Leer alles over Maatschappelijk Ondernemen in de Civiele Techniek

Bouw, Sustainability / 6 January 2020

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is al jarenlang een trend, ook in de Civiele Techniek. Maar bij maatschappelijk verantwoord een organisatie leiden komt best nog wel wat kijken. Wanneer een bedrijf de overgang wil maken naar sociaal ondernemen zullen er dingen moeten veranderen, zowel bij het management als bij het personeel.

Tijdens de INVK bijeenkomst Maatschappelijk ondernemen binnen de Civiele Techniek gaan we dieper in op hoe je een start maakt met maatschappelijk verantwoord ondernemen binnen een bedrijf en hoe je daarbij de Sustain Methode kunt gebruiken.

Wat leer je tijdens de bijeenkomst?

Tijdens de bijeenkomst kijk je samen met vakgenoten en een door INVK aangewezen consultant kijken wat de Sustain Methode precies is en hoe deze methode jou kan helpen je bedrijfsvoering maatschappelijk verantwoord te krijgen/houden . De methode focust zich op het duurzaam maken van alle onderdelen van de organisatie.

Je krijgt tijdens de bijeenkomst onder meer antwoord op de volgende vragen:

  • Hoe zet je maatschappelijk verantwoord ondernemen binnen een bedrijf in gang?
  • Wat betekent maatschappelijk ondernemen voor het management?
  • Wat zijn de belangrijkste veranderingen voor het personeel?

Naast adviezen van de consultant krijg je inzicht in de werkwijzen van je vakgenoten. Zijn zij al begonnen met maatschappelijk verantwoord ondernemen? Tegen welke problemen lopen zij aan? En is er een oplossing gevonden? Er worden verschillende casussen besproken over maatschappelijk verantwoord ondernemen in de civiele techniek.

Als deelnemer krijg je de mogelijkheid om voorafgaand aan de meeting zelf vraagstukken aan te dragen die tijdens de bijeenkomst besproken worden. Je krijgt dus meteen antwoord op al je vragen over maatschappelijk verantwoord ondernemen binnen jouw bedrijf in de Civiele Techniek. Met de handvatten die je van de consultant aangereikt krijgt kun je de volgende dag al aan de slag.

Waar vindt de bijeenkomst plaats?

Alle bijeenkomsten van het INVK vinden plaats op Buitenplaat Huis Trompenburgh in ‘s Gravenland. Een sfeervolle, inspirerende locatie. Omgeven door water kun je je in deze rustige omgeving goed focussen op het thema van de dag.

Nieuwsgierig geworden naar het Landelijk Kennisteam Civiele TechniekMeld je dan nu aan.

Karin Leijen

Karin Leijen

Content producer /freelance tekstschrijver voor onder meer het INVK. Werkt locatie onafhankelijk en kan daardoor overal ter wereld zorgen voor interessante content voor bedrijven. 


Landelijk Kennisteam Civiele Techniek

In het Landelijk Kennisteam Civiele Techniek komen managers, directeuren en leidinggevenden werkzaam in de civiele techniek samen om kennis te delen, hun managementvaardigheden te ontwikkelen en unieke oplossingen voor uitdagingen te vinden. Je aansluiten bij dit team geeft je de kans om, in een selecte groep vakgenoten, continu aan je kennis en vaardigheden als leidinggevende te werken. Dit, door middel van inspirerende trainingen, onder leiding van ervaren trainers.

Deel dit artikel:

Gerelateerde blogs

3 tips om een inspirerend leider te worden

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

3 tips om een inspirerend leider te worden

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Van service manager IT naar invloedrijk leider

ICT, Invloedrijk leiderschap

Van service manager IT naar invloedrijk leider

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >