Implementeer je duurzaamheidsstrategie binnen je transportbedrijf met de Sustain Method

Industrie, Logistiek & Transport, Sustainability / 23 December 2019

De inzet van hybride trucks, samenwerking tussen ketenpartners voor een efficiëntere inrichting van de logistieke keten of pakketbezorging via drones. Het zijn zomaar enkele voorbeelden van activiteiten ter bevordering van sustainability. Wie zich bezighoudt met de verduurzaming van een onderneming weet dat er, voor het in de praktijk brengen van dit soort activiteiten, veranderingen nodig zijn binnen een groot aantal bedrijfsonderdelen. In ons vorige artikel over verduurzaming van de transportsector door het delen van data gingen we in op een voorbeeld waarvoor zelfs veranderingen nodig waren in het personeelsbeleid van transportondernemingen en hun samenwerkingsrelaties met ketenpartners. Hoe zet je dit soort stappen om je onderneming als geheel duurzaam te maken? Je leert hier alles over tijdens het Landelijk Kennisteam Transport.

Duurzaamheid ondernemen

Duurzaam- en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen zijn brede begrippen en worden vaak als synoniemen gebruikt. Een bedrijf onderneemt maatschappelijk verantwoord wanneer zij haar activiteiten bewust richt op het toevoegen van waarde aan zowel people, planet als profit, daarin steeds opnieuw een balans zoekt, daarover op een actieve en transparante manier verantwoording aflegt en daarover met haar stakeholder een open dialoog voert (MVO Nederland).

De Sustain Methode

De INVK Sustain Methode focust zich op het duurzaam maken van alle onderdelen van je transportbedrijf. De methode bestaat uit een aantal belangrijke stappen. De eerste stap legt uit hoe je met je medewerkers tot een duurzame organisatie komt. De stappen daarna richten zich op de uitvoering van zogenoemde stand-up-sessies, korte sessies waarin medewerkers meerdere malen bijeenkomen, en de begeleiding daarbij.

Het Landelijk Kennisteam Transport

Tijdens het Landelijk Kennisteam Transport op 27 januari 2020 gaan we dieper in op het thema sustainability. Aan de hand van de Sustain Method leren we je hoe je de stappen zet om de onderdelen van je transportonderneming duurzaam te maken. In besloten kring ga je samen met onze INVK-consultant met de methode aan de slag. Je leert niet alleen over de methode, maar gaat ook echt van start met de toepassing van de Sustain Method in je organisatie. Klik op deze link voor meer informatie over het Landelijk Kennisteam Transport

Kitty Doets

Kitty Doets

Waarom schrijven voor INVK zo leuk is? De managementthema's zijn interessant en ik hou ervan om me continu te verdiepen in wat er in verschillende branches speelt. Ik schrijf artikelen voor de blog van het INVK en denk mee over de content op INVK.nl, altijd vanuit het idee om kennisdeling, ook online, te stimuleren.

Landelijk Kennisteam Transport

Het Landelijk Kennisteam Transport bestaat uit directeuren en managers uit de transportwereld en eigenaren van transportbedrijven. Samen leren zij over uiteenlopende managementthema´s en pakken ze gezamenlijke uitdagingen aan. Door je bij dit team aan te sluiten werk je dus niet alleen aan je eigen succes, maar breng je ook elkaars kennis naar een hoger niveau. Je levert een waardevolle bijdrage aan de kennisdeling binnen de transportsector en helpt elkaar vooruit tijdens jullie trainingen.

Deel dit artikel:

Gerelateerde blogs

3 tips om een inspirerend leider te worden

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

3 tips om een inspirerend leider te worden

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Van service manager IT naar invloedrijk leider

ICT, Invloedrijk leiderschap

Van service manager IT naar invloedrijk leider

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >