicatie en het creëren van duurzame uitkomsten staan binnen de methode centraal. De Convince Methode zorgt ervoor dat jij als bedrijfsjurist of juridisch adviseur:

  • Mensen op een fijne manier jouw standpunten kunt laten omarmen, zonder dat zij dit als opdringerig ervaren.
  • Overtuigend weet te communiceren, op een zodanige manier dat je duurzame resultaten en win-winsituaties weet te creëren.
  • Je communicatiestijl op je gesprekspartners af weet te stemmen.
  • Je sterker voelt staan in lastige gesprekken en kritische vragen op een effectieve manier kunt beantwoorden.
  • Je adviezen met de juiste argumenten weet te onderbouwen, gebruikmakend van overtuigende en eerlijke communicatie.

Wil je ook deelnemen aan dit Landelijke Overleg? Klik dan hier voor meer informatie over het Landelijk Kennisteam Bedrijfsjuristen

Kitty Doets

Kitty Doets

Waarom schrijven voor INVK zo leuk is? De managementthema's zijn interessant en ik hou ervan om me continu te verdiepen in wat er in verschillende branches speelt. Ik schrijf artikelen voor de blog van het INVK en denk mee over de content op INVK.nl, altijd vanuit het idee om kennisdeling, ook online, te stimuleren.

Landelijk Kennisteam Bedrijfsjuristen

In het Landelijk Kennisteam Bedrijfsjuristen delen bedrijfsjuristen en juridisch adviseurs hun kennis en ontwikkelen zij hun leiderschapsvaardigheden. Je aansluiten bij dit team geeft je de kans om, in een selecte groep ambtsgenoten, continu aan je kennis en managementvaardigheden te werken. Tijdens de trainingen staat kennisdeling centraal en werk je in deze kleinschalige, vertrouwde groep, onder leiding van een ervaren trainer aan je succes.

Deel dit artikel:

Gerelateerde blogs

Invloedrijk leiderschap in de architecten- en ingenieursbranche

Bouw, Invloedrijk leiderschap

Invloedrijk leiderschap in de architecten- en ingenieursbranche

Vaak wordt architectuur gezien als richtinggevend, ondersteunend ...

lees meer >
Invloedrijk leiderschap in de vastgoed branche

Bouw, Invloedrijk leiderschap

Invloedrijk leiderschap in de vastgoed branche

Als vastgoed manager moet je  je eigen waarden en passie delen ...

lees meer >
Projectmedewerkers aansturen op een invloedrijke manier

Bouw, Invloedrijk leiderschap

Projectmedewerkers aansturen op een invloedrijke manier

Dat kan zeker! Als projectleider ben je niet alleen druk met je ...

lees meer >