Je advocatenkantoor wendbaarder en efficiënter maken

Juridisch, Efficiënter en Wendbaarder worden / 30 April 2021

Advocatenkantoren en hun medewerkers staan onder grote druk. Waarom? Cliënten verwachten dat advocaten door het gebruik van nieuwe technologieën efficiënter en effectiever gaan werken waardoor de kosten zullen dalen. Hoe ga je hier als kantoor mee om en wat kun je doen?


Benut de capaciteiten van je medewerkers

Wanneer je inzet op de kennis en vaardigheden van je personeel, heeft dit niet alleen voordelen op maatschappelijk vlak maar ook op sociaal vlak. Het menselijk kapitaal is de grootste investering die je binnen je organisatie kunt maken, en op deze manier het grote verschil maakt met andere organisaties. Het werken aan competenties en talent draagt zorg voor die investering en bouwt aan een duurzaam organisatiebeleid.

Het vaststellen van strategieën

Je strategie construeren, uitvoeren én aanpassen is een constante activiteit. Het is niet een project dat je om de zoveel jaar gaat bekijken en eventueel gaat aanpassen. Door continu als management vast te stellen wat de speerpunten en bijbehorende prioriteiten zijn kun je sneller bijsturen. Zorg dus voor een goede visie op zaken die op korte termijn van belang zijn. Echter, zorg dat je projecten op de lange termijn niet van de radar verdwijnen. Vanzelfsprekend vergt dit het nodige van de communicatie met de medewerkers en hun buigzaamheid.

Leer hoe je je team, afdeling of organisatie wendbaar maakt

Tijdens dit event krijg je alle handvatten mee om je team, afdeling of organisatie 'leniger' en meer ‘agile’ te maken. Je leert onder andere hoe je;

  • jezelf, je team en organisatie efficiënter en flexibeler maakt, waardoor je beter op veranderingen in je omgeving in kunt spelen;
  • een cultuur van continue verbetering creëert, waarbij medewerkers flexibel zijn en werken aan een organisatie die nooit af is;
  • vanuit je rol als leidinggevende voor de juiste flexibele mindset bij mensen kunt zorgen;
  • door je afdeling en organisatie wendbaarder te maken, sneller, beter, duurzamer en/of goedkoper te werk kunt gaan en beter op de behoeftes van je klanten in kunt spelen.

 

INVK – Wendbaarheid Methode

De INVK Wendbaarheid Methode focust zich op het efficiënter maken van organisaties, het creëren van de juiste mindset en cultuur binnen teams en het wendbaarder en flexibeler maken van organisaties. De methode wordt in kleine kring behandeld. Je leert bij het INVK van de wetenschap, je tafelgenoten en de INVK-trainer. Je gaat een start maken met de toepassing van deze methode.

Klik hier om je aan te melden voor de training ‘Efficiënter en wendbaarder worden’ van het Landelijk Kennisteam Advocaten op 15 juni 2021.


Sanne Immerzeel

Sanne Immerzeel

Landelijk Kennisteam Advocaten

In het Landelijk Kennisteam Advocaten komen advocaten samen om kennis te delen, hun managementvaardigheden te ontwikkelen en unieke oplossingen voor uitdagingen te vinden. Je aansluiten bij dit team geeft je de kans om, in een selecte groep ambtsgenoten, continu aan je kennis en vaardigheden als leidinggevende te werken. Dit, door middel van inspirerende trainingen, onder leiding van ervaren trainers.

Deel dit artikel:

Gerelateerde blogs

3 tips om een inspirerend leider te worden

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

3 tips om een inspirerend leider te worden

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Van service manager IT naar invloedrijk leider

ICT, Invloedrijk leiderschap

Van service manager IT naar invloedrijk leider

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >