Leidinggeven in het basisonderwijs: Vergroot je overtuigingskracht met de Convince Methode

Onderwijs, Overtuigend Communiceren / 23 December 2019

Als leidinggevende in het basisonderwijs werk je iedere dag hard om de leerlingen van je school een zo hoog mogelijke kwaliteit onderwijs te bieden. Je ontwikkelt beleid, zorgt ervoor dat het je lerarenteam aan niets ontbreekt om iedere dag gemotiveerd voor de klas te staan en creëert een optimale leeromgeving voor je leerlingen. Wanneer er belangrijke beslissingen genomen moeten worden, probeer je zoveel mogelijk naar de behoefte van je team te luisteren. Uiteindelijk rust de verantwoordelijkheid voor het nemen van die beslissingen echter op jouw schouders. Overtuigend kunnen communiceren en mensen op een prettige manier in je beleid kunnen meenemen zijn daarvoor onmisbare vaardigheden.

Het Landelijk Kennisteam Directeuren Basisscholen

Tijdens het Landelijk Kennisteam Directeuren Basisscholen op 5 februari 2020, gaan we dieper in op hoe je als leidinggevende in het basisonderwijs mensen op een fijne manier kunt overtuigen aan de hand van de Convince Methode. Je leert mensen op een inspirerende manier in je visie en ideeën mee te krijgen, zodat er duurzame resultaten ontstaan.

De Convince Methode

De door het INVK ontwikkelde Convince Methode bied je de praktische handvatten om mensen op een effectieve manier te overtuigen. Eerlijke communicatie en het creëren van duurzame relaties staan binnen de methode centraal. De Convince Methode zorgt ervoor dat jij als leidinggevende in het basisonderwijs:

  • Mensen op een fijne manier kunt overtuigen, zonder dat zij dit als opdringerig ervaren.
  • Overtuigend weten te communiceren, op een zodanige manier dat je duurzame resultaten en win-winsituaties weet te creëren.
  • Je communicatiestijl op je gesprekspartners af weet te stemmen.
  • Je sterker voelt staan in lastige gesprekken en kritische vragen op een effectieve manier kunt beantwoorden.
  • Je team op een inspirerende wijze kunt aansturen, gebruikmakend van overtuigende en eerlijke communicatie.
  • Je beleid met de juiste argumenten weet te onderbouwen.

Wil je ook deelnemen aan dit Landelijke Overleg? Klik dan hier voor meer informatie over het Landelijk Kennisteam Directeuren Basisscholen

Kitty Doets

Kitty Doets

Waarom schrijven voor INVK zo leuk is? De managementthema's zijn interessant en ik hou ervan om me continu te verdiepen in wat er in verschillende branches speelt. Ik schrijf artikelen voor de blog van het INVK en denk mee over de content op INVK.nl, altijd vanuit het idee om kennisdeling, ook online, te stimuleren.

Landelijk Kennisteam Directeuren Basisscholen

Het Landelijk Kennisteam Directeuren Basisscholen bestaat uit basisschooldirecteuren. Samen leren zij over uiteenlopende managementthema´s en pakken ze gezamenlijke (onderwijs)uitdagingen aan. Door je bij dit team aan te sluiten werk je dus niet alleen aan je eigen succes, maar breng je ook elkaars expertise naar een hoger niveau. Je levert een waardevolle bijdrage aan de ontwikkeling van kennis voor het basisonderwijs en helpt elkaar vooruit tijdens jullie trainingen.

Deel dit artikel:

Gerelateerde blogs

3 tips om een inspirerend leider te worden

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

3 tips om een inspirerend leider te worden

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Van service manager IT naar invloedrijk leider

ICT, Invloedrijk leiderschap

Van service manager IT naar invloedrijk leider

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >