Voor leidinggevenden in de metaalsector: Maak je onderneming duurzaam met de Sustain Method

Industrie, Logistiek & Transport, Sustainability / 20 January 2020

De transitie naar een circulaire economie verlangt een omslag in het denken en doen van alle partijen in de metaalketen. Zo is er bijvoorbeeld meer samenwerking nodig tussen bedrijven in de metaalsector en hun stakeholders, om zo productieprocessen meer sustainable in te richten. Ook valt of staat de transitie naar je duurzame strategie met de manier waarop je medewerkers deze omarmen en hoe je ervoor zorgt dat zij hun werkwijze optimaal kunnen aanpassen. Ben je op zoek naar tools en methodes om alle veranderingen die komen kijken bij deze transitie binnen jouw organisatie zo goed mogelijk te laten verlopen? Kom dan naar het Landelijk Kennisteam Metaalsector

Duurzaam ondernemen

Een bedrijf onderneemt duurzaam wanneer zij haar activiteiten bewust richt op het toevoegen van waarde aan zowel people, planet als profit, daarin steeds opnieuw een balans zoekt, daarover op een actieve en transparante manier verantwoording aflegt en daarover met haar stakeholder een open dialoog voert.

De Sustain Method

Wanneer je op een effectieve manier aan de slag wil gaan met duurzaamheid, is het nodig om sustainability op een integrale manier binnen je onderneming te implementeren. Het INVK ontwikkelde hiervoor de Sustain Method. Deze focust zich op het duurzaam maken van alle onderdelen van je organisatie. De methode bestaat uit een aantal belangrijke stappen. De eerste stap legt uit hoe je met je medewerkers tot een duurzame organisatie komt. De stappen daarna richten zich op de uitvoering van zogenoemde stand-up-sessies, korte sessies waarin medewerkers meerdere malen bijeenkomen, en de begeleiding daarbij.

Landelijk Kennisteam Metaalsector

Tijdens het Landelijk Kennisteam Metaalsector op 12 maart 2020 gaan we dieper in op het thema Sustainability en leren we je hoe je als directeur of leidinggevende in de metaalsector aan de hand van de Sustain Methode doeltreffend met duurzaamheid aan de slag gaat. Klik op deze link voor meer informatie over het Landelijk Kennisteam Metaalsector.

Kitty Doets

Kitty Doets

Waarom schrijven voor INVK zo leuk is? De managementthema's zijn interessant en ik hou ervan om me continu te verdiepen in wat er in verschillende branches speelt. Ik schrijf artikelen voor de blog van het INVK en denk mee over de content op INVK.nl, altijd vanuit het idee om kennisdeling, ook online, te stimuleren.

Landelijk Kennisteam Metaalsector

In het Landelijk Kennisteam Directeuren en Managers Metaalsector komen leidinggevenden uit de metaalsector bij elkaar om zich in uiteenlopende managementthema´s te verdiepen en gezamenlijke uitdagingen aan te pakken. Door je bij dit team aan te sluiten werk je dus niet alleen aan je eigen succes, maar breng je ook elkaars kennis naar een hoger niveau. Je levert een waardevolle bijdrage aan de kennisdeling binnen de metaalsector en helpt elkaar vooruit tijdens interactieve trainingen.

Deel dit artikel:

Gerelateerde blogs

Wat heb jij te leveren aan innovatie in de bouwsector?

Bouw, Innovatieve organisaties

Wat heb jij te leveren aan innovatie in de bouwsector?

Bouwen is altijd in beweging blijvenDe bouw staat nooit stil. Er ...

lees meer >
Een klantcontact team dat het ijzer smeedt als het heet is

Communicatie & Marketing, Succesvolle Teams

Een klantcontact team dat het ijzer smeedt als het heet is

Koud ijzer buigt nietDe afdeling klantcontact wordt niet altijd ...

lees meer >
Hoe zorg je als operationeel manager ervoor dat je team zich goed voelt en succes heeft?

Industrie, Logistiek & Transport, Succesvolle Teams

Hoe zorg je als operationeel manager ervoor dat je team zich goed voelt en succes heeft?

Ga jij fluitend naar je werk?Of misschien nog belangrijker: gaat ...

lees meer >