Hoe creëer je een succesvol team binnen de fysiotherapie?

Zorg & Gezondheid, Succesvolle Teams / 16 April 2021

Als team binnen de fysio- of manuele therapie is het belangrijk om de best mogelijke zorg te leveren aan cliënten. Dit valt of staat met het goed functioneren van dit team. Om de doelen te bereiken van de organisatie zijn succesvolle teams essentieel. Het is aan jouw als manager om dit te bewerkstelligen. Maar hoe doe je dit precies? In deze blog vertellen wij je er meer over en laten we je kennis maken met het Landelijk Kennisteam Fysio- en Manuele Therapie.

Een succesvol team creëren

Zoals we net al even benoemden, valt of staat de organisatie met hun teams. Wanneer deze succesvol zijn, volgen de goede resultaten voor de organisatie vaak vanzelf. Een succesvol team is een team met medewerkers die plezier hebben in hun werk, elkaar helpen, resultaat gericht zijn en ruimte hebben voor persoonlijke of professionele groei. Om zo’n team te creëren kun je als manager verschillende dingen doen.

Allereerst is het belangrijk om zelf een duidelijk doel voor ogen te hebben. Wanneer jij enthousiast bent over jouw visie en hier honderd procent achter staat, zal dit zijn weerslag hebben op het team. Door dit op de juiste manier te communiceren, de medewerkers goed te motiveren en duidelijk te zijn over wat je van ze verwacht, creëer je een sterk team. Communicatie is hierbij het codewoord.

Door transparant te zijn over jouw doelen en verwachtingen, weet iedereen waar hij of zij aan toe is en voorkom je misverstanden of valse beloftes. Sta hierbij wel open voor feedback op jouw visie, want je kunt niet verwachten dat iedereen het direct met je eens is. Door een open dialoog kun je nader tot elkaar komen en samen de beoogde doelen bereiken. Zo creëer je vertrouwen, motivatie en plezier binnen jouw team.

Meld je aan voor het kennisevent van het INVK

Zou jij meer willen weten over het creëren en behouden van een succesvol team binnen jouw organisatie? En spreekt deze manier van denken jou aan? Op 19 mei 2021 organiseert het INVK het Landelijk Kennisteam Fysio- en Manuele Therapie. Aan de hand van de INVK Team Methode focussen we op verschillende onderwerpen binnen het thema ‘Succesvolle teams’. We gaan dieper in op het samenstellen van succesvolle teams, het managen ervan en het herkennen van signalen voor verbetering.

Tijdens het kennisevent raak je in contact met andere managers uit dezelfde branche en kom je in aanraking met nieuwe oplossingen en ideeën. Laat je inspireren en leer van zowel de wetenschap als jouw sectorcollega’s over succesvolle teams en jouw rol als leidinggevende in dit proces.

Wil jij je aanmelden voor dit kennisevent? Of liever eerst meer informatie ontvangen? Klik dan op de onderstaande link.

Landelijk Kennisteam Fysio- en Manuele Therapie - Succesvolle teams

Sophie Falkena

Sophie Falkena

Landelijk Kennisteam Fysio en Manuele Therapie

In het Landelijk Kennisteam Fysio en Manuele Therapie komen fysiotherapeuten en manueel therapeuten samen om kennis te delen, hun managementvaardigheden te ontwikkelen en unieke oplossingen voor gemeenschappelijke uitdagingen te vinden. Je aansluiten bij dit team geeft je de kans om, in een selecte groep vakgenoten, continu aan je kennis en managementvaardigheden te werken. Dit, door middel van inspirerende trainingen, onder leiding van ervaren trainers.

Deel dit artikel:

Gerelateerde blogs

3 tips om een inspirerend leider te worden

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

3 tips om een inspirerend leider te worden

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Van service manager IT naar invloedrijk leider

ICT, Invloedrijk leiderschap

Van service manager IT naar invloedrijk leider

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >