Goed personeel vinden, binden én behouden, maar hoe?

Business & Management, Van Organisatie naar Strategisch Merk / 4 February 2021

Iedere manager doet zijn of haar uiterste best om personeelsverloop te beperken en proberen alles te doen wat ze kunnen om de voortrekkers van het bedrijf gelukkig te maken en te houden. Wij geven je enkele handvatten om een aantrekkelijke werkgever te worden en je personeel te binden én te behouden.

Geef erkenning en waardering

Iedereen heeft behoefte aan erkenning, waardering en onderdeel zijn van een team. Je kunt dit doen door erkenning te geven en waardering uit te spreken naar je medewerkers, te luisteren, hen complimenten geven en door interesse te tonen. Investeren in je team is erg belangrijk. Soms zijn het al de kleine dingen die het doen. Denk bijvoorbeeld aan een teamuitje of het vieren van verjaardagen. Hierdoor voelen medewerkers zich meer betrokken bij het team én de organisatie.

Het behouden van goede medewerkers

Het behouden van goede, bekwame én gemotiveerde medewerkers is lastig in een tijd waarin ook andere werkgevers meedingen om de kwaliteiten van jouw medewerker. Het is uiterst belangrijk om jouw organisatie goed te laten draaien en te laten groeien. En `even` iemand anders zoeken, aannemen en wegwijs maken gaat niet. Dat kost namelijk tijd én geld. Wees er dus alert op dat je je medewerkers veel en oprecht aandacht geeft. Wees die aantrekkelijke werkgever. Neem jouw medewerkers niet voor lief, er wordt namelijk aan ze getrokken.

Leer hoe je van je praktijk een sterk merk maakt

Tijdens het Kennisevent Van Organisatie naar Strategisch Merk krijg je alle handvatten mee om een sterke reputatie op te bouwen en vast te houden.

  • Leer hoe je als organisatie een authentieke en onderscheidende voorkeurspositie verkrijgt en behoudt, zowel als werkgever voor (potentiële) medewerkers als voor (potentiële) klanten.
  • Kom erachter hoe je, door van je organisatie een sterk merk te maken, het personeelsverloop van je organisatie kunt verlagen en een aantrekkelijke werkgever wordt.
  • Wissel ervaringen uit met je vakgenoten. Leer van elkaar, breng elkaar op nieuwe ideeën en vergroot je netwerk.
  • Leer welke rol voor jou als leidinggevende is weggelegd bij het bouwen van een sterk merk rondom je organisatie.
  • Lees naderhand de booklet van de Branding Methode en ga aan de slag met alle bijbehorende workshops.

 

Meld je aan voor het kennisevent van het INVK

Wil je graag deelnemen? Dat kan! Op 17 maart 2021 organiseert het INVK het Landelijk Kennisteam Management Consultants. Dit kennisevent is actief en je gaat zelf aan de slag! Je komt inspiratie opdoen, je zult praktische tools meekrijgen en andere inzichten van collega’s horen. De trainers behandelen de theorie van het thema om je daarna met een werkvorm in kleinere groepen continu aan de slag te zetten

Wil jij je aanmelden voor dit kennisevent? Of liever eerst meer informatie ontvangen? Klik dan hier.

 


Sanne Immerzeel

Sanne Immerzeel

Landelijk Kennisteam Management Consultants

Kennis delen, je leiderschapsvaardigheden ontwikkelen en unieke oplossingen voor je uitdagingen vinden; dat staat binnen het Landelijk Kennisteam Management Consultants centraal. In dit kennisteam komen management consultants van verschillende organisaties samen om aan inspirerende en interactieve trainingen deel te nemen. Je aansluiten bij dit team geeft je de kans om, in een selecte groep vakgenoten, continu aan je kennis en vaardigheden te werken.

Deel dit artikel:

Gerelateerde blogs

3 tips om een inspirerend leider te worden

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

3 tips om een inspirerend leider te worden

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Van service manager IT naar invloedrijk leider

ICT, Invloedrijk leiderschap

Van service manager IT naar invloedrijk leider

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >
Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

Business & Management, Invloedrijk leiderschap

Hoe de operationeel manager invloedrijk leiding geeft

De huidige samenleving schreeuwt steeds harder om inspirerende ...

lees meer >