HR als katalysator voor meer innovatie

HR, Innovatieve organisaties / 4 February 2020

In onze vorige blog bespraken we manieren waarop HR een katalysator kan zijn voor meer en betere innovatie in bedrijven en organisaties. HR kan een grote rol spelen om innovatie een boost te geven. Helaas wordt HR nog te vaak gezien als uitsluitend een operationele service afdeling die zich bekommert om werving en selectie, ziekteverzuim, beoordelingsgesprekken etc. Echter als geen ander kan HR innovatie ondersteunen gezien deze afdeling als geen ander verstand heeft van het vinden van medewerkers met de gewenste kwaliteiten, van het samenstellen van effectieve teams, van ontwikkeling, scholing, prestaties en beloning.

HR heeft enorm veel te bieden als het gaat om het creëren en faciliteren van een innovatieve cultuur maar moet vooral ook zelf haar rol als facilitator creëren. De afdeling moet om te beginnen zelf leren innoveren en initiëren om haar kracht in innovatie-ondersteuning aan het management te bewijzen en deze rol zich eigen te maken.

Tijdens ons Landelijk Overleg op 25 september 2020 gaan we onder leiding van onze INVK trainer dieper in op deze enorme kans voor HR in het ondersteunen van een innovatieve cultuur in de organisatie.

We bespreken bijvoorbeeld wat je als HR afdeling kunt doen om innovatie te stimuleren. Hoe ontwikkel je een innovatieve mindset in je eigen team maar ook in de algehele bedrijfscultuur? Innoveren betekent anders denken en anders doen. Dit staat haaks op de manier van werken in de meeste organisaties en met name HR afdelingen waar het volgen van systemen en procedures vooralsnog de boventoon voert. Je moet dus leren efficiënt te blijven en tegelijkertijd een cultuur te creëren waar out of the box denken wordt gestimuleerd.

We behandelen dit onderwerp met behulp van de INVK Innovatie Methode die je in stappen kunt toepassen in eigen organisatie. De methode wordt in kleine kring behandeld, je leert van de wetenschap, van je tafelgenoten en van onze INVK trainer die met verschillende werkvormen een afwisselend leerprogramma maakt. Je gaat een start maken met de toepassing van deze methode in jouw organisatie. De INVK Innovatie Methode focust zich op:

  • Het creëren van vernieuwing en innovatie op verschillende vlakken in je organisatie
  • Het creëren van de juiste cultuur en mindset bij je collega's
  • Het sneller en beter innoveren binnen je organisatie

Het Landelijk Kennisteam Personeelszaken en HRM zal plaatsvinden op 25 september 2020 op Landgoed Trompenburgh in ‘s Graveland. Na een welkomstwoord en een introductie tot het thema zal het programma gefocust zijn op twee parallelsessies die door de INVK consultant geleid worden. Na deze sessies is er een evaluatie en wordt het onderwerp voor het volgende overleg vastgesteld. Ter afsluiting is er de mogelijkheid om de informele INVK borrel bij te wonen, een leuke kans om te netwerken en met vakgenoten na te praten.

Klik op de onderstaande link om je op te geven voor dit INVK Landelijk Kennisteam of om meer informatie aan te vragen. Het is een uitgelezen kans om samen met andere leidinggevenden in de bouwnijverheid gemeenschappelijke uitdagingen te bespreken. We zien je graag op 25 september 2020!

Landelijk Kennisteam Personeelszaken en HRM – Innovatieve organisaties

Evelien Marie Brinkerink

Evelien Marie Brinkerink

Blog schrijver

Landelijk Kennisteam Personeelszaken en HRM

Het Landelijk Kennisteam Personeelszaken en HRM is er speciaal voor managers, directeuren en hoofden personeelszaken en Human Resource Management. Samen leren zij over uiteenlopende managementthema´s en pakken ze gezamenlijke uitdagingen aan. Door je bij dit team aan te sluiten werk je dus niet alleen aan je eigen succes, maar breng je ook elkaars expertise naar een hoger niveau. Je levert een waardevolle bijdrage aan de ontwikkeling van kennis in je vakgebied en helpt elkaar vooruit tijdens interactieve trainingen.

Deel dit artikel:

Gerelateerde blogs

3 tips om een inspirerend leider te worden

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

3 tips om een inspirerend leider te worden

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Van service manager IT naar invloedrijk leider

ICT, Invloedrijk leiderschap

Van service manager IT naar invloedrijk leider

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >