Hoe leid je als communicatiemanager een succesvol team?

Communicatie & Marketing, Succesvolle Teams / 11 January 2021

Opmerkelijk genoeg worden teams binnen bedrijven vaak aan het toeval overgelaten. Er wordt wel eens een teamuitje georganiseerd, maar vaak is er weinig aandacht voor de ontwikkeling van het team. Tijd en aandacht is echter essentieel voor het creëren van een succesvol team. Om jouw communicatieteam te ontwikkelen tot een succesvol team, is het belangrijk om hier bewust in te investeren. De communicatiewereld is immers continu in beweging en dat vraagt om sterke en flexibele teams. Benieuwd hoe je dit het beste kunt doen? Lees dan verder!

Het belang van succesvolle teams

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat succesvolle organisaties voor een groot deel bestaan uit succesvolle teams. Om de best mogelijke resultaten te krijgen, is het belangrijk dat de teams plezier hebben in hun werkzaamheden, elkaar helpen en een duidelijk doel voor ogen hebben. Hierdoor ontstaat er een teamspirit die ook weer zorgt voor meer motivatie. Dat is natuurlijk wat je als manager graag ziet!

Het is alleen niet eenvoudig om zo’n succesvol team te creëren én te behouden. Want hoe leid je zo’n team precies en hoe zorg je ervoor dat iedereen tevreden blijft? Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden als leidinggevende. Zo is het heel belangrijk dat jij als manager een duidelijk doel voor ogen hebt. Wanneer je dat niet hebt, kun je immers niet van je team verwachten dat zij dit wel hebben. Heb jij een aantal ambitieuze doelen met betrekking tot de communicatie van de organisatie? Schrijf ze op en deel ze met jouw werknemers.

Het is hierbij belangrijk dat je zo transparant mogelijk bent. Je hoeft niet alle details te delen, maar wees wel zo duidelijk mogelijk over je doelstellingen en verwachtingen. Op die manier voorkom je onduidelijkheden en weet iedereen wat er van hem of haar wordt verwacht. Daarnaast creëer je ook vertrouwen binnen het team wanneer je open bent over bepaalde zaken. Dit geeft het team een zekere verantwoordelijkheid.

Kennisevent voor leidinggevenden in de communicatie

Is jouw interesse voor het creëren en behouden van een succesvol team gewekt? En zou je meer willen leren over succesvolle teams? Het INVK organiseert op dinsdag 2 februari 2021 het Landelijk Kennisteam Communicatie. Aan de hand van de INVK Team Methode focussen we op verschillende onderwerpen binnen het thema ‘Succesvolle teams’. We gaan dieper in op het samenstellen van succesvolle teams, het managen ervan en het herkennen van signalen voor verbetering.

Tijdens het kennisevent kom je in contact met andere leidinggevenden in de communicatie. Je kunt met elkaar sparren over bepaalde problemen en ervaringen uitwisselen. Ook kom je in aanraking met nieuwe oplossingen en ideeën en leer je van zowel de wetenschap als jouw sectorcollega’s over succesvolle teams.

Wil jij je aanmelden voor dit kennisevent? Of liever eerst meer informatie ontvangen? Klik dan op de onderstaande link.

Landelijk Kennisteam Communicatie - Succesvolle Teams.

Sophie Falkena

Sophie Falkena

Landelijk Kennisteam Communicatie

In het Landelijk Kennisteam Communicatie komen managers, directeuren en leidinggevenden werkzaam in de communicatie samen om kennis te delen, hun managementvaardigheden te ontwikkelen en unieke oplossingen voor uitdagingen te vinden. Je aansluiten bij dit team geeft je de kans om, in een selecte groep vakgenoten, continu aan je kennis en vaardigheden als leidinggevende te werken. Dit, door middel van inspirerende trainingen, onder leiding van ervaren trainers.

Deel dit artikel:

Gerelateerde blogs

3 tips om een inspirerend leider te worden

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

3 tips om een inspirerend leider te worden

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Van service manager IT naar invloedrijk leider

ICT, Invloedrijk leiderschap

Van service manager IT naar invloedrijk leider

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >