Hoe ontwikkel je een innovatieve mindset als deel van je bedrijfscultuur?

Bouw, Innovatieve organisaties / 3 February 2020

Wat kunnen we doen in de bouwsector om meer en beter te innoveren? Innovatie staat namelijk hoog op de agenda in de bouw, het is simpelweg nodig om te overleven in een alsmaar meer concurrerende markt. Innovatief zijn is een streven in deze sector maar tegelijkertijd blijkt het in praktijk vaak een lastige taak. In de vorige blog gaven we vijf tips voor verbetering van innovatie op projectniveau. Tijdens ons Landelijk Kennisteam op 18 september 2020 gaan we onder leiding van onze INVK consultant dieper in op dit onderwerp.

We bespreken bijvoorbeeld wat je als leidinggevende kunt doen om innovatie te stimuleren. Hoe creëer je samen met je team meer stimulans voor innovatie binnen je organisatie? Hoe ontwikkel je een innovatieve mindset als deel van je bedrijfscultuur? Innoveren betekent namelijk anders denken en anders doen. Dit staat haaks op wat de meeste bedrijven vragen van hun medewerkers: focus op je taak of doel en laat je niet afleiden. Je moet als bedrijf dus leren efficiënt te blijven maar tegelijkertijd een cultuur te creëren waar out of the box denken wordt gestimuleerd. Door dit te doen kan continue innovatie deel van je organisatiecultuur worden.

INVK Innovatie methode

We behandelen dit onderwerp met behulp van de INVK Innovatie Methode die je in stappen kunt toepassen in eigen organisatie. De methode wordt in kleine kring behandeld, je leert van de wetenschap, van je tafelgenoten en van onze INVK trainer die met verschillende werkvormen een afwisselend leerprogramma maakt. Je gaat een start maken met de toepassing van deze methode in jouw organisatie. De INVK Innovatie Methode focust zich op:

  • Het creëren van vernieuwing en innovatie op verschillende vlakken in je organisatie
  • Het creëren van de juiste cultuur en mindset bij je collega's
  • Het sneller en beter innoveren binnen je organisatie

Lokatie

Het Landelijk Kennisteam Bouwnijverheid & Innovatie zal plaatsvinden op 18 september 2020 op Landgoed Trompenburgh in ‘s Graveland, een prachtige historische lokatie. Ter afsluiting van het overleg is er de mogelijkheid om de informele INVK lunch bij te wonen. Een leuke kans om te netwerken en met vakgenoten na te praten over de ochtend.

Deze INVK bijeenkomst is de uitgelezen kans om samen met andere leidinggevenden in de bouwnijverheid gemeenschappelijke uitdagingen te bespreken en je netwerk te vergroten. We zien je graag op 18 september 2020! Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden: Het Landelijk Kennisteam Bouwnijverheid – Innovatieve Organisaties

Evelien Marie Brinkerink

Evelien Marie Brinkerink

Blog schrijver

Landelijk Kennisteam Bouwnijverheid

Het Landelijk Kennisteam Bouwnijverheid bestaat uit directeuren en leidinggevenden van ondernemingen in de bouw. Samen leren zij over uiteenlopende managementthema´s en pakken ze gezamenlijke uitdagingen aan. Door je bij dit team aan te sluiten werk je dus niet alleen aan je eigen succes, maar breng je ook elkaars kennis naar een hoger niveau. Je levert een waardevolle bijdrage aan de kennisdeling binnen de bouwsector en helpt elkaar vooruit tijdens jullie management trainingen.

Deel dit artikel:

Gerelateerde blogs

3 tips om een inspirerend leider te worden

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

3 tips om een inspirerend leider te worden

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Van service manager IT naar invloedrijk leider

ICT, Invloedrijk leiderschap

Van service manager IT naar invloedrijk leider

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >