Hoe je een brug slaat naar een succesvol team: 3 pijlers

Bouw, Succesvolle Teams / 18 January 2021

Als leidinggevende binnen de civiele techniek, ben je niet alleen verantwoordelijk voor de uitvoering en de planning, maar ook voor je teamleden. Hoe zorg je er nu voor dat je team nóg beter wordt en blijft? En wat heb je hier nu eigenlijk voor nodig? Wij geven je 3 belangrijk pijlers waarmee jij aan de weg kunt bouwen.

Creëer diversiteit

De waarde van diversiteit binnen een team wordt vaak onderschat. Door je team samen te stellen uit medewerkers van verschillende leeftijden, kennisgebieden en geslacht krijg je een uitmuntende mengeling. Dit zal leiden tot nieuwe inzichten. Doordat de medewerkers ieder een eigen achtergrond hebben zal er een diversiteit aan ideeën boven komen. Door de verschillen in de manier van denken en de manier van doen ontstaan er vaak sterke visies voor de toekomst. Uiteindelijk is het zo dat diversiteit zorgt voor meer energie onder de medewerkers.

Zorg voor veiligheid

Het construeren van een veilige omgeving is niet makkelijk en vanzelfsprekend. Het heeft alles te maken met de cultuur van een organisatie; iets dat heel moeilijk is om vast te leggen of om échte verandering in aan te brengen. Voelen medewerkers zich veilig? Dan durven ze meer sociale risico’s te nemen. Ze voelen zich namelijk gesteund, durven zonder terughoudendheid  vragen te stellen, om hulp te vragen en fouten toe te geven. Tot slot is het ook belangrijk dat je iedereen serieus neemt.

Zorg ervoor dat je iedereen serieus neemt

Rolmodel

Geef duidelijk leiding. Dit is wat medewerkers van je verwachten. Dit betekent niet dat je medewerkers niet meer om hun mening vraagt. Maar geef duidelijk aan welke visie je hebt en breng je visie ook als jouw visie. Vermijd vaagheden en wollig taalgebruik. Als teamleider ben je rolmodel. Zorg er dus voor dat je transparant en berekenbaar bent. Doe wat je zegt en zeg wat je doet. Ook je communicatie binnen het team is erg belangrijk. Zorg dat deze helder is. Want hoe transparanter en communicatiever je zelf bent des te meer zullen je medewerkers dit over nemen.

Meld je aan voor het kennisevent van het INVK

Spreken bovenstaande pijlers je aan? Zou je meer willen weten over het opzetten en behouden van succesvolle teams binnen jouw organisatie? Op 3 februari 2021 organiseert het INVK het Landelijk Kennisteam Civiele Techniek. Aan de hand van de INVK Team Methode focussen we op verschillende onderwerpen binnen het thema ‘Succesvolle teams’. We gaan dieper in op het samenstellen van succesvolle teams, het managen ervan en het herkennen van signalen voor verbetering.

Tijdens het kennisevent raak je in contact met andere leidinggevende uit de civiele techniek en kom je in aanraking met nieuwe oplossingen en ideeën. Laat je inspireren en leer van zowel de wetenschap als jouw sectorcollega’s over succesvolle teams en jouw rol als leidinggevende in dit proces.

Wil jij je aanmelden voor dit kennisevent? Of liever eerst meer informatie ontvangen? Klik dan hier.

 


Sanne Immerzeel

Sanne Immerzeel

Landelijk Kennisteam Civiele Techniek

In het Landelijk Kennisteam Civiele Techniek komen managers, directeuren en leidinggevenden werkzaam in de civiele techniek samen om kennis te delen, hun managementvaardigheden te ontwikkelen en unieke oplossingen voor uitdagingen te vinden. Je aansluiten bij dit team geeft je de kans om, in een selecte groep vakgenoten, continu aan je kennis en vaardigheden als leidinggevende te werken. Dit, door middel van inspirerende trainingen, onder leiding van ervaren trainers.

Deel dit artikel:

Gerelateerde blogs

3 tips om een inspirerend leider te worden

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

3 tips om een inspirerend leider te worden

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Van service manager IT naar invloedrijk leider

ICT, Invloedrijk leiderschap

Van service manager IT naar invloedrijk leider

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >