Waarom is investeren in je team belangrijk voor een optimale Business Intelligence?

Business & Management, Succesvolle Teams / 12 June 2020

De drijvende kracht achter Business Intelligence – de menselijke factor

De juiste gegevens weten te distilleren uit een enorme brei aan informatie kan een grote uitdaging zijn. Er bestaan talloze tools die je kunt aanschaffen om je te helpen bij het verzamelen, analyseren en interpreteren van deze informatie, maar hiermee ben je er nog niet.

De menselijke factor achter het proces is minstens zo belangrijk. Dit vergt echter wel dat je een team hebt, die volledig is ingewerkt in de juiste processen en tools zodat ze snel en succesvol de data kunnen interpreteren en inzichtelijk maken. Hierbij is het van essentieel belang dat de leden van het team goed op elkaar zijn ingespeeld, zodat ze als een geheel werken door elkaars krachten en talenten te bundelen.

Waarom is Business Intelligence zo onmisbaar binnen een bedrijf?

We leven in een wereld die uitermate met elkaar verbonden is. Nog nooit is er een tijd in de geschiedenis geweest waarbij bedrijven zo afhankelijk waren van gebeurtenissen die zich elders op de planeet afspelen. Daarnaast heeft de digitale ontwikkeling gezorgd voor een overvloed aan informatie, die beschikbaar is voor iedereen die internet heeft.

Als het aankomt op informatieverwerking, is het belangrijk om niet alleen het kaf van het koren te kunnen scheiden, maar het moet ook zo snel mogelijk gedaan kunnen worden omdat informatie vaak een korte houdbaarheidsdatum heeft.

Tegenwoordig is het niet meer denkbaar om als bedrijf zaken te doen zonder de informatiestromen in de gaten te houden. Hoe beter je de informatie weet te interpreteren, hoe beter je kunt voorbereiden op mogelijke veranderingen en hoe soepeler je bedrijf blijft lopen. Star en rigide zijn is voor bedrijfsvoering niet meer van deze tijd.

Kort gezegd, Business Intelligence helpt een bedrijf efficiënter te werken door beter voorbereid te zijn om wat er komen gaat door middel van het ontdekken van trends in de markt waarop tijdig ingespeeld kan worden.

Wij hebben de training die u op weg helpt naar een krachtige Business Intelligence.

Een goed team opzetten is een van de belangrijkste taken van een leidinggevende, immers met een goed werkende groep werk je niet alleen met meer plezier maar ook effectiever. Dit is niet altijd een gemakkelijke taak, daarom hebben we bij het INVK een training ontwikkelt specifiek gericht op Business Intelligence Managers, Hoofd Business Intelligence en Directeuren die hen hierbij kan helpen aan de hand van onze beproefde Team Methode.

Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten over hoe onze trainers jou kunnen helpen bij het opzetten van een succesvol Business Intelligence team?

Kom naar de volgende training van het Landelijk Kennisteam Business Intelligence

Nuria Martinez

Nuria Martinez

Vertalen van teksten is al een tijdje mijn werk en dat doe ik met veel plezier. Toch wou ik meer doen met schrijven, zelf ook teksten creëren in plaats van alleen vertalen. Inmiddels schrijf ik al een tijdje artikels in het Engels en Spaans. Bij INVK heb ik de mogelijkheid gekregen om ook aan de slag te gaan met schrijven in het Nederlands. 

Landelijk Kennisteam Business Intelligence

Het Landelijk Kennisteam Business Intelligence brengt leidinggevenden BI samen om kennis te delen, hun managementvaardigheden te ontwikkelen en unieke oplossingen voor uitdagingen te vinden. Je aansluiten bij dit team geeft je de kans om, in een selecte groep vakgenoten, continu aan je kennis en vaardigheden als leidinggevende te werken. Dit, door middel van inspirerende trainingen, onder leiding van ervaren trainers.

Deel dit artikel:

Gerelateerde blogs

3 tips om een inspirerend leider te worden

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

3 tips om een inspirerend leider te worden

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Van service manager IT naar invloedrijk leider

ICT, Invloedrijk leiderschap

Van service manager IT naar invloedrijk leider

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >