Maatschappelijk verantwoord ondernemen binnen Civiele Techniek

Bouw, Sustainability / 1 January 2020

In de Civiele Techniek ben je vaak bezig met grote projecten. Maar wordt er tijdens het uitvoeren van die grote projecten binnen jouw bedrijf ook binnen een groter kader gedacht? Neemt jouw bedrijf de verantwoordelijkheid voor de effecten van de uitvoering van projecten op mens en milieu?

Het maken van bewuste keuzes om maatschappelijk verantwoord te ondernemen kan best lastig zijn in de Civiele Techniek. Daarom is het soms fijn om feedback te krijgen op MVO ideeën of eens te kijken hoe andere bedrijven dit nu eigenlijk aanpakken. Het INVK brengt medewerkers in de Civiele Techniek bij elkaar in het Landelijk Kennisteam Civiele Techniek.

People, planet and profit

Maatschappelijk verantwoord ondernemen brengt veranderingen met zich mee. Veranderingen in het management en veranderingen bij het personeel zijn nodig om een goede balans te vinden tussen ‘people, planet en profit’, ook wel de 3P’s van sociaal ondernemen genoemd. Zoals je ziet gaat het niet alleen maar om mens en planeet maar wordt het woordje ‘profit’ in één adem genoemd. Bedrijven in de civiele techniek die zich toeleggen op maatschappelijk ondernemen staan niet stil. Zij kunnen zich namelijk richten op groei, innovatie en nieuwe kansen op de markt ten behoeve van mens, maatschappij en milieu. Twee vliegen in één klap dus. Maar voordat het zover is moeten die veranderingen binnen het bedrijf worden ingevoerd, moet er een maatschappelijk verantwoorde mindset ontstaan onder de medewerkers en moeten er praktische problemen overwonnen worden.

Ontmoet bewogen vakgenoten

In het Landelijk Kennisteam Civiele Techniek ontmoet je bewogen vakgenoten die wellicht grote successen hebben behaald als het gaat om de invoering van maatschappelijk verantwoord ondernemen, maar misschien ook wel tegen dezelfde problemen aanlopen bij de transformatie naar een maatschappelijk verantwoorde bedrijfsvoering. Door ervaringen met elkaar te delen kun je elkaar niet alleen helpen maar ook inspireren.

Speciale bijeenkomsten met een consultant

Het INVK organiseert bijeenkomst voor het Landelijk Kennisteam Civiele Techniek met verschillende thema’s. Naar aanleiding van het thema worden in een klein groepje casussen besproken onder leiding van een INVK consultant. Je kunt zelf ook je eigen casus aandragen voorafgaand aan de bijeenkomst.

Nieuwsgierig geworden naar het Landelijk Kennisteam Civiele TechniekMeld je dan nu aan.

Karin Leijen

Karin Leijen

Content producer /freelance tekstschrijver voor onder meer het INVK. Werkt locatie onafhankelijk en kan daardoor overal ter wereld zorgen voor interessante content voor bedrijven. 


Landelijk Kennisteam Civiele Techniek

In het Landelijk Kennisteam Civiele Techniek komen managers, directeuren en leidinggevenden werkzaam in de civiele techniek samen om kennis te delen, hun managementvaardigheden te ontwikkelen en unieke oplossingen voor uitdagingen te vinden. Je aansluiten bij dit team geeft je de kans om, in een selecte groep vakgenoten, continu aan je kennis en vaardigheden als leidinggevende te werken. Dit, door middel van inspirerende trainingen, onder leiding van ervaren trainers.

Deel dit artikel:

Gerelateerde blogs

Invloedrijk leiderschap in de architecten- en ingenieursbranche

Bouw, Invloedrijk leiderschap

Invloedrijk leiderschap in de architecten- en ingenieursbranche

Vaak wordt architectuur gezien als richtinggevend, ondersteunend ...

lees meer >
Invloedrijk leiderschap in de vastgoed branche

Bouw, Invloedrijk leiderschap

Invloedrijk leiderschap in de vastgoed branche

Als vastgoed manager moet je  je eigen waarden en passie delen ...

lees meer >
Projectmedewerkers aansturen op een invloedrijke manier

Bouw, Invloedrijk leiderschap

Projectmedewerkers aansturen op een invloedrijke manier

Dat kan zeker! Als projectleider ben je niet alleen druk met je ...

lees meer >