Hoe zorg je als projectleider voor efficiëntie in het team?

Bouw, Efficiënter en Wendbaarder worden / 8 December 2020

Succesvolle organisaties en teams kenmerken zich door een hoge wendbaarheid en flexibiliteit. Zij kunnen snel en flexibel inspelen op veranderingen die klanten of de omgeving van hen vragen. Dit vereist echter ook iets van jou als leidinggevende van zo’n team of binnen zo’n organisatie. Flexibel zijn kan namelijk alleen wanneer de organisatie niet te log is en er een goede cultuur heerst. Maar hoe creëer je nu zo’n succesvolle en efficiënte cultuur? Het INVK leert je er meer over!

Het creëren van een efficiënte en flexibele organisatie

Wendbaarder worden als team vereist de juiste mindset van jouw als projectleider en jouw medewerkers. Met de juiste mindset creëer je namelijk een bepaalde cultuur binnen jouw team en/of organisatie. Om de juiste bedrijfscultuur te creëren is het belangrijk om rekening te houden met de waarden van alle medewerkers en niet alleen die van de eigenaren of aandeelhouders. Het is als leidinggevende belangrijk om naast de groei van het bedrijf, ook aandacht te geven aan behoeftes van medewerkers zoals uitdaging, verbinding en zekerheid.

Ga eens bij jezelf na, waar ontbreekt het nog aan binnen jouw team of organisatie? Je kunt deze vraag natuurlijk ook stellen aan jouw medewerkers. Wanneer je dit helder hebt, is het verstandig om hier actief mee aan de slag te gaan.

Stel dat er binnen jouw organisatie behoefte is aan meer uitdaging. Doe dan een oproep binnen het bedrijf: ‘Wie wil helpen nadenken over hoe we hier verandering in kunnen brengen?’. Er zullen zich medewerkers aanmelden die dit belangrijk vinden en er een visie op hebben. Voeg hen samen als groep en trek je daarna terug, zodat zij in vrijheid nieuwe ideeën tot uiting kunnen brengen. Jij kan je vervolgens weer bezig houden met andere mogelijke behoeftes. Op die manier stimuleer je efficiëntie en flexibiliteit binnen jouw organisatie en zorg je ervoor dat het bedrijf op meerdere vlakken gaat groeien.

Kennisevent voor projectleiders

Lijkt het jou interessant om meer te leren over het creëren van een efficiënte en flexibele organisatie? Of wil je meer praktische tips over hoe je dit het beste kunt aanpakken?

Op dinsdag 26 januari 2021 om 09:30 uur organiseert het INVK het Landelijk Kennisteam Projectleiders. Met gebruik van beproefde theorie en de Wendbaarheid methode ga je samen met de INVK trainer dieper in op het thema ‘Efficiënter en wendbaarder worden’.

Tijdens het kennisevent kom je in contact met andere projectleiders. Je kunt met elkaar sparren over bepaalde problemen en ervaringen uitwisselen. Ook kom je in aanraking met nieuwe oplossingen en ideeën en leer je van zowel de wetenschap als jouw sectorcollega’s over efficiënter en wendbaarder worden als organisatie.

Wil jij je aanmelden voor dit kennisevent? Of liever eerst meer informatie ontvangen? Klik dan op de onderstaande link.

Landelijk Kennisteam Projectleiders - Efficiënter en wendbaarder worden

Sophie Falkena

Sophie Falkena

Landelijk Kennisteam Projectleiders

Het Landelijk Kennisteam Projectleiders bestaat uit projectleiders die samen leren over uiteenlopende managementthema´s en gezamenlijke uitdagingen aanpakken. Door je bij dit team aan te sluiten werk je niet alleen aan je eigen succes, maar breng je ook elkaars kennis naar een hoger niveau. Je levert een waardevolle bijdrage aan de kennisdeling op het gebied van projectmanagement en helpt elkaar vooruit tijdens jullie managementtrainingen, onder leiding van een ervaren INVK-trainer.

Deel dit artikel:

Gerelateerde blogs

3 tips om een inspirerend leider te worden

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

3 tips om een inspirerend leider te worden

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Van service manager IT naar invloedrijk leider

ICT, Invloedrijk leiderschap

Van service manager IT naar invloedrijk leider

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >