Hoe creëer je een innovatiecultuur: 3 tips

MKB, Innovatieve organisaties / 3 December 2020

Als je als organisatie bij wilt blijven in het huidige digitale tijdperk, moet je het concept van continu leren omarmen. Maar hoe zorg je voor een bedrijfscultuur waarin learning centraal staat en innovatie mogelijk wordt gemaakt? Hoe breng je verandering in de culturele weerstand tegen vernieuwing? Hieronder geven wij je vast 3 tips!

  1. Zie cultuur als strategisch doel

Het is van belang om cultuur te verheffen tot een strategisch doel. Het moet net zo belangrijk zijn als bijvoorbeeld je financiële doelstellingen. De cultuur van je bedrijf is geen middel om werknemers binnen te houden en je bedrijfsvoering te optimaliseren, het is de basis van je organisatie. Alles wat je doet en beslist, komt namelijk voort uit die cultuur. Het is onderdeel van je identiteit. Het meten van de medewerkerstevredenheid zou een vast onderdeel kunnen zijn van deze doelstelling

  1. Zorg voor diversiteit in je team

Gestructureerde innovatie gebeurt op team niveau. Je moet een diversiteit aan werknemers met uiteenlopende expertises samenbrengen rondom een specifiek vraagstuk. Dit alles in een psychologisch veilige omgeving. Je werknemers moeten namelijk het gevoel hebben dat ze alles kunnen delen. Heb je dit als leidinggevende voor elkaar gekregen? Dan ben je goed bezig, want daar ontstaat namelijk innovatie!

  1. Breek hiërarchie af maar toon wel sterk leiderschap

In cultureel platte organisaties krijgen mensen vrijheid om acties te ondernemen, beslissingen te nemen en hun mening te geven. Ook reageren zij normaal gezien sneller op snel veranderende omstandigheden, omdat de besluitvorming gespreid is. Door hiërarchie af te breken wil het niet zeggen dat het aan leiderschap ontbreekt. Platte organisaties hebben juist sterker leiderschap nodig dan hiërarchische. Er ontstaat vaak chaos wanneer het leiderschap geen duidelijke strategische prioriteiten en richtingen vastlegt. Zorg als leidinggevende dus  voor een goede balans tussen platheid en sterk leiderschap. Neem geen afstand van operationele projecten, maar zorg dat je juist dichterbij komt te staan.

 

Leer hoe je vernieuwing en vooruitgang binnen je organisatie creëert

Tijdens dit kennisevent krijg je alle handvatten mee om aan de slag te gaan met innovatie. Je leert onder andere hoe je;

  • een cultuur van continue vernieuwing binnen je organisatie creëert;
  • binnen verschillende onderdelen van je organisatie aan de slag gaat met vernieuwing;
  • vanuit je rol als manager voor de juiste mindset van continu, leren, verbeteren en vernieuwen, zorgt bij je medewerkers en teamleden;
  • meer vooruitgang boekt, door innovatie binnen verschillende onderdelen van je organisatie op een integrale manier in de praktijk te brengen;

 

Meld je aan voor het kennisevent van het INVK

Op 19 januari 2021 organiseert het INVK het Landelijk Kennisteam INVK. Aan de hand van de INVK Team Methode focussen we op verschillende onderwerpen binnen het thema ‘Innovatieve organisaties.”

Tijdens het kennisevent raak je in contact met andere leidinggevende en kom je in aanraking met nieuwe oplossingen en ideeën. Laat je inspireren en leer van zowel de wetenschap als jouw sectorcollega’s over innovatieve organisaties en jouw rol als leidinggevende in dit proces.

Wil jij je aanmelden voor dit kennisevent? Of liever eerst meer informatie ontvangen? Klik dan hier.


Sanne Immerzeel

Sanne Immerzeel

Landelijk Kennisteam INVK

In het Landelijk Kennisteam INVK Profit komen leidinggevende professionals uit verschillende sectoren bij elkaar om kennis te delen, hun leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen en unieke oplossingen voor hun uitdagingen te vinden. Samen nemen zij deel aan trainingen, waar zij onder leiding van een ervaren trainer, van elkaar leren en hun expertise vanuit verschillende branches delen. Je aansluiten bij dit team geeft je de kans om, in een kleine groep, continu aan je kennis en vaardigheden als leidinggevende te werken.

Deel dit artikel:

Gerelateerde blogs

Invloedrijk leiderschap in de architecten- en ingenieursbranche

Bouw, Invloedrijk leiderschap

Invloedrijk leiderschap in de architecten- en ingenieursbranche

Vaak wordt architectuur gezien als richtinggevend, ondersteunend ...

lees meer >
Invloedrijk leiderschap in de vastgoed branche

Bouw, Invloedrijk leiderschap

Invloedrijk leiderschap in de vastgoed branche

Als vastgoed manager moet je  je eigen waarden en passie delen ...

lees meer >
Projectmedewerkers aansturen op een invloedrijke manier

Bouw, Invloedrijk leiderschap

Projectmedewerkers aansturen op een invloedrijke manier

Dat kan zeker! Als projectleider ben je niet alleen druk met je ...

lees meer >