Leidinggeven aan jouw (succesvolle) team van tandartsen

Zorg & Gezondheid, Succesvolle Teams / 2 May 2021

Tandartspraktijken worden steeds groter en zijn daarnaast gebonden aan een toenemend aantal wetten en regels. Hierdoor kan het managen van een team van tandartsen best een uitdaging zijn. Je komt voor verschillende uitdagingen te staan, want hoe houd je alle teamleden gemotiveerd en tevreden? En hoe zorg je voor het best mogelijke resultaat voor de praktijk? Bij het INVK organiseren we een kennissessie die hier dieper op ingaat, waardoor je nieuwe kennis op kunt doen over dit onderwerp. Lees snel verder!

Een succesvol team bereikt meer

Vanuit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat een succesvolle organisatie eigenlijk altijd bestaat uit succesvolle teams. Als leidinggevende van een team van tandartsen is het voor jou dus belangrijk dat je weet hoe je een succesvol team creëert. Maar wat verstaan we nu onder een succesvol team? Dit is volgens ons een team dat plezier heeft in hun werk, met gemotiveerde werknemers die elkaar ondersteunen. Ze hebben een duidelijk doel voor ogen en behalen goede resultaten.

Maar hoe kun je ervoor zorgen dat jouw team succesvol wordt en dat ook blijft? Er zijn een aantal zaken waar jij je als manager op kunt focussen. Allereerst is het van belang dat de organisatie en de manager(s) een duidelijk doel voor ogen hebben. Door deze visie op de juiste manier te communiceren naar het team, kunnen zij hier ook enthousiast over worden en gemotiveerd door raken. Denk hier dus goed over na en zet het op papier. Wat is de visie van onze praktijk? En hoe komt dat tot uiting in de dagelijkse werkzaamheden? Wees hierover transparant bij jouw medewerkers en creëer ook ruimte voor eventuele feedback.

Wees daarnaast transparant over de bijbehorende doelen en verwachtingen die komen kijken bij deze visie. Communiceer duidelijk over wat je van iedereen verwacht. Plan hiervoor regelmatig overleg in zodat je op de hoogte blijft van de ontwikkelingen en eventuele obstakels. Transparantie en duidelijkheid zijn bij het leiden van een team van groot belang. Zo creëer je een open en eerlijke sfeer waarin weinig ruimte is voor onduidelijkheden of misverstanden.

Meld je aan voor het kennisevent van het INVK

Spreekt deze manier van denken jou aan? En zou je meer willen weten over het opzetten en behouden van succesvolle teams binnen een tandartspraktijk? Op 22 juni 2021 organiseert het INVK het Landelijk Kennisteam Tandartsen en Tandheelkundig Specialisten. Aan de hand van de INVK Team Methode focussen we op verschillende onderwerpen binnen het thema ‘Succesvolle teams’. We gaan dieper in op het samenstellen van succesvolle teams, het managen ervan en het herkennen van signalen voor verbetering.

Tijdens het kennisevent raak je in contact met andere leidinggevenden en kom je in aanraking met nieuwe oplossingen en ideeën. Laat je inspireren en leer van zowel de wetenschap als jouw sectorcollega’s over succesvolle teams en jouw rol als leidinggevende in dit proces.

Wil jij je aanmelden voor dit kennisevent? Of liever eerst meer informatie ontvangen? Klik dan op de onderstaande link.

Landelijk Kennisteam Tandartsen en Tandheelkundig Specialisten - Succesvolle Teams

Sophie Falkena

Sophie Falkena

Landelijk Kennisteam Tandartsen en Tandheelkundig Specialisten

In het Landelijk Kennisteam Tandartsen en Tandheelkundig Specialisten komen vakgenoten uit de tandheelkunde samen om kennis te delen, hun managementvaardigheden te ontwikkelen en unieke oplossingen voor gemeenschappelijke uitdagingen te vinden. Je aansluiten bij dit team geeft je de kans om, in een selecte groep vakgenoten, continu aan je kennis en vaardigheden als leidinggevende te werken. Dit, door middel van inspirerende trainingen, onder leiding van ervaren trainers.

Deel dit artikel:

Gerelateerde blogs

3 tips om een inspirerend leider te worden

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

3 tips om een inspirerend leider te worden

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Van service manager IT naar invloedrijk leider

ICT, Invloedrijk leiderschap

Van service manager IT naar invloedrijk leider

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >