Hoe de risk manager een succesvol team samenstelt

Financieel, Succesvolle Teams / 26 February 2021

Als risk manager hou je je bezig met het inschatten en beperken van risico’s. Maar hoe zit dit op het gebied van een (succesvol) team samenstellen? Hoe pak je dit aan? En ga je hierbij risico uit de weg of juist niet? Wij hebben een aantal belangrijke kernpunten op een rijtje gezet waar je aan moet voldoen als je een succesvol team wilt neerzetten.

 

Psychologische veiligheid

Het veilig voelen om risico’s te nemen en kwetsbaar te zijn ten opzichte van elkaar, is van essentieel belang voor effectieve teams. Het kan moeilijk zijn om dit creëren in je team of je bent wellicht bang om het te doen. Maar het is de moeite waard om het te doen. Om dit te kunnen bereiken zijn er enkele randvoorwaarden nodig. Wat zijn deze randvoorwaarden?  Vertrouwen, vrijmoedigheid én het verschil kunnen maken.

 

Zorg voor verschillende inzichten

Een andere belangrijke factor van voor een succesvol team is diversiteit. Wat wordt hier precies mee bedoeld? Zorg ervoor dat er binnen je team collega’s zijn diverse leeftijden, geslacht en afkomst. Zij kijken namelijk anders tegen zaken aan. Een team met dezelfde ‘gezichten’ zullen minder objectief zijn. Doordat je diversiteit aan je team toevoegt blijf je objectief, heb je verschillende zienswijzen en creëer je tegengas. Op deze manier ontwikkel je creatieve oplossingen.

 

Rol van de leidinggevende

Als we kijken naar de rol als leidinggevende binnen een succesvol team, beschikt hij/zij vaak over bepaalde eigenschappen. Denk hierbij aan:

  • Productief en resultaatgericht
  • Kan goed luisteren, communiceren en deelt informatie
  • Is een goede coach
  • Kan goed beslissingen nemen
  • Duidelijke visie en strategie voor het team
  • Doet niet aan micromanagement

 

Meld je aan voor het kennisevent van het INVK

Spreken bovenstaande pijlers je aan? Zou je meer willen weten over het opzetten en behouden van succesvolle teams binnen jouw organisatie? Op 8 april 2021 organiseert het INVK het Landelijk Kennisteam Riskmanagers. Aan de hand van de INVK Team Methode focussen we op verschillende onderwerpen binnen het thema ‘Succesvolle teams’. We gaan dieper in op het samenstellen van succesvolle teams, het managen ervan en het herkennen van signalen voor verbetering.

 

Tijdens het kennisevent raak je in contact met andere risk managers en kom je in aanraking met nieuwe oplossingen en ideeën. Laat je inspireren en leer van zowel de wetenschap als jouw sectorcollega’s over succesvolle teams en jouw rol als leidinggevende in dit proces.

 

Wil jij je aanmelden voor dit kennisevent? Of liever eerst meer informatie ontvangen? Klik dan hier.


Sanne Immerzeel

Sanne Immerzeel

Landelijk Kennisteam Riskmanagers

Kennis delen, je leiderschapsvaardigheden ontwikkelen en unieke oplossingen voor je uitdagingen vinden; dat staat binnen het Landelijk Kennisteam Riskmanagers centraal. In dit kennisteam komen risk managers van verschillende organisaties samen om aan inspirerende en interactieve trainingen deel te nemen. Je aansluiten bij dit team geeft je de kans om, in een selecte groep vakgenoten, continu aan je kennis en vaardigheden als facilitair leidinggevende te werken.

Deel dit artikel:

Gerelateerde blogs

3 tips om een inspirerend leider te worden

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

3 tips om een inspirerend leider te worden

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Van service manager IT naar invloedrijk leider

ICT, Invloedrijk leiderschap

Van service manager IT naar invloedrijk leider

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >