Meer efficiëntie en wendbaarheid in een team creëren

Communicatie & Marketing, Efficiënter en Wendbaarder worden / 9 May 2021

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat succesvolle bedrijven hun succes voor een groot deel te danken hebben aan een efficiënte manier van werken. Daarnaast blijkt ook de wendbaarheid van de teams een belangrijke factor. Dit houdt in dat er snel en flexibel wordt gereageerd op veranderingen. Efficiëntie en wendbaarheid zijn dus belangrijke factoren wanneer het gaat om het creëren van een succesvol team. Ben jij als public relations manager benieuwd hoe jij jouw team nóg efficiënter en wendbaarder laat worden? Lees dan snel verder!

Een efficiënt team creëren en behouden

Hoe zorg je er nu voor dat de werknemers binnen jouw team zo efficiënt mogelijk te werk gaan? Hier zijn meerdere antwoorden op te geven. Eén daarvan is dat de mindset van zowel jouzelf als de medewerkers essentieel is. Een mindset waarbij iemand gemotiveerd is en geprikkeld wilt worden. Een open blik die aandacht heeft voor een ander. Als manager kun je dit bewerkstelligen door aandacht te hebben voor de behoeften en wensen van jouw medewerkers. Door de focus te leggen op hun groei, komt de groei voor het bedrijf daarna vanzelf.

Het kan best lastig zijn om hier concreet stappen in te zetten. Een goed begin is om jezelf af te vragen waaraan het binnen jouw team nog ontbreekt. Stel deze vraag ook vooral aan het team! Wanneer je dit helder hebt, kun je dit aandacht gaan geven en hier in gaan groeien.

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat er binnen het team weinig sprake is van echte verbinding. Teamleden werken langs elkaar heen en zitten op hun eigen eilandje. Apart van elkaar presteren ze goed maar van echte samenwerking is geen sprake. Het is dan natuurlijk best lastig om succesvol te zijn als team. Om dit aan te pakken kun je een aantal medewerkers die dit ook opmerken en gemotiveerd zijn om hier verandering in te brengen, hieraan laten werken. Vraag naar hun visie en kijk welke ideeën hier uit voortkomen. Door op deze manier verbinding tussen de medewerkers te stimuleren en de voordelen wat betreft samenwerking uit te lichten, zal de efficiëntie van het team worden vergroot.

Deelnemen aan een kennisevent voor pr-managers

Zou jij meer willen weten over deze manier van denken? En ben jij klaar om in actie te komen wanneer het gaat om het creëren van meer efficiëntie en wendbaarheid binnen jouw team? Op 7 juni 2021 om 13:30 uur organiseert het INVK het Landelijk Kennisteam Public Relations. Met gebruik van beproefde theorie en de Wendbaarheid methode ga je samen met de INVK trainer dieper in op het thema ‘Efficiënter en wendbaarder worden’.

Tijdens het kennisevent kom je in contact met andere public relations managers. Je kunt met elkaar sparren over bepaalde problemen en ervaringen uitwisselen. Ook kom je in aanraking met nieuwe oplossingen en ideeën en leer je van zowel de wetenschap als jouw sectorcollega’s over efficiënter en wendbaarder worden als organisatie.

Wil jij je aanmelden voor dit kennisevent? Of liever eerst meer informatie ontvangen? Klik dan op de onderstaande link.

Landelijk Kennisteam Public Relations - Efficiënter en wendbaarder worden

Sophie Falkena

Sophie Falkena

Landelijk Kennisteam Public Relations

Kennis delen, je leiderschapsvaardigheden ontwikkelen en unieke oplossingen voor je uitdagingen vinden; dat staat binnen het Landelijk Kennisteam Public Relations centraal. In dit kennisteam komen pr-professionals van verschillende organisaties samen om aan inspirerende en interactieve trainingen deel te nemen. Je aansluiten bij dit team geeft je de kans om, in een selecte groep vakgenoten, continu aan je kennis en vaardigheden als PR-manager te werken.

Deel dit artikel:

Gerelateerde blogs

3 tips om een inspirerend leider te worden

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

3 tips om een inspirerend leider te worden

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Van service manager IT naar invloedrijk leider

ICT, Invloedrijk leiderschap

Van service manager IT naar invloedrijk leider

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >