Leidinggeven aan jouw team in de zorg

Zorg & Gezondheid, Succesvolle Teams / 21 January 2021

Als teamleider voor woonhuisvesting in de zorg sta je geregeld voor grote uitdagingen. Niet alleen wat betreft de praktische coördinatie, maar ook wat betreft het leiden van jouw team. Want hoe zorg je ervoor dat jouw medewerkers plezier in hun werk houden? En hoe zorg je dat de beoogde doelen worden behaald en iedereen gemotiveerd blijft? Dit vraagt veel van jou als leidinggevende en daagt je uit om het beste uit jouw team te halen. Benieuwd hoe je dit het beste kunt doen? Lees verder en laat je inspireren door het INVK!

Het creëren en behouden van een succesvol team
Uit onderzoek is gebleken dat succesvolle organisaties vrijwel altijd bestaan uit succesvolle teams. Wanneer alle leden van een team plezier hebben in hun werk, resultaatgericht zijn en elkaar helpen, zorgt dit voor betere resultaten. Om een succesvol team te creëren moet je als leidinggevende een coachende en verbindende rol vervullen. Je moet ervoor zorgen dat jouw team een duidelijk doel voor ogen heeft en gelijkwaardig is aan elkaar.

Om dit te bewerkstelligen is het allereerst belangrijk dat jijzelf een duidelijke visie hebt. Alleen dan kan je deze goed communiceren naar het team. Denk hier goed over na en zet het op papier: wat is de visie en de missie van het team? En welke regels en verwachtingen horen hierbij? Op die manier schep je duidelijkheid en is de kans het grootst dat jouw team hier aan kan voldoen.

Het is hierbij belangrijk om zo transparant mogelijk te zijn. Door duidelijk te communiceren wat je van het team verwacht en wat zij van elkaar mogen verwachten, weet iedereen waar hij of zij aan toe is. Hier hoort ook bij dat je open moet staan voor feedback om de visie te verduidelijken. Hiermee voorkom je misverstanden en creëer je vertrouwen binnen het team.

Meld je aan voor het kennisevent van het INVK
Zou jij meer willen weten over het creëren en behouden van succesvolle teams binnen jouw organisatie? En spreekt deze manier van denken jou aan? Op 8 maart 2021 organiseert het INVK het Landelijk Kennisteam Woonhuisvesting Zorg. Aan de hand van de INVK Team Methode focussen we op verschillende onderwerpen binnen het thema ‘Succesvolle teams’. We gaan dieper in op het samenstellen van succesvolle teams, het managen ervan en het herkennen van signalen voor verbetering.

Tijdens het kennisevent raak je in contact met andere teamleiders uit dezelfde branche en kom je in aanraking met nieuwe oplossingen en ideeën. Laat je inspireren en leer van zowel de wetenschap als jouw sectorcollega’s over succesvolle teams en jouw rol als leidinggevende in dit proces.

Wil jij je aanmelden voor dit kennisevent? Of liever eerst meer informatie ontvangen? Klik dan op de onderstaande link.

Landelijk Kennisteam Woonhuisvesting Zorg - Succesvolle teams

Sophie Falkena

Sophie Falkena

Landelijk Kennisteam Woonhuisvesting Zorg

In het Landelijk Kennisteam Woonhuisvesting Zorg komen leidinggevenden huisvesting van instellingen in de jeugdzorg, dagbesteding, ouderenzorg en gehandicaptenzorg samen. Kennis delen, je managementvaardigheden ontwikkelen en unieke oplossingen voor je uitdagingen vinden staan binnen dit kennisteam centraal. Je aansluiten bij dit team geeft je de kans om, in een selecte groep vakgenoten, continu aan je kennis en vaardigheden als manager huisvesting te werken.

Deel dit artikel:

Gerelateerde blogs

3 tips om een inspirerend leider te worden

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

3 tips om een inspirerend leider te worden

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Van service manager IT naar invloedrijk leider

ICT, Invloedrijk leiderschap

Van service manager IT naar invloedrijk leider

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >