Voor operationeel managers: Overtuigend communiceren met de Convince Methode

Business & Management, Overtuigend Communiceren / 16 January 2020

Hoe overtuig ik mijn medewerkers om de nieuwe veiligheidseisen goed na te leven? Op welke manier zorg ik ervoor dat het management van mijn organisatie inziet dat die extra investering op het gebied van ICT echt voor effectievere werkprocessen zal zorgen? Hoe ga ik gesprekken over dat soort belangrijke zaken op een fijne manier aan? Iedere operationeel manager komt tijdens het werk weleens momenten tegen waarin een flinke dosis extra overtuigingskracht welkom zou zijn. De Convince Methode biedt je de tools die je in dit soort situaties nodig hebt.

Het Landelijk Kennisteam Operationeel Management

Tijdens het Landelijk Kennisteam Operationeel Management op 2 maart 2020, gaan we dieper in op hoe je mensen op een fijne manier kunt overtuigen aan de hand van de Convince Methode. Je leert gesprekspartners op een inspirerende manier in je visie en ideeën mee te krijgen, zodat er duurzame resultaten ontstaan.

De Convince Methode

De door het INVK ontwikkelde Convince Methode biedt je de praktische handvatten om mensen op een effectieve manier te overtuigen. Eerlijke communicatie en het creëren van duurzame uitkomsten staan binnen de methode centraal. De Convince Methode zorgt ervoor dat jij als operationeel leidinggevende:

  • Mensen op een fijne manier in je ideeën, opdrachten of planning mee kunt krijgen, zonder dat zij dit als opdringerig ervaren.
  • Overtuigend weet te communiceren, op een zodanige manier dat je duurzame resultaten en win-winsituaties weet te creëren.
  • Je communicatiestijl op je gesprekspartners af weet te stemmen.
  • Je sterker voelt staan in lastige gesprekken en kritische vragen op een effectieve manier kunt beantwoorden.
  • Je manier van aanpak en operationele plannen met de juiste argumenten weet te onderbouwen, gebruikmakend van overtuigende en eerlijke communicatie.

Wil je ook deelnemen aan dit Landelijke Overleg? Klik dan hier voor meer informatie over het Landelijk Kennisteam Operationeel Management

Kitty Doets

Kitty Doets

Waarom schrijven voor INVK zo leuk is? De managementthema's zijn interessant en ik hou ervan om me continu te verdiepen in wat er in verschillende branches speelt. Ik schrijf artikelen voor de blog van het INVK en denk mee over de content op INVK.nl, altijd vanuit het idee om kennisdeling, ook online, te stimuleren.

Landelijk Kennisteam Operationeel Management

Het Landelijk Kennisteam Operationeel Management bestaat uit operationeel managers, directeuren en leidinggevenden operationeel management en operations managers. Samen leren zij over uiteenlopende managementthema´s en pakken ze gezamenlijke uitdagingen aan. Door je bij dit team aan te sluiten werk je dus niet alleen aan je eigen succes, maar breng je ook elkaars expertise naar een hoger niveau. Je levert een waardevolle bijdrage aan de ontwikkeling van kennis op het gebied van operationeel management en helpt elkaar vooruit tijdens jullie trainingen.

Deel dit artikel:

Gerelateerde blogs

3 tips om een inspirerend leider te worden

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

3 tips om een inspirerend leider te worden

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Van service manager IT naar invloedrijk leider

ICT, Invloedrijk leiderschap

Van service manager IT naar invloedrijk leider

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >