Hoe zorg je als programma manager voor efficiëntie?

Business & Management, Efficiënter en Wendbaarder worden / 4 December 2020

Een succesvolle organisatie kenmerkt zich vaak door een hoge efficiëntie en wendbaarheid. Medewerkers en teams kunnen snel schakelen en spelen flexibel in op veranderingen. Deze flexibiliteit is echter alleen mogelijk als een bedrijf niet te log is en er een goede cultuur heerst. Hoe creëer jij als leidinggevende nu zo’n efficiënte en flexibele cultuur? Bij het INVK vertellen wij je er meer over.

Het creëren van een efficiënte en flexibele organisatie

Om als programma manager een efficiënter en flexibeler team te creëren, is het belangrijk dat zowel jij als de andere teamleden de juiste mindset hebben. Hiermee creëer je namelijk een goede sfeer en cultuur voor het maken van de juiste beslissingen. Het is binnen een gezonde bedrijfscultuur belangrijk om te kijken naar de waarden van alle medewerkers en niet enkel naar de waarden van het bedrijf. Zo is het verstandig om naast  het nastreven van groei, ook rekening te houden met waarden zoals verbinding, zekerheid en zinvol werk.

Je kunt hier actief mee aan de slag gaan door goed in kaart te brengen waar het binnen jouw team nog aan ontbreekt. Je kunt dit zelf doen, maar ook hulp vragen van medewerkers. Zij weten dit immers het beste. Wanneer je dit hebt gedaan, kun je aan de slag met de vraag naar bepaalde behoeftes.

Beeld je bijvoorbeeld eens in dat er binnen jouw team behoefte is aan meer verbinding tussen de medewerkers. Je kunt hiervoor vervolgens een oproep doen binnen het team: “Wie wil helpen nadenken over hoe we hier verandering in kunnen brengen?” Er zullen zich medewerkers aanmelden die dit belangrijk vinden en er een visie over hebben. Voeg hen samen als groep en trek je daarna terug, zodat zij in vrijheid nieuwe ideeën tot uiting kunnen brengen. Jij kan je vervolgens weer bezig houden met andere mogelijke behoeftes. Op die manier stimuleer je efficiëntie en flexibiliteit binnen jouw organisatie en zorg je ervoor dat het bedrijf op meerdere vlakken gaat groeien.

Kennisevent voor programma managers

Lijkt het jou interessant om meer te leren over het creëren van een efficiënte en flexibele organisatie? Of wil je meer praktische tips over hoe je dit het beste kunt aanpakken?

Op donderdag 21 januari 2021 om 13:30 uur organiseert het INVK het Landelijk Kennisteam Programma Managers. Met gebruik van beproefde theorie en de Wendbaarheid methode ga je samen met de INVK trainer dieper in op het thema ‘Efficiënter en wendbaarder worden’.

Tijdens het kennisevent kom je in contact met andere programma managers. Je kunt met elkaar sparren over bepaalde problemen en ervaringen uitwisselen. Ook kom je in aanraking met nieuwe oplossingen en ideeën en leer je van zowel de wetenschap als jouw sectorcollega’s over efficiënter en wendbaarder worden als organisatie.

Wil jij je aanmelden voor dit kennisevent? Of liever eerst meer informatie ontvangen? Klik dan op de onderstaande link.

Landelijk Kennisteam Programma Management - Efficiënter en wendbaarder worden

Sophie Falkena

Sophie Falkena

Landelijk Kennisteam Programma Management

In het Landelijk Kennisteam Programma Management komen managers, directeuren en leidinggevenden samen die zich bezighouden met programmamanagement. Kennis delen, je managementvaardigheden ontwikkelen en unieke oplossingen voor je uitdagingen vinden staan binnen dit kennisteam centraal. Je aansluiten bij dit team geeft je de kans om, in een selecte groep vakgenoten, continu aan je kennis en vaardigheden als programmamanager te werken.

Deel dit artikel:

Gerelateerde blogs

3 tips om een inspirerend leider te worden

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

3 tips om een inspirerend leider te worden

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Van service manager IT naar invloedrijk leider

ICT, Invloedrijk leiderschap

Van service manager IT naar invloedrijk leider

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >