Het ijzer smeden en buigen als het heet is - INVK Kennisteam Metaalsector

Industrie, Logistiek & Transport, Efficiënter en Wendbaarder worden / 10 February 2021

Een succesvol bedrijf kenmerkt zich vaak door een hoge efficiëntie en wendbaarheid. Medewerkers en teams kunnen snel schakelen en spelen flexibel in op veranderingen. Deze flexibiliteit is echter alleen mogelijk als een bedrijf niet te log is en er een goede cultuur heerst. Maar hoe creëer jij als leidinggevende in de metaalsector nu zo’n efficiënte en flexibele cultuur? Bij het INVK vertellen wij je er meer over.

 

Flexibel team creëren

Om als manager uit de metaalsector een efficiënter en flexibeler team te creëren, is het belangrijk dat zowel jij als de andere teamleden de juiste mindset hebben. Hiermee creëer je namelijk een goede sfeer en cultuur voor het nemen van de juiste beslissingen. Het is binnen een gezonde bedrijfscultuur belangrijk om te kijken naar de waarden van alle medewerkers en niet enkel naar de waarden van het bedrijf. Zo is het verstandig om naast  het nastreven van groei, ook rekening te houden met waarden zoals verbinding, zekerheid en zinvol werk. Je kunt hier actief mee aan de slag gaan door goed in kaart te brengen waar het binnen jouw team nog aan ontbreekt. Je kunt dit zelf doen, maar ook hulp vragen van medewerkers. Zij weten dit immers het beste. Wanneer je dit hebt gedaan, kun je aan de slag met de vraag naar bepaalde behoeftes.

Leer hoe je organisaties wendbaar en flexibel maakt

Tijdens de training ‘Efficiënter en wendbaarder worden’ leer je onder andere hoe je als leidinggevende in de metaalsector:

  • de organisatie efficiënter en flexibeler maakt, waardoor deze beter op veranderingen in kan spelen;
  • voor de juiste flexibele mindset en cultuur binnen teams zorgt;
  • je zelf aan je flexibele mindset kunt werken;
  • beter op snel veranderende wensen van medewerkers, afnemers en klanten in kunt spelen, door je wendbaarheid te vergroten.

INVK – Wendbaarheid Methode

De INVK Wendbaarheid Methode focust zich op het efficiënter maken van organisaties, het creëren van de juiste mindset en cultuur binnen teams en het wendbaarder en flexibeler maken van organisaties. De methode wordt in kleine kring behandeld. Je leert bij het INVK van de wetenschap, je tafelgenoten en de INVK-trainer. Je gaat een start maken met de toepassing van deze methode.

Lijkt het jou interessant om meer te leren over het creëren van een efficiënte en flexibele organisatie? Of wil je meer praktische tips over hoe je dit het beste kunt aanpakken?

Klik dan hier om je aan te melden voor de training ‘Efficiënter en wendbaarder worden’ van het Landelijk Kennisteam Metaalsector op 11 maart 2021.


Sanne Immerzeel

Sanne Immerzeel

Landelijk Kennisteam Metaalsector

In het Landelijk Kennisteam Directeuren en Managers Metaalsector komen leidinggevenden uit de metaalsector bij elkaar om zich in uiteenlopende managementthema´s te verdiepen en gezamenlijke uitdagingen aan te pakken. Door je bij dit team aan te sluiten werk je dus niet alleen aan je eigen succes, maar breng je ook elkaars kennis naar een hoger niveau. Je levert een waardevolle bijdrage aan de kennisdeling binnen de metaalsector en helpt elkaar vooruit tijdens interactieve trainingen.

Deel dit artikel:

Gerelateerde blogs

3 tips om een inspirerend leider te worden

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

3 tips om een inspirerend leider te worden

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Van service manager IT naar invloedrijk leider

ICT, Invloedrijk leiderschap

Van service manager IT naar invloedrijk leider

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >