Hoe zorg je als manager voor efficiëntie en flexibiliteit?

Industrie, Logistiek & Transport, Efficiënter en Wendbaarder worden / 21 December 2020

Een succesvolle organisatie bestaat uit succesvolle teams. En succesvolle teams die zijn efficiënt en hebben een hoge wendbaarheid. In het belang van de organisatie is het dus goed om aandacht te besteden aan de mate van efficiëntie en flexibiliteit binnen jouw team. Benieuwd hoe jij dit als manager in de import en export kunt bewerkstelligen? Tijdens de kennisevents van het INVK leer je hier meer over.

Aandacht voor de wensen van jouw teamleden

Om als organisatie succesvol te worden, is het belangrijk om niet in de eerste plaats aandacht te geven aan de groei van het bedrijf, maar eerst aan de behoeftes van medewerkers. Wanneer de medewerkers binnen teams namelijk gemotiveerd zijn, goed samenwerken en een duidelijke visie voor ogen hebben, is het pas mogelijk om de efficiëntie en wendbaarheid te vergroten. Creëer dus eerst de juiste bedrijfscultuur, alvorens de focus te leggen op groei en succes voor eigenaren en/of aandeelhouders.

Als manager is het belangrijk om een duidelijk beeld te krijgen van de status van jouw team. Waar staat het team op dit moment en waar zijn nog kansen voor verbetering? Is er binnen het team bijvoorbeeld behoefte aan meer uitdaging, meer verbinding of meer transparantie? Betrek jouw teamleden hier actief bij en ga aan de slag met nieuwe ideeën hierover. Vraag teamleden met een duidelijke visie op een van deze onderwerpen om hier mee aan de slag te gaan. Op die manier stimuleer je efficiëntie en flexibiliteit binnen jouw team en zorg je ervoor dat het bedrijf op meerdere vlakken kan gaan groeien.

Kennisevent voor managers in de import en export

Lijkt het jou interessant om meer te leren over het creëren van een efficiënt en wendbaar team? Of wil je meer praktische tips over hoe je dit het beste kunt aanpakken?

Op donderdag 21 januari 2021 om 09:30 uur organiseert het INVK het Landelijk Kennisteam Import en Export. Met gebruik van beproefde theorie en de Wendbaarheid methode ga je samen met de INVK trainer dieper in op het thema ‘Efficiënter en wendbaarder worden’.

Tijdens het kennisevent kom je in contact met andere managers in de import en export. Je kunt met elkaar sparren over bepaalde problemen en ervaringen uitwisselen. Ook kom je in aanraking met nieuwe oplossingen en ideeën en leer je van zowel de wetenschap als jouw sectorcollega’s over efficiënter en wendbaarder worden als organisatie.

Wil jij je aanmelden voor dit kennisevent? Of liever eerst meer informatie ontvangen? Klik dan op de onderstaande link.

Landelijk Kennisteam Import en Export - Efficiënter en wendbaarder worden

Sophie Falkena

Sophie Falkena

Landelijk Kennisteam Import en Export

Het Landelijk Kennisteam Import en Export bestaat uit import- en exportmanagers, -directeuren en -leidinggevenden. Samen leren zij over uiteenlopende managementthema´s en pakken ze gezamenlijke uitdagingen aan. Door je bij dit team aan te sluiten werk je dus niet alleen aan je eigen succes, maar breng je ook elkaars expertise naar een hoger niveau. Je levert een waardevolle bijdrage aan de ontwikkeling van kennis op het gebied van import- en exportmanagement en helpt elkaar vooruit tijdens jullie trainingen.

Deel dit artikel:

Gerelateerde blogs

3 tips om een inspirerend leider te worden

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

3 tips om een inspirerend leider te worden

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Van service manager IT naar invloedrijk leider

ICT, Invloedrijk leiderschap

Van service manager IT naar invloedrijk leider

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >