Meer efficiëntie en flexibiliteit in het recruitmentproces

HR, Efficiënter en Wendbaarder worden / 18 April 2021

Als recruiter is het essentieel om efficiënt te werk te gaan en grip te houden op het proces van mensen aannemen en plaatsen op de juiste functies. Wanneer je als recruiter in staat bent om deze werkzaamheden zo efficiënt mogelijk uit voeren en tegelijkertijd open staat voor veranderingen, zal je succes hebben. Als leidinggevende is het daarom belangrijk om het recruitmentproces efficiënt in te delen en dit proces te optimaliseren. In deze blog vertellen we meer over hoe je dit het beste kunt doen.

De balans tussen efficiëntie en wendbaarheid

Een efficiëntie werkwijze is voor iedere werknemer en organisatie positief. Dit realiseren is echter niet altijd makkelijk. Het vereist een goede blik op de huidige situatie en het herkennen van de nodige verbeteringen. Vraag jezelf bijvoorbeeld af hoe het recruitmentproces in jouw team er op dit moment uitziet. Wordt dit volledig gedaan door de medewerkers? Worden er zaken geautomatiseerd of uitbesteed? Waar loop je tijdens het proces tegenaan? Door met deze vragen aan de slag te gaan, krijg je duidelijk voor ogen waar het proces efficiënter kan worden.

Het is hierbij echter belangrijk om niet uit het oog te verliezen dat het ook goed is om flexibel te blijven. Wanneer je de efficiëntie verhoogd, kan het gebeuren dat je vast gaat houden aan bepaalde regels en routines. Probeer deze soms toch even overboord te gooien als de situatie erom vraagt. Door als team en als organisatie wendbaar te blijven, is de kans op succes groter. Het is dus zaak om een balans te vinden tussen efficiëntie en wendbaarheid.

Een kennissessie voor recruiters

Lijkt het jou interessant om meer te leren over het creëren van een efficiënt en wendbaar team? Of wil je meer praktische tips over hoe je dit het beste kunt aanpakken?

Op 18 mei organiseert het INVK het Landelijk Kennisteam Recruiters. Met gebruik van beproefde theorie en de Wendbaarheid methode ga je samen met de INVK trainer dieper in op het thema ‘Efficiënter en wendbaarder worden’.

Tijdens het kennisevent kom je in contact met andere leidinggevenden in recruitment. Je kunt met elkaar sparren over bepaalde problemen en ervaringen uitwisselen. Ook kom je in aanraking met nieuwe oplossingen en ideeën en leer je van zowel de wetenschap als jouw sectorcollega’s over efficiënter en wendbaarder worden als organisatie.

Wil jij je aanmelden voor dit kennisevent? Of liever eerst meer informatie ontvangen? Klik dan op de onderstaande link.

Landelijk Kennisteam Recruiters - Efficiënter en wendbaarder worden

Sophie Falkena

Sophie Falkena

Landelijk Kennisteam Recruiters

In het Landelijk Kennisteam Recruiters delen professionals uit de recruitmentwereld hun kennis en ontwikkelen zij hun leiderschapsvaardigheden. Je aansluiten bij dit team geeft je de kans om, in een selecte groep vakgenoten, continu aan je kennis en managementvaardigheden te werken. Tijdens de trainingen staat kennisdeling centraal en werk je in deze kleine groep met vakgenoten, onder leiding van een ervaren trainer aan je succes.

Deel dit artikel:

Gerelateerde blogs

3 tips om een inspirerend leider te worden

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

3 tips om een inspirerend leider te worden

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Van service manager IT naar invloedrijk leider

ICT, Invloedrijk leiderschap

Van service manager IT naar invloedrijk leider

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >