Leer de Sustain Methode te implementeren tijdens het Landelijk Kennisteam Apothekers en Farmaceutische Industrie

Zorg & Gezondheid, Sustainability / 19 December 2019

Er ligt een grote verantwoordelijkheid bij farmaceutische bedrijven om medicijnen op een duurzame manier te produceren. Hoe zorg je als farmaceut voor een verduurzaming van de product life cycle van medicijnen? Wat betekent dit voor je strategie en het gehele management? Wat betekenen deze veranderingen voor je medewerkers? Welke middelen en tools zijn er om je duurzaamheidsbeleid op een effectieve en efficiënte manier in de praktijk te brengen? Tijdens het Landelijk Kennisteam Apothekers en Farmaceutische Industrie gaan we in op deze vragen en leer je hoe je de juiste stappen zet om je organisatie duurzaam te maken.

Duurzaamheid in de farmaceutische industrie

In ons eerdere online artikel over duurzaamheid in de farmaceutische industrie is te lezen dat de meeste farmaceuten wel een duurzaamheidsbeleid hebben, maar dat er nog veel ruimte voor verbetering is als het gaat om het maken van de vertaalslag naar de praktijk. Zo ligt er een grote uitdaging in het terugdringen van de R&D-kosten van medicijnen, ontbreekt het bij een deel van de farmaceutische bedrijven nog aan krachtig integriteitsmanagement en blijken mechanismes om meldingen omtrent de veiligheid van medicijnen te onderzoeken niet altijd aanwezig te zijn. Hoe zet je nu de juiste stappen om sustainability in je gehele organisatie te implementeren?

De Sustain Methode

Duurzaamheid is een breed begrip. Wij verstaan onder duurzaamheid het vinden van de balans binnen de organisatie op het gebied van People, Planet en Profit. Het gaat erom dat mensen (People) in de supply chain of in de organisatie zich goed voelen en dat er milieuvriendelijk geproduceerd wordt (Planet) op een manier waarop er een eerlijke prijs verdiend kan worden (Profit). De INVK Sustain Methode focust zich op het duurzaam maken van alle onderdelen van je afdeling of organisatie. De methode bestaat uit een aantal belangrijke stappen. De eerste stap legt uit hoe je met je medewerkers tot een duurzame organisatie komt. De stappen daarna richten zich op de uitvoering van zogenoemde stand-up-sessies (korte sessies waarin medewerkers meerdere malen bijeenkomen) en de begeleiding daarbij.

Het Landelijk Kennisteam Apothekers en Farmaceutische Industrie

Tijdens het Landelijk Kennisteam Apothekers en Farmaceutische Industrie op 16 januari 2020 gaan we dieper in op het thema sustainability. Aan de hand van de Sustain Methode leer je de stappen te zetten om de onderdelen van je farmaceutische organisatie of afdeling duurzaam te maken. Met een kleine groep vakgenoten uit de farmaceutische industrie ga je samen met onze INVK-consultant met de methode aan de slag. Je leert niet alleen over de methode, maar gaat ook echt van start met de toepassing van de Sustain Methode in je organisatie. Klik op deze link voor meer informatie over het Landelijk Kennisteam Apothekers en Farmaceutische Industrie

Kitty Doets

Kitty Doets

Waarom schrijven voor INVK zo leuk is? De managementthema's zijn interessant en ik hou ervan om me continu te verdiepen in wat er in verschillende branches speelt. Ik schrijf artikelen voor de blog van het INVK en denk mee over de content op INVK.nl, altijd vanuit het idee om kennisdeling, ook online, te stimuleren.

Deel dit artikel:

Gerelateerde blogs

Invloedrijk leiderschap in de architecten- en ingenieursbranche

Bouw, Invloedrijk leiderschap

Invloedrijk leiderschap in de architecten- en ingenieursbranche

Vaak wordt architectuur gezien als richtinggevend, ondersteunend ...

lees meer >
Invloedrijk leiderschap in de vastgoed branche

Bouw, Invloedrijk leiderschap

Invloedrijk leiderschap in de vastgoed branche

Als vastgoed manager moet je  je eigen waarden en passie delen ...

lees meer >
Projectmedewerkers aansturen op een invloedrijke manier

Bouw, Invloedrijk leiderschap

Projectmedewerkers aansturen op een invloedrijke manier

Dat kan zeker! Als projectleider ben je niet alleen druk met je ...

lees meer >