Waarom kwaliteitsleiderschap cruciaal is in het vernieuwingsproces

Non Profit & Not for Profit, Innovatieve organisaties / 16 March 2020

Vernieuwing is vooruitgang. Stilstaan is achteruitgaan. Deze uitspraken zijn zeer van toepassing op ons Nederlandse zorgstelsel. Iedereen is het er over eens dat het roer om moet in de zorg. Het moet mee met de tijd, de techniek én maatschappelijke veranderingen. Er zijn legio innovaties op de markt. Maar de grote vraag is: hoe zorg je als leidinggevende ervoor dat je organisatie de juiste keuzes maakt? En vervolgens voor vernieuwing op zorg, technisch en strategisch niveau? En hoe bepaal je het tempo waarop deze vernieuwingen worden geïmplementeerd in je organisatie? Kortom, een hoop vragen.

Als leidinggevende zijn er dingen die je kan doen en leren om de juiste innovatie keuzes voor jouw organisatie te maken, de organisatiecultuur een meer innovatief karakter te geven en meer acceptatie te ontwikkelen voor verandering. Veranderingen hebben uiteraard invloed op de manier van werken voor iedereen. En voor een grotere kans van slagen moet de organisatiecultuur hier klaar voor worden gestoomd. In onze vorige blog hebben we een aantal tips gegeven over hoe je de kennis en ervaring van je eigen zorgprofessionals kunt inzetten, Maar ook voor het maken van de beste keuzes voor innovatieve techniek, applicaties of processen en hoe hun betrokkenheid kan zorgen voor een succesvolle introductie. Tijdens het INVK Landelijk Kennisteam op 27 oktober ligt de focus op de mogelijkheden die je hebt als leidinggevende in de zorgsector om het innovatieproces van je organisatie én van de sector optimaal te benutten en dus een kans van slagen te geven.

Innovatie creëren

Tijdens onze trainingssessie krijg je alle handvatten mee om aan de slag te gaan met innovatie. Je leert onder andere hoe je een cultuur van continue vernieuwing binnen je zorginstelling creëert en hoe je aan de slag gaat met vernieuwing. Maar ook hoe je ,vanuit je rol als leidinggevende, voor de juiste mindset, van continu, leren, verbeteren en vernieuwen, zorgt bij je zorgprofessionals en teamleden.
Gedurende het INVK Kennisevent wordt alles in kleine kring behandeld, je leert van de wetenschap, van je tafelgenoten én van onze INVK trainer die met verschillende werkvormen een afwisselend leerprogramma maakt.

Locatie

Alle kennisevents van het INVK vinden plaats op Buitenplaats Huis Trompenburgh in ’s Gravenland. Dit is een prachtig gelegen locatie omgeven door bomen en water. Na afloop van het Landelijk Kennisteam kun je hiervan genieten tijdens de informele INVK lunch. Tevens een vrijblijvende en leuke kans om te netwerken en met vakgenoten na te praten.

Klik op de onderstaande link om je op te geven voor dit INVK Landelijk Kennisteam voor Zorg Managers of om meer informatie aan te vragen. We zien je graag op 27 oktober 2020!

Landelijk Kennisteam Management Zorg – Innovatieve Organisaties

Evelien Marie Brinkerink

Evelien Marie Brinkerink

Blog schrijver

Landelijk Kennisteam Management Zorg

Het Landelijk Kennisteam Management Zorg bestaat uit directeuren, managers, afdelingshoofden en leidinggevenden uit de zorg. Samen leren zij over uiteenlopende managementthema´s en pakken ze gezamenlijke uitdagingen aan. Door je bij dit team aan te sluiten werk je dus niet alleen aan je eigen succes, maar breng je ook elkaars kennis en expertise naar een hoger niveau. Je levert een waardevolle bijdrage aan de kennisdeling binnen zorgmanagement en helpt elkaar vooruit tijdens jullie eigen management trainingen.

Deel dit artikel:

Gerelateerde blogs

3 tips om een inspirerend leider te worden

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

3 tips om een inspirerend leider te worden

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Van service manager IT naar invloedrijk leider

ICT, Invloedrijk leiderschap

Van service manager IT naar invloedrijk leider

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >